Keşfet

Sump hawalandirma

sonofpoison

Yeni Üye
Ad Soyad
Sohal tang
Selamlar

sump ta nemlenme olmasin diye kucuk bilgisayar fani takmak istiyorum

havalandirma disardan icerimi akim olcak yoksa icerdeki hava disarimi tahliye olucak

ilaweten havalandirma ps nin calisma performansinda faydali olurmu

kullanan var ise tecrubesini paylasmasini rica ederim

Selam, eğer fan takacağınız delik dışında hava çıkışı sağlayacak başka bir delik var ise içe hava üflemesi daha iyi. Ancak tek delik var ise o zaman içerideki havayı dışarı üflemesi iyi. Yapacağınız havalandırmanın PS'ye ekstra bir faydası olacağını sanmıyorum ortamdaki havayı emiyor zaten PS. Ancak oda içinde boya badana ilaçlama yoğun parfüm kullanımı vs gibi yoğun kokulu bir işlem olursa içeri hava üfleyen fan tüm kokuyu sump bölümüne basacaktır buradan da PS bu havayı çekip suya karıştıracaktır (bu sadece bir felaket seneryosu).

Oncelikle degerli yorum icin tesekkurler

sump in arkasi acik zaten

disardan iceri uflediginde disardaki tozuda iceri atma olasiligi warmi sizce

birde suyun dogumasina sebep olurmu acaba 

su seviyesinden 40 cm yukarda calisicak fan

Garanti olsun diye içeriden dışarıya üflemesi daha iyi olur. Dışarı çıkacak havanın yerine yeni hava dolabilmesi için fanın tersi bir yerlerden bir delik veya kapak vb. açsanız iyi olur.

Bende dolap komple kapalı, 3 fan deliği var, 

1 fan var,

dandik bir fan takarsan 1-2 ayda pert oluyor...

tırrr diye ötmeye başlıyor...

ben TAGAN power supply fanı kullanıyorum, sessiz ve çok dayanıklı, 1 yıl dayanıyor...

dışa doğru üfleyen fan daha çabuk pert oluyor, çünkü tuzlu su buharını kendi üstüne çekiyor ve tuz birikip fan cortluyor...

içe üflemenin şansı daha yüksek, kuru hava üstünden geçiyor...

yine de tuz tortusu oluyor, hatta bir süre sonra pervane, biriken tuz kalıntılarına çarpıp ses yapmaya başlıyor...

toz olayına takılmayın, toz sumpa girse bile skimmer toplar...

zaten tank yüzeyine , suya yapışan da sumpa gidiyor...

toz açısından fark olmaz yani...

Kiymetli yorumlariniz icin hepinize tesekkur ederim

Kaliteli ve faydalı paylaşımlar olmuş teşekkürler. Ben nrmlenmeye karşı sumpın üstünü örtmeyi tercih ediyorum. 2-3 mm kalınlığında masa örtüsü formatında naylon örtüler vardır bilirsiniz. Bu kalın örtüyü tasan aparatlar ölçüsünde (ps hortum vs) kesip ayarlıyorum. Sumpı örtmek nemlenmeyi tam olmasa da büyük oranda azaltıyor. Ayarlamak için ilk kurulum biraz uğraştırıyor ama. 

Peki sizce sumpı örtmenin sakıncası olabilir mi ?

Konudan ayrı ancak su tamamlama tankına dalgalandırma motoru koymak ne kadar doğru veya hava motoru ve taşıyla suyunu havalandırmak?

Malum yaz aylarına girdik buharlaşma vs daha fazla oluyor bu sürecide hızlandıran sudaki sirkülasyon bir nevi 40lt tank 2 ayda bulanık bir hal almaya başlayınca bende böyle bir yöntemle kurtuldum...

inançlarım çok sanırım hani havalanan su daha berrak oluyor gibime geliyor :)

ozmoz vs arıtma olmadığından damacana suyunu havalandırmak isteyişim var hep :)

Yinede yorum yazarsanın çok memnun kalırım.

Nem neden olmasın istemiyorsunuz ne zararı var? ben alt dolapın içinde sump var nemli oluyor dolapda tamam elektrik prizleri var onlara zarar peki başka ne sakıncası olur ?

Mehmet bey bazen akvaryum büyük ve oda küçük olunca evde nemden dolayı mantarlaşma oluyor. Bu yüzden büyük bir akvaryumumu bozmak zorunda kaldım.Aslında nem ölçer cihazlar var.Bunlarla nemi ölçüp belli bir nem miktarı üzerinde havalandırma fanlarını açabiliyorsunuz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri