Keşfet

Sump yardım

gokhanornek

Yeni Üye
Ad Soyad
Gokhan
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak elektrik kesildiğinde sump taşmaması için gerekli su ayarını yaptım kafa motorunu çalıştırdığım zaman kafa motoru olan kısımda su kalmıyor. İniş vanasını açıyorum bu seferde su ana tanktaki pleksinin üst kısmından aşağı iniyor su pleksinin altında bulunan küçük deliklerinden dursoya gidiyor akvaryumun üstünden su girişi olmuyor. Anlatabilmişimdir umarım yardımlarınızı bekliyorum

ZTE BLADE V7 LITE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tankınız kaç lt ve kafa motorunuz kaç lt ? Anlattığınızdan anladığım ya kafa motorunuz büyük yada kafa motorunun oldugu su bölmesi küçük.

Tankınız kaç lt ve kafa motorunuz kaç lt ? Anlattığınızdan anladığım ya kafa motorunuz büyük yada kafa motorunun oldugu su bölmesi küçük.
150 litre tank kafa motorum newjet 3000 aldığım arkadaş bir yıl kadar kullandı tankı anlamadım bu işte en bir şey

Tankınızda yeteri miktarda su yok, su ilave etmeniz gerekiyor.

Tankınızda yeteri miktarda su yok, su ilave etmeniz gerekiyor.
Su ilave ettiğim zaman oldu ki elektrik gitti veya kafa motoru arıza yaparsa tanktaki su aşağı indiğinde sump taşıyor

Hesaplamayı yani borulamayı düzgün yaptıysanız sorun olmaması gerekir. Ana tankı izgaralara kadar, sumpu da 20-25 cm veya bölmenin üst kısmına kadar su doldurmanız gerekir. en iyisi siz resim çekerek (suyun tanktan çıkışını ve sumpun  genel resmini) yayınlayın daha doğru açıklama yapılır.  

Anlatımınıza göre durso boruları sump kulesinin üst tarafının çok aşağısında kalmış olabilir. Aradaki su miktarı sump'ı taşırıyor.

ya sump'unuz küçük yada geri dönüş borusu ana tankta suyun çok altında, bu yüzden sumpa geri su çekiyor buda taşmaya sebep oluyor doğru anlamışmıyım tam emin değilim. şeyet böyle ile ana tankın su seviyesinin 2/3 cm altında geri dönüş borusuna delik açmanız gerekiyor... bilmiyorum bende anlata bildimmi:))

ya sump'unuz küçük yada geri dönüş borusu ana tankta suyun çok altında, bu yüzden sumpa geri su çekiyor buda taşmaya sebep oluyor doğru anlamışmıyım tam emin değilim. şeyet böyle ile ana tankın su seviyesinin 2/3 cm altında geri dönüş borusuna delik açmanız gerekiyor... bilmiyorum bende anlata bildimmi:))
Aynen öyle olmuş [emoji1] akordeon borular ana tankta aşağı indirmiştim sorun o yüzden oluyor muş [emoji1] valla süper düşünmüşsünüz aklınız ile bin yaşayın teşekkür ederim

Konu görüntüleyen kullanıcılar