Keşfet

Sudaki Bulanıklık

numenor111

Yeni Üye
Ad Soyad
senol polat
Arkadaşlar 80x50x50 yaptığım kurulumda herşeyi 0 dan başladım. Ölü kayalarla bakteri kültürü ekerek başladım. Sanırım Bakteri Kültürünü fazla kaçırdım ve diatom evresinden sonra suda bir bulanıklık oluştu ve 4 kere su değiştirmeme rağmen tam bir berraklık sağlayamadım. Sanırım bakteri patlaması var. Ancak bir türlü berraklığı yakalayamıyorum. Su değerlerim çok güzel ve balıklarım keyifle yüzüyorlar bi sıkıntı yok bu konuda. Suyu berraklaştırabilmek için neler yapmam gerekli. Aktif karbon ve zeolit koydum sumpa ancak hala bulanıklık devam ediyor. Bu konuyu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.

suyunu hiç bi şekilde elleme 1 haftaya kadar berrak olacaktır

Kumda sifirmiydi

Karbon işlevini yerine getirecek, berraklaşacaktır.

Onko bey yaklaşık 1 aydır böle 1 haftaya falan düzelmedi bilemiyorum. Nikel bey kum sıfır değildi. Geçen ki tankımdan kalma güzelce osmos su ile yıkayıp kurutmuştum. 1 ay güneşte kalıp kurudu sonra tekrar kullandım.

merhabalar,

kullandığınız bakteri kültürü nedir ?

bu zaman zarfında bakteri besini kullanımı yapıldımı ?

suda koku varmı ?

sudaki bulanıklık bir sis gibi mi yoksa bütüne yayılı bir bulanıklık mı var ?

kumunuz ince bir kum olup akıntı fazlalığı ile zaman zaman  karışıyor mu ?

ps de bir düzensizlik var mı?(taşma eğilimli)

teşekkürkler

Arkadaşlar 80x50x50 yaptığım kurulumda herşeyi 0 dan başladım. Ölü kayalarla bakteri kültürü ekerek başladım. Sanırım Bakteri Kültürünü fazla kaçırdım ve diatom evresinden sonra suda bir bulanıklık oluştu ve 4 kere su değiştirmeme rağmen tam bir berraklık sağlayamadım. Sanırım bakteri patlaması var. Ancak bir türlü berraklığı yakalayamıyorum. Su değerlerim çok güzel ve balıklarım keyifle yüzüyorlar bi sıkıntı yok bu konuda. Suyu berraklaştırabilmek için neler yapmam gerekli. Aktif karbon ve zeolit koydum sumpa ancak hala bulanıklık devam ediyor. Bu konuyu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.
hayırlı sabahlar coralx clearx suyu berraklaştırıyor

yoshii bey kullandığım bakteri küldürü bactiv x 8 di sanırım.

bakteri besini kullanmadım.Kumum çok ince değil kalkma yapmıyor. Ps de düzensizlik veya taşma yok. Normal Toplama Yapıyor.

Genele bağlı bir bulanıklık söz konusu.

yoshii bey kullandığım bakteri küldürü bactiv x 8 di sanırım.

bakteri besini kullanmadım.Kumum çok ince değil kalkma yapmıyor. Ps de düzensizlik veya taşma yok. Normal Toplama Yapıyor.

Genele bağlı bir bulanıklık söz konusu.
Selamlar

bactiv8 npx ise kullandığınız kültür içerisinde bulunan  özel heterotrofik bakteri kültürleri ,özellikle nitrat ve fosfat için organik atıkların ayrıştırılmasını tetikleyici nitelikte olup deneyimlerime dayanarak bir bulanıklık yapabilmektedir çünkü içerisinde bu bakteri kolonisi için bir miktar karbon kaynakları da içermektedir.Buda ilk kurulumda bazı tanklarda böyle bir geçici etki yaratabilmekte.

tamamen kendi deneyimlerime dayanarak ve bazı yurt dışı kaynaklarında duyduğum örnek olaylarla ilişkilendirerek yazdığım bir yorumumdur.

saygılarımla

çözüm için beklemek mi yoksa başka şeyler mi yapmam gerekir yoshi bey

Merhaba, 

Ne kadar süre içinde 4 kere su değişimi yaptınız? ve bakteri kültürü patlamasının üstünden ne kadar zaman geçti?

Konu görüntüleyen kullanıcılar