Keşfet

Sumpsız Tanklar

togi

Yeni Üye
Ad Soyad
Tolga Aydın
altta arkada veya yanda sump olmadan ps tankın içinde kullanan arkadaşlar,

olumsuz yönlerini paylaşırmısınız. sipariş verme aşamasındayım değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Bu arada herkese yeni yılda sağlık mutluluk huzur ve bereket dilerim.  :thumbsup:

Buyuk rahatlik. ;)

Sump temizligi yok. Dolabin altina sogutucu , katkilar, yemler, kovalar konabilir.

Ek olarak ps daha verimli calisiyor.

Ömer bey sizden buları duymak benim için çok güzel bir referans. 

madem 60*50*50 için hydro uygun olur mu sessiz olduğu için soruyorum  :fish:

askı ps alacaksan tunze 9002-tunze 9005 al

askı ps ile de canlı yükü abartılmadan gayet sağlıklı akvaryumlar kurulabilir.

ben boyu kullanıorum askı iç sorunum ok şimdilik ama  şimdiki aklım olsa iki üsadamızın verdiği markalardan alıdım .. ikiside çok iii ler

Hydro nedir bilmiyorum, o yuzden yorum yapamam. ;(

ahmet bey - okan bey tşekkürler ikinize de.  :)

Ömer bey siz ne marka önerirsiniz acaba 

Ithalatci olarak marka onermem samimi olmaz. Bana sormayin lutfen. ;)

çok kötü bir durum ısıtıcı ve skımmer görünürde oluyor ayrıca su sevıyesı alcalıp ve azalmasından dolayı skımmer seviyesinin her zaman değişmesi yanı çok süper çok iyi degil berbat bir şey 

Buyuk rahatlik. ;) Sump temizligi yok. Dolabin altina sogutucu , katkilar, yemler, kovalar konabilir. Ek olarak ps daha verimli calisiyor.
su seviyesi azalıyor artıyor nasıl daha verımlı çalısıyor anlayamadım herkez verimsizlikten sikayetci siz daha verimli olur diyorsunuz anlamadım!!!

Sump'sız akvaryum elbette yapılabilir, birçok da örneği var. Bence sump'ın en büyük avantajları daha fazla su hacmi sağlaması, buharlaşma olsa bile ana tanktaki su seviyesinin sabit kalması (protein skimmer'ın düzgün çalışması için önemli), ekipmanları saklaması ve en önemlisi su yüzeyi sürekli çok güçlü bir şekilde süzüldüğü için su yüzeyi gaz değişimi sağlayacak kadar temiz oluyor. Sump kullanmazsanız eğer su yüzeyinin sürekli dalgalandığından ve yüzeyde çok az bile olsa film olmadığından emin olmanız gerekiyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
İşin başındayken oluyorsa sumplı sistem düşünün.Olmuyorsa sumpsız sistemde su tamamlama olayını iyi ayarlamanız gerekli.Skimmerdan verim alamayabilirsiniz.

Sumpsız 150 lt akvaryumum var. Daha önce de 120 lt sumpsız akvaryumum olmuştu. PS olarak Tunze 9002 kullanıyorum ve tavsiye ederim. Efektif çalışması için 2-3 gün beklemek gerekli sonra unutabilirsiniz :9

Su tamamlama kısmı için de Tunze kullanıyorum. Son derece basit ve efektif bir sistem. Sump olsa da olmasa da su tamamlama gerekir. 

Şurası kesin en güzeli sump tabiki...

saygılar

Alpay

hobiye ayrılan parayı zorlamıyorsa en iyisi sumplı

çok kötü bir durum ısıtıcı ve skımmer görünürde oluyor ayrıca su sevıyesı alcalıp ve azalmasından dolayı skımmer seviyesinin her zaman değişmesi yanı çok süper çok iyi degil berbat bir şey 
akvaryum üzerine buhar kapağı gibi bir parça konduğunda su seviyesiyle ilgili bir problem çıkmıyor. tecrübeyle sabit

Tolga bence sumplu yaptır detayları öm attım.

Sump konusundaki bu takıntıyı anlamıyorum

sumpsız mükemmel bir akvaryum kurulabilir.. sumpta biriken tortu + geri dönüş motorunun harcadığı fazladan enerjide önlenmiş olur

hem PS havalandırmayı direk tankın içinde yaptığı için daha etkin çalışır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar