Keşfet

Sump su seviyesi problemi

ONUROS

Yeni Üye
Ad Soyad
ONUR
Merhaba,

Ilk defa sump sistemi kullanıyorum bu yüzden cahilliğimi mazur görün. Akvaryumu cumartesi günü kurdum. Göz kararı ayarsız bir şekilde suyu doldurdum ve sistemi çalıştırdım. Çok su sesi olduğu için iniş vanasını yarı yarıya kıstım. Su 5 gündür ya çok azalıyor yada taşma seviyesine gelip emniyet borusundan boşalıyor. Bugün sumpa giren borunun ucuna ince ayar yapabilmek için 2. vana aldım ancak sonuç aynı, kafa motorunun olduğu bölmdeki su sürekli değişiyor, bir azalıp bir artıyor kendi kendine. Bu yüzden su tamamlamayı bile bağlayamadım. Nerde hata yapıyorum acaba. Kafa motorum Jebao Dct 4000 en kısık ayarda çalışıyor.

5L1zoR.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar. Aslında yaptığınız sistem olması gereken sistem. Herhangi bir yanlışınız yok. Bu sistemlerde kafa motorunun olduğu bölümde sürekli eksilme olması normal. Sump küçükse maalesef her gün su tamamlama yapmak zorundasınız. Aynı problemi bende yakın zamanda yaşadım. Şu an sump'ı büyüttüm. Su tamamlama yine yapıyorum illa ki. Ancak haftada bir falan yetiyor.

Selamlar. Aslında yaptığınız sistem olması gereken sistem. Herhangi bir yanlışınız yok. Bu sistemlerde kafa motorunun olduğu bölümde sürekli eksilme olması normal. Sump küçükse maalesef her gün su tamamlama yapmak zorundasınız. Aynı problemi bende yakın zamanda yaşadım. Şu an sump'ı büyüttüm. Su tamamlama yine yapıyorum illa ki. Ancak haftada bir falan yetiyor.
Aslinda sürekli eksilme olsa su tamamayı bağlayıp sorunu cözeceğim. Ancak bir saat icerisinde bir azaliyor bir cogaliyor. Dengesizlik var. Surekli dusme egilimi olsa su buharlastigi icin diyecegim ancak emme kisminda problem var gibi. Ayarla oynamadigim halde Bir az emiyor bir cok.

Valla söylediğiniz şeyin tek sebebi olabilir, o da kafa motoru sürekli ayni devirde basamıyor. Aklıma başka birşey gelmedi.

Kafa motorunu en kısık ayarda kullanmışsınız biraz daha açıp mı deneseniz acaba bi çeşit temassızlık dengesizlik falan olabilir diye düşündüm çünkü suyun fiziği olarak bir az bir çok gelmesi zor birşey onu istemeden de olsa zorlayan bir yan etki var demektir.

Bir anda fokurdatip tum suyu assagiyami birakiyor.

Su yavas yavaz azalip cogaliyor. Dun dursoya bagli ilk vanayi sonuna kadar actim. Alta sump girisine taktigim vanadan ayar yaptim sadece. Kafa motorunun debisini 2 kademe daha yukseltttim. Bugunde bu sekilde deneyecegim. 

borularda sıkıntı olabilir su bi boruda birikip birden aşağı inerse su birden yükselir sonra yukarıda boruda tekrar birikincede su azalmış gibi görünür  böyle devam eder

Benim tahminim motorun stabil çalışmadığı yönünde. Diğer tahmini şu yönde ;

Taşırma içinde ana emiş değilde yarı emiş dediğimiz, içinden az suyun indiği boruda en üstte havayı atması için delik olması gerek. Yoksa bi tornavidayı eritip delin, öyle deneyin... 

Örnek ;

Ekli dosyayı görüntüle 42577

Yaklasik bir haftadir sıkıntısız kullanıyordum ancak elektrik gidip gelmis ve sump suan isaretledigim seviyenin uzerinde akvaryumda altında.  Vanalarla hiç oynamadim. su seviyesinin ayni olmasi gerekmezmiydi. Bahsettiğiniz borudan birtane var onun üzerinde delik var.

Önceki tankımda bende de tam tersi oluyordu elektrik gidip gelince. Yani sump seviyesi düşük, ana tank yüksek oluyordu. Zannedersen vanadan dolayı sumpa inen boru hava dıluyordu. Vanayı tam açıp tekrar kısınca düzeliyordu. Ama sizinki benimkinin tam tersi. Bilemedin ama sumpa geri dönüş motorunuzun bastığından daha fazla su iniyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri