Keşfet

Sump için Kafa Motoru Seçimi

otherside

Yeni Üye
Ad Soyad
Evren
Merhaba arkadaşlar,

Sump seçimi hakkında önerilerinizi almak istiyorum , fikir ve tecrülerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Şuan Newa jet 2300 kullanıyorum performansından memnum fakat akvaryum salonda olduğu için pervane kısmındaki tıkırtı sesi beni çok rahatsız ediyor,

Onarmaya çalıştım fakat beceremedim, ayrıca newajet 1200 de var elimde aynı sorun bu modeldede var.

hangi kafa motorunu önerirsiniz aklımda olan Jebao Jecod Dcs 4000  ve eheim 3000 modelleri var .

Saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
EHEIM Compact 3000 kullanıyorum. pervane tıkırtısı sesi hiç duymadım. Performansı da güzel, üzerindeki ayar bölümünden 1500Lt/s - 3000 Lt/s arası ayar yapılabiliniyor. Söyleyebileceğim tek sıkıntısı altındaki 4 adet vantuzla cam yapıştırsan dahi, çok sessiz ortamlarda cihazın titreşim sesini alıyorsun. Belki altına bir sünger vs koyulabilirse sesi rahatlatacağını düşünüyorum. 

Tıkırtı konusunda önerim şu mıknatıslı pervane pompada bir milin üzerine geçer. O mili bir kontrol etmeni öneririm, belki üretimden kaynaklı bir eğrilik vardı. Hafif baskıyla düzeltebilirsin. Daha önce böyle bir sorun başıma gelmişti. Bu şekilde çözmüştüm.  Yada motorun yeni ise milin ve mıknatısın üzeri hafif yağlandıktan sonra bahsettiğim eğrilik yok ise belki ses azalabilir.

EHEIM Compact 3000 kullanıyorum. pervane tıkırtısı sesi hiç duymadım. Performansı da güzel, üzerindeki ayar bölümünden 1500Lt/s - 3000 Lt/s arası ayar yapılabiliniyor. Söyleyebileceğim tek sıkıntısı altındaki 4 adet vantuzla cam yapıştırsan dahi, çok sessiz ortamlarda cihazın titreşim sesini alıyorsun. Belki altına bir sünger vs koyulabilirse sesi rahatlatacağını düşünüyorum. 

Tıkırtı konusunda önerim şu mıknatıslı pervane pompada bir milin üzerine geçer. O mili bir kontrol etmeni öneririm, belki üretimden kaynaklı bir eğrilik vardı. Hafif baskıyla düzeltebilirsin. Daha önce böyle bir sorun başıma gelmişti. Bu şekilde çözmüştüm.  Yada motorun yeni ise milin ve mıknatısın üzeri hafif yağlandıktan sonra bahsettiğim eğrilik yok ise belki ses azalabilir.
Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim,

Akşam mili kontrol edeceğim yamukluğunu hiç kontrol etmek aklıma gelmemişti, eheim düşünmüyor değilim ,dcs 4000 de ayrı kontrol paneli olduğu için cazip gelmiyor değil şuan, akşam dediğinize bakacağım umarım dediğiniz gibidir.

Saygılarımla.

Eheim 3000 için ne yaparsan yap uğultuyu kesmen mümkün değil. Ses için takıntın varsa başka markalara yönelmeni tavsiye ederim. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar