Keşfet

SUMP

zaferturgut

Yeni Üye
Ad Soyad
Zafer Turgut Turan
Merhabalar.2 aylık bir deniz akvaryumum var.Sump sistemi yok.Sumplı sisteme geçmek istiyorum.Sumpın daha sağlılklı olacağını düşünüyorum(Alttan sump olucak).Sump için neler gerekli ?Akvaryumum 200lt.Sump için ayrı bir akvaryum gerekiyormuş.En az kaç litrelik bir akvaryum gerekir ? Elimde 35 ltlik bir akvaryum var(yükseklik 30 cm ).Alıcağım protein skimmer 47 cm(bubble magus 5).Proteini çekmesini için sump akvaryumunun yüksekliği en az kaç cm olmalı ?Ayrıca sump akvaryumu alırsam normal akvaryum mu sipariş etmeliyim yoksa camcıdan kendim mi yaptırmalıyım ? Hangisi daha mantıklı olur ? Sump dediğimiz olayda sadece  sump akvaryumunda protein skimmer ısıtıcı mı olmazı lazım ?Sump sistemi yaklaşık ne kadar tutar? Kısacası sump konusunda biraz yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar.2 aylık bir deniz akvaryumum var.Sump sistemi yok.Sumplı sisteme geçmek istiyorum.Sumpın daha sağlılklı olacağını düşünüyorum(Alttan sump olucak).Sump için neler gerekli ?Akvaryumum 200lt.Sump için ayrı bir akvaryum gerekiyormuş.En az kaç litrelik bir akvaryum gerekir ? Elimde 35 ltlik bir akvaryum var(yükseklik 30 cm ).Alıcağım protein skimmer 47 cm(bubble magus 5).Proteini çekmesini için sump akvaryumunun yüksekliği en az kaç cm olmalı ?Ayrıca sump akvaryumu alırsam normal akvaryum mu sipariş etmeliyim yoksa camcıdan kendim mi yaptırmalıyım ? Hangisi daha mantıklı olur ? Sump dediğimiz olayda sadece  sump akvaryumunda protein skimmer ısıtıcı mı olmazı lazım ?Sump sistemi yaklaşık ne kadar tutar? Kısacası sump konusunda biraz yardımcı olursanız sevinirim.
Zafer Bey Merhaba. Sump için ayrı bir akvaryum diyeyim gerekir. bunun en az 2 yada 3 bölmesi olması gerekir. Bunlar ana akvaryumdan iniş bölümü, ps bölümü ve kafa motoru ile suyu geri ana akvaryuma basacağımız bölüm. Bazı arkadaşlarımız ana akvaryumdan iniş ve ps bölümünü tek bölmede topluyor, bazı arkadaşlarımız ps ve geri dönüş motorunu yani kafa motorunu tek bölmede topluyor, böylece 3. bölmeyi tatlısu tamamlama bölümü olarak kullanıyor. öncelikle sizin ana akvaryumunuzdan bir delik yada bir bölüm açılacak, bu hazır kurulu sistemde zor olabilir, bu delik veya açıklıktan su durso kutusuna düşecek oradan da borular eşliğinde alttaki sump'a taşınacak. Delme işi zor olur ise overflow denilen harici bir kutu var, onun ile bu dediğim işlemi yapabilirsiniz. İzmir'de deniz akvaryumu kuran, imalatını yapan firmalar var, isterseniz onlarla iletişime geçebilirsiniz. 0 537 320 35 34 numaram. arzu ederseniz kaydedin. Kafanıza takılan olur ise sorarsınız, whatsapp üzerinden sump vs fotoları atmak daha hızlı olur. Saygılar.

Oktay Bey çok teşekkür ederim.Deniz akvaryumu konusunda daha yeniyim.Birçok protein skimmer yöntemi gördüm(Askılı protein skimmer,hava taşlı,sump)Bana sump yapmam daha mantıklı ve daha sağlıklı geldi.Akvaryumum büyük olunca sump daha iyi olur diye düşündüm.Ben şuanda hava taşlı protein skimmer kullanıyom.Sump yaparsam bubble magus 5 almayı düşünüyom.Hava taşlı  ile arasında akvaryum için aşırı bir fark olur mu verim açısından ?Ayrıca sump sisteminde ısıtıcı vb. gibi şeylerde sump içinde oluyomuş.Sump yaparsam önerdiğiniz bölme sayısı nedir ? Overflow dediğiniz kutuyu anlamadım. İnternette de bulamadım bu kutu tam olarak ne işe yarıyor ?

Merhaba Zafer Bey.

''Overflow Box'' yazın arama motoruna tam sonuca ulaşacağız ???? 

Protein skimmer konusunda hava taşlı ve askı tiplerin bir çoğu tam randımanlı değil yani başarılı değil.

Sump sistemi en ideal olanı mümkün ise alt tarafta yani dolap içinde, 3 bölmeli ideal diye düşünüyorum +1 tatlı su bölmesi olacak.

PS almayı düşündüğünüzde her zaman 1 üst modelini düşünün derim. Bende 100*50*50 akvaryum var Curve 7 yeter dediler, tamam dedim ama yıllarca nitrat fosfat sorunu yaşadım, Curve 9 aldım birkaç ayda nitrat fosfat sorunum kalmadı. O nedenle Curve 5 yerine 100 TL daha koyun Curve 7 alın, nitrat fosfat düşürmede harcayacağınız parayı PS de harcamış olursunuz.

Hava taşlılar ile hem ebat hem performans açısından kıyaslanmaz bile curve 5-7-9 tarzı PS'ler. 

Sump sisteminde ısıtıcı, filtre malzemeleri, ekstra kullanacağın malzeme aparat koymak için ideal bir sistem. 

Merhaba Zafer Bey.

''Overflow Box'' yazın arama motoruna tam sonuca ulaşacağız ???? 

Protein skimmer konusunda hava taşlı ve askı tiplerin bir çoğu tam randımanlı değil yani başarılı değil.

Sump sistemi en ideal olanı mümkün ise alt tarafta yani dolap içinde, 3 bölmeli ideal diye düşünüyorum +1 tatlı su bölmesi olacak.

PS almayı düşündüğünüzde her zaman 1 üst modelini düşünün derim. Bende 100*50*50 akvaryum var Curve 7 yeter dediler, tamam dedim ama yıllarca nitrat fosfat sorunu yaşadım, Curve 9 aldım birkaç ayda nitrat fosfat sorunum kalmadı. O nedenle Curve 5 yerine 100 TL daha koyun Curve 7 alın, nitrat fosfat düşürmede harcayacağınız parayı PS de harcamış olursunuz.

Hava taşlılar ile hem ebat hem performans açısından kıyaslanmaz bile curve 5-7-9 tarzı PS'ler. 

Sump sisteminde ısıtıcı, filtre malzemeleri, ekstra kullanacağın malzeme aparat koymak için ideal bir sistem. 
Askının sumptaki skimmer'a göre toplama ile ilgili ne farkı olduğunu teknik olarak açıklayabilir misiniz?

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri