Keşfet

SUMP SİSTEMİ HAKK.

Ertan_eski

Yeni Üye
Ad Soyad
Ertan
Arkadaşlar merhabalar yeni bir akvaryum yaptıracağım ölçüler 100*50*50 olabilir .Öncelike iki konu hakkında bilgi istiyorum 

sump sistemi yandan olursa ne gibi avantaj veya dezavantajları var diğer sorum ise emniyet açısından iniş ve çıkış boruları nasıl olmalı 2 li mi yoksa tekli mi?

Yandan olursa dar olur. Hareket alanın daralır. Tatlı su haznesi için dışarıdan takviye boşluk edinmen gerekebilir. Her şeyi ona göre Alman gerekir. Ama daha emniyetlidir.
Alttan olursa, sistemde seçenek yelpazen geniş olur ve rahat hareket edersiniz. Seçenekleriniz çoğalır. Ayrıca refigum, reaktör ve başka ekleyecekleriniz için daha kolaylık olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ayrıca bunların çoğu görünmez dolap içinde kalır. Göz kirliliği yaşamazsınız.

bilgi için tşk ederim ama yanlış bilgi yada yetersiz bilgi verdim sanırım yanda kastettiğim aslında inişin yani kulenin yandan olmasıydı .alt sump a iniş borularım aşağı yandan yada arkadan orta kısımdan olursa ne gibi avantajım olurdu kastım

Onda bir fark olmaz. Senin yerinin ve akvaryum görselliği ile ilgili. Tercih meselesi. Daha profesyonel olanlar vardır. Bunu en iyi Yener YILMAZ ve Süleyman usta bilir bence

wavebox kullanırsan sallama modunda yanda olursa uzunlamasına dalga yüksekliği daha çok olacağı için çok ses yapar.

işte öğrenmek istediğimde bu  nasıl memnunmusunuz ille kuleyi arkadan mı yapmalıyım yoksa 10cm  arkadan yer ayırıp komple kule sistemi yapacapım 

Ben memnunum. Bir sıkıntıda yaşamadım. Sadece sump 50x50 olduğu için biraz titreşimden ses oluyor o seste yandaki deliklerden çıkıyor. Ama çözüm bulunmuycak bir durum değil. Her şey ideal bana göre. 9cm dışarı doğru çokta bir sıkıntı yaşamadım. Arkadanda olabilir böyle yan taraftanda olabilir sizin seçiminiz.

Ekli dosyayı görüntüle 57435

Umarım cevaplamak için geç kalmamışımdır. Bir çok konuda hala acemiyim ama bu konuda mütevazi olamayacağım
default_smileblue.gif

Benim eski akvaryumum yandan inişti yani resimlerde gördüğünüz gibi ve 3. Sene içinde ordan gol yedim. Sızdırmaya başladı. Tabi her zaman olacak diye bir şey yok.
Şimdi içten kule ve çok memnunum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar