Keşfet

suya daldırmalı tuz ölçer güvenilirliği

panu

Yeni Üye
arkadaşlar elimde suya batırmalı hydrometer var. bunun doğru çalıştığını nasıl test ederim. düzgün çalışıyorsa exrafan atc tuz ölçere para vermek istemiyorum. kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

arkadaşlar elimde suya batırmalı hydrometer var. bunun doğru çalıştığını nasıl test ederim. düzgün çalışıyorsa exrafan atc tuz ölçere para vermek istemiyorum. kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
Bu ürünler üretime göre kalibrasyonunda değişiklik gösterir. Aynı marka aynı model ürün bile birbirinden farklı gösterebilir. Bir refraktometre ile arasında farkı tek seferlik karşılaştırıp sonraki kullanımlarda ona göre ayar çekebilirsiniz. Aradaki farkı tek sefer görmeniz yeter. Eksik veya fazla ölçüyorsa bile en azından farkın ne kadar olduğunu görüp ona göre hareket edersiniz.

tuzlu suyun yoğunluğu, suyun ısısına göre değişkendir...

tam bir ölçme için +25 derece sıcaklıkta suyunuzu ölçmeniz gerekir...

suyunuzu +25 dereceye getirmek zor geliyorsa, internetten , bu tip hidrometreler için sapma tabloları var, 26 derecede kaç ppm oynar, 27 derece olursa kaç ppm olur gibi...

bunlarla uğraşmak istemiyorsanız, refraktometre alın.

Dikkat edin ki, alacağınız refraktometre ATC olsun, yani (automatic tempereture correction) otomatik ısı farkı düzeltme özellikli olmalı, üzerinde atc diye etiket olmalı...

Bu arada elinizdeki hidrometre plastik kap gibiyse onunla hiç uğraşmayın doğru ölçtükleri nadir oluyor, benim yazdığım cam tüp şeklinde suya bırakılıp batıp çıkan hidrometre içindi...

plastik kap şeklinde içine su konanlar zaten en son güvenilecek aletler, her sefer farklı ölçer...

istisna 1-2 tane çalışan çıkar ama çok nadir...

tuzlu suyun yoğunluğu, suyun ısısına göre değişkendir...

tam bir ölçme için +25 derece sıcaklıkta suyunuzu ölçmeniz gerekir...

suyunuzu +25 dereceye getirmek zor geliyorsa, internetten , bu tip hidrometreler için sapma tabloları var, 26 derecede kaç ppm oynar, 27 derece olursa kaç ppm olur gibi...

bunlarla uğraşmak istemiyorsanız, refraktometre alın.

Dikkat edin ki, alacağınız refraktometre ATC olsun, yani (automatic tempereture correction) otomatik ısı farkı düzeltme özellikli olmalı, üzerinde atc diye etiket olmalı...

Bu arada elinizdeki hidrometre plastik kap gibiyse onunla hiç uğraşmayın doğru ölçtükleri nadir oluyor, benim yazdığım cam tüp şeklinde suya bırakılıp batıp çıkan hidrometre içindi...

plastik kap şeklinde içine su konanlar zaten en son güvenilecek aletler, her sefer farklı ölçer...

istisna 1-2 tane çalışan çıkar ama çok nadir...
Aynen. Bende suyun üzerinde yüzen hidrometre için konuştum. Plastik vantuzlu suyun içinde kalan hidrometre direk çöp..

Bir Petshop tan oturmuş bir tank tan su alın suyun ısısıyla kendi suyunuzun ısısını eşitleyin oturmuş suyun tuzluluk oranı kaç gösteriyorsa kendi suyunuzun tuz oranını da ona göre ayarlayın sonra hep aynı göstergeyi referans alın derim ben saygılar 

Sera marka cam tipi olanından kullandım. Arkadaşımın refraktometresi ile kıyasladığımda doğru değeri verdiğini görmüştüm. Aradan 2 sene geçti. Yeni kurulumumda da kontrol edip kullanmaya devam edeceğim. 

Merhaba ben benzer bir ürün kullanıyorum. Şu şekilde önce sağlamasını yaptım 1.021 gösterdiği su normalde 1.022-1.023 aralığında çıkıyor bu şekilde 2-3 denemeden sonra artık 1.025 için mesela 1.023 olarak görüntü alıyorum.

Tabi uzun süreçte kullanımı zor mesela benim ürünüm 100TL civarı. Biraz daha üzerine koyup düzgün bir refraktometre alabilirdim keşke alsaydım 

Konu görüntüleyen kullanıcılar