Keşfet

Sump ölçü yardım lütfen!!!

orkuncamlar

Yeni Üye
Ad Soyad
Orkun
Merhaba , sump 100x40x50h ölçülerinde olacak. 90cm kadar kısmını 3'e bölüyorum ve bölme kısımlarını dolasmalı su sisteminden yapıcam standart bölücem yani fakat alt kısmından kaç cm boşluk bırakayım diye teredütte kaldım.

sizlerdekiler kaç cm? Öneriniz nedir?

Akvaryumdan sump iniş olan kısmına sünger koyucam 7 cm uzunlugunda 40 cm enin de [emoji3]belki bu bilgiyide vermem önemlidir diye belirtiyim dedim [emoji4]

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler...

Merhabalar. Bence mümkün olan en az sayıda sumpı bölün. ileride reaktör eklemek istediğinizde, veya değişiklik yapmak istediğinizde geriye kalan alan izin vermeyebilir. Benim de eski sump 90*40*40 ölçülerinde ve 3 bölmeliydi. Hareket edecek alan kalmıyordu. Şimdi 2 bölme, daha fazla alan var.  İçeride ps, ısıtıcı, 3 reaktör, kafa motoru var, hatta ihtiyaç olsa 1 reaktör daha koyabilirim. Hatta hiç bölmesiz bile düşünebilirsin.

Akvaryum sump iniş sünger niçin koyacakasınız, sünger derken elyaf mı demek istediniz?

Merhabalar. Bence mümkün olan en az sayıda sumpı bölün. ileride reaktör eklemek istediğinizde, veya değişiklik yapmak istediğinizde geriye kalan alan izin vermeyebilir. Benim de eski sump 90*40*40 ölçülerinde ve 3 bölmeliydi. Hareket edecek alan kalmıyordu. Şimdi 2 bölme, daha fazla alan var.  İçeride ps, ısıtıcı, 3 reaktör, kafa motoru var, hatta ihtiyaç olsa 1 reaktör daha koyabilirim. Hatta hiç bölmesiz bile düşünebilirsin.
Akvaryum sump iniş sünger niçin koyacakasınız, sünger derken elyaf mı demek istediniz?
Elyafı direk akvaryumdan sump a inen borunun ucuna koyucam bu kese gibi kullanilan elyaftan fakat ekstra olarak resimde gosterdigim kisima ya elyaf gibi birsey yahut eskiden akvaryum ici kullandigimiz motorların icinde ki olan delikli sungerden koyucam temizliği max.cikartmak icin...[emoji4]

a4921444ea864fcf9fd50dad910c0314.jpg

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence elyaf yeter,unutmam 2 güne bir değiştirirm dersen. Benim tortu yüzünden şikayetim vardı o nedenle elyafa döndüm. Sumpın içi yine kir içinde yine tortu var ama eskisi kadar değil

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

e593194e0307847620eaccf966480c08.jpg

1 gğnlük böyle.

2 günde bir zor degistiririm gibi dusunuyorm ondan biraz da bunu dusundum [emoji3]destek versin elyafa [emoji4]peki bu alt kısımlar icin 5 cm yeterli gelir mi ?

2 günde bir zor degistiririm gibi dusunuyorm ondan biraz da bunu dusundum
emoji3.png
destek versin elyafa
emoji4.png
peki bu alt kısımlar icin 5 cm yeterli gelir mi ?

5cm sanırım yeter. ama elyafı değiştirmez ve o bahsettiğin süngeri de temizlemezsen daha sonra sana sorun olarak geri dönebilir.

Tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaktır ama şahsi düşüncem; mümkün olan en az bölmeli sump, sump içinde dalga motoru, elyaf olabilir de olmayabilir de, düzenli su değişimi, güçlü ps, yemlemeyi abartmamak yeterli olacaktır, tabi ne tür mercan ve ne kadar balık koymayı düşündüğün de önemli :)  

Haftlık duzenli olarak degistiririm orası kesin vaktim olursa daha da sık degistiririm..mercan agirliklı olucak sert ve yumusaklardan duyan gelcek yerler musait oldugu surece.[emoji3]balıkta kapasitesi kadar curve 5 ps var akvaryum da sump kadar [emoji3] 100x40x50h tabi daha kurulmadı yarına sump yaptırcam

Curve 5 yetersiz kalabilir.

Ortalama olarak toplam su hacminin 3 katı olarak hesaplanır derler.

Yinede teyit edin bence.

Arastiricam tesekkurler

Konu görüntüleyen kullanıcılar