Keşfet

SUMP HAKKINDA YARDIM

yasin2016

Yeni Üye
Ad Soyad
yasin
Selamlar. Elimde bubble magus qq1 ps var. Azıcık sesli çalıştığı için ufak bir tankı sump çevirip dolap altına almak istiyorum. 

İyi kötü bir çizim yaptım. Bu ssitem doğrumu değil mi ilaveler ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum. Çizimin autocad sürümüde mevcut. Yollayabilirim. 

Ekli dosyayı görüntüle 44793

Buda ikinci bir model.

Ekli dosyayı görüntüle 44795Bu da ikinci model. 

Normalde akvaryumunuz sumpsız ve siz bunu alttan sumpamı çeviriyorsunuz ? 

Evet. Tankta sump yok. Askı ps var. Elimde de ufak bir boşta nano akvaryum vardı. O tankı boş durmasın diyorum sumpa çevireyim. Daha önce sump ile işim olmadığı için yardım istedim. 

Sump'ın bölümlerinden ziyade benim en çok uğraştığım meseleyi atlamayalım, su tanktan nasıl gelecek?

Sistem doğru. Ancak ps i aski tipi değil direk zeminde kullanın. Askı olayını yapmayın. Taşırma camlarını da ps su seviyesine gore kestirin.

bir arkadaşımın tankında yapmıştık internet üzerinde delici elmaslar var her çapta fiyatlarıda makul . matkap yada düzgün bir şarjlı ile 2 adet gider acabılırsınız . acılan delıklere uygun antibakteriyel borular ile sumpa istediğiniz yukseklıkten suyu düşürebılırsınız.

Ben galiba yanlış anlattım. Tanktan suyu boru ile taşıyoacağım. Delme felan yapmayacağım. Standart inişle çözeceğim. Tek sıkıntım sumpın doğru şekilde yapılıp yapılmaması. 

ümit beyin dediği gibi katılıyorum
Tamam ama o zamanda bendekini değiştirmem gerekecek. Zaten pek randıman alamamıştım. Bu şekilde illa askıyı kullanmamak gerekiyorsa bakalım nasıl olacak. 

Verdiğiniz fotoğraftaki şekil gayet yeterlidir, ortadaki alanı  refrigium olarak da kullanabilirsiniz ancak İleriki dönemde PS yanına bir reaktör eklemeniz gerektiğinde sıkıntı yasarsınız. Ben ne olur ne olmaz diye ilk bölümü geniş tuttum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tanktan sumpa suyu pompayla mı vereceksiniz
Böyle bir düşünceniz varsa dizayna dikkat edin
Büyük risk alıyor olabilirsiniz
Motorlardan biri bozulursa veya debiyi ayarlayanazsanız evi su basar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ahmet Bey, 

O bolumu sordum ama arkadasimiz sorun olmadigini soyledi. Oysa benim yapmaya calisip da en zorlandigim bolum suyu sumpa sessiz bicimde tasmasini saglamakti. Isin icine hic hesap etmedigim bircok fizik kanunu giriyor ve ayar turturmak zorlasiyor. Mesela sumptaki su seviyesine gore yukari basan motora uygulanan basinc degisiyor ve bastigi su mg/sn hassasiyetinde degisince borudan akan suyun sesi kesilmesi yerine su tamamlamadan araliklarla devamli su cekip akvaryumun su seviyesini devamli arttiriyor mudehale etmek durumunda kaliyordum.

Su an dengeli ancak sifonlama iptal oldu taşsa disari tasar. Dis durso yapmaliydim. Neyse...

tanktan sumpa motorla su basilamaz, kapali sistem olmazsa sifonlama olur. Ayria iki motorun ayari asla tutmaz. Akvaryuma bir sekilde motor konur eger sump seviyesi yukRida olrsa ancak o zaman da sumpa motor konmaz. cizimden anliyoruz ki sumpan su motorla akvaryuma gonderilecek. O halde akvaryumdan nasil bir sistem ile sumpa su gelecekbenim icin hala bir muamma.

Bunu sormamdaki kasit varsa hata duzelteyim tecrube ettigim hatalar konusunda uyarayim. Ya da varsa bilmedigim birsey ogreneyim, yapilan isten ornek alayim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar