Keşfet

Sump Tasarımındaki Kararsızlığım

ibrahm

Yeni Üye
Herkese merhabalar, tuzlu su akvaryumu kurma aşamasındayım ve sump konusunda bir kararsızlık yaşıyorum. Sizlerin de görüşlerinizi bekliyorum.
Akvaryumumu ikinci el aldım. Sump akvaryumu, 22 cm yüksekliğinde tek camla ikiye bölünmüştü fakat NAC5'in çalışma yüksekliği 24-28 cm aralığında oldugu için bende 24 cm yüksekliğinde başka bir cam daha ekledim. Bu iki camın arasını da kalın mercankırığı veya küçük kaya parçaları ile doldurmayı düşünüyorum. Üzerinede ısıtıcı koyacağım. Geri kalan kısmı için ise aklımda iki seçenek var:

1. seçenek:
Baştan PS'ın oldugu bölmeden 10cm çalıp su tamamlama bölmesi yapmak. Fakat PS için çok dar bir alan kalıyor ve canlı kaya vs koyacak yer kalmıyor.

2. seçenek:
PS'ın oldugu alanı geniş tutmak ve ortadan gelen iniş borularının altına plastik kutu/kule tarzı birşey koyup PS'a bakan kısma delik açmak. Böylece akvaryumdan gelen su protein skimmera yönlenmiş olacak. Direkt kafa motoruna gitmeyecek ve kulenin içini canlı kaya gibi şeylerle doldurabileceğim ve yine canlı kaya eklemek için daha fazla alan kalacak. Su tamamlamayı da dışardan damacana ile yapacağım. Tabi dışarda olan su tamamlama ses yapar mı bilemiyorum.

Aklıma takılan başka bir soru ise acaba ekstra boru alıp ortadan inen suyu sumpın en başına vermek mi mantıklı olur. 
clear.png
 Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri