Keşfet

SUMP İÇERİSİNDE KAYA BULUNDURULMASI

simsiyah

Yeni Üye
Ad Soyad
metin ira
herkese iyi günler dilerim

Sump içine kaya koyulmalı mı ? faydası veya olumsuzluk yaratabilecek durumları söz konusu olabilir mi?

Sump içerisinde ki kayanın filtrasyona yardımcı olacağı yönündeki fikirler uygulamalar ne derece doğrudur tecrübe edenlerin deneyimlerini aktarmasını rica edebilirmiyim

Ayrıca fazla kayaların bu doğrultuda dışarıda saklanıp kurutulması mı yoksa bu şekilde sump içerisinde kullanımı mı daha faydalı olur ? 

bu konu ucu açık olmakla birlikte, herkesin kendi taktiği bu konuda fikir vere bilir... örnek ben:) (1)kaya ile tankı boğmayı sevmiyorum ama tank litrajıma görede kaya çok az olacağında sumpa kaya koyarak bakteri popilasyonuna barınak sağlayacak daha fazla alan sağlamış oldum.(2) eşe dosta ve çaşitli sebepten dolayı canlı kaya lazım olduğunda veya an tanktan kaya çıkartmak zorunda kaldığımda sumpta hazır olan kayadan takviye yapa biliyorum. (3) elimde fazla olan kayaları dışarıda bırakıp toz toprak alaca kötü koşularda bırakacağıma sump'ta daha temiz şekilde tuta biliyorum, ;)   sumpta bu kayaları tutarken ben sürekli açık halde bir adet dalga motorum var bu sayede tortu oluşmasını engeliyorum bence buda olması gerek...

söylediklerinize katılıyorum bende aynı şekilde ve sebeplerden sump içerisinde kaya bulunduruyorum dediğiniz gibi kayalar sumpa inen suyu engellediğinden dalga motoru kesinlikle kullanılmalı.

bu konu ucu açık olmakla birlikte, herkesin kendi taktiği bu konuda fikir vere bilir... örnek ben:) (1)kaya ile tankı boğmayı sevmiyorum ama tank litrajıma görede kaya çok az olacağında sumpa kaya koyarak bakteri popilasyonuna barınak sağlayacak daha fazla alan sağlamış oldum.(2) eşe dosta ve çaşitli sebepten dolayı canlı kaya lazım olduğunda veya an tanktan kaya çıkartmak zorunda kaldığımda sumpta hazır olan kayadan takviye yapa biliyorum. (3) elimde fazla olan kayaları dışarıda bırakıp toz toprak alaca kötü koşularda bırakacağıma sump'ta daha temiz şekilde tuta biliyorum, ;)   sumpta bu kayaları tutarken ben sürekli açık halde bir adet dalga motorum var bu sayede tortu oluşmasını engeliyorum bence buda olması gerek...
+1

bencede gayet mantıklı genel olarak litraja göre olması gereken kaya miktarı var sonuçta bunun bir kısmı sumpta olabilir. emre arkadaşımızında dediği gibi bazı konularda daha da kullanışlı oluyor.

bakteri popilasyonu bakımından iyi bir şey.bende kullanıyorum.tank içine doldurup tankı boğmak yerine sumpta daha iyidir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri