Keşfet

Sump debi sorunu

cetin35

Yeni Üye
Ad Soyad
Muhammet cetin
Arkadaşlar projeyi değiştirup 420 lt akvaryum yaptirdim sump iniş ve çıkışı için 3 luk pimaştan tesisat çektirdim su iniş borusunda vana var 1. Konum newajet 4500 debi çok yuksek geliyor halbuki basış yuksekligi 1.5 m icerdeki mercan kırığıni kaldırdı newajet 3000 e gecmelimiyim 2. Konu ise sumpa giden borudaki su debisini vana ile ayarliyorum ayar herzaman tutmuyor ve içim rahat değil sanki su tanktan taşıcakmış gibi geliyor veya suma giden kısımda ufak bi debi azaldığında sumpın motor haznesindeki su saniyeler içinde bitiyir oyüzden simdilik sadece gündüzleri çalıştırıyorum sistemi (henuz canlı girişıne hazır değil zaten ) vaktim var ugraşmayı seviyorum çözümlerinizi bekliyorum. 

Saygılarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 60530

Bastonun yönünü değiştirdiğinizde de kumu kaldırıyormu. Resime bakılınca karşıya vuruyor gibi

Baston= kafa motoru çıkışı

Dalga motorunuzun başınıda yukarı doğru döndürmenizde fayda var. İnişinizde emniyet olmadığı için o korkuyu yaşayacaksınız malesef.

Durso yaptıriyorum iniş için motoru da değistirip newajet 3000 yapicam sanirim sorunum çözülür

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri