Keşfet

Suyun 5-10 Metre Altına Hortum İle Dalmak Mümkünmü

Mucitt

Yeni Üye
Selamün Aleyküm Benim Su Altı Maskesine Hortum Bağlayıp Suyun 10 Metre Altına İnmek Gibi Bir Fikrim Vardı Ama Sonucunda Basınç Yüzünden İmkansız Hale Geliyormuş Yukarıdan İllaki Biri Hava Pompalamak Zorunda. Peki Borunun Ucuna Küçük Bir Fan Taksak Bize Hava İletme Konusunda Yardımcı Olurmu ? Bununla İlgili Fikirleriniz Varmı ?

10274452111410.jpg

sel-pvc-seffaf-otomotiv-sanayi-hortum.jpg

Aleykum selam,

Bunun için yıllar önce bu taktikler denenerek en sonuda keşfedilen dalış tüpünü denesen daha sağlıklı olur bence ????

Neyi amaçladığınız bilemiyorum, ancak lisanslı dalıcı olarak şöyle özetleyebilirim;

Bunu yukarıdan hortum ile direkt nefesinizle yapmanız mümkün değildir. Bunun sebebi de basınç farkıdır. Hortum dış ortama bağlı olduğu için halen deniz seviyesi atmosferik basınca sahiptir. Ancak suyun altında sizin ciğerleriniz yüksek basınç altındadır. Bu kadar basınç altında bir de nefes çekmeniz mümkün değildir. Eğer bunu başarabilirseniz süper insansınız diyebilirim. Ondan dolayı dalış tüpleri ortalama yüksek basınçlıdır, ağzınıza aldığınız regülatöre basınca bir anda ağzınıza ve ciğerinize hava dolar. Yani aslında siz nefes almazsınız, ciğerinize hava basarsınız.

Yukarıdan böyle birşey yapmak istiyorsanız tüpü yukarıda bırakıp upuzun bir hortumu yine regülatöre bağlayarak gerçekleştirebilirsiniz. Yada daha basiti standart dalış ekipmanıyla yapabilirsiniz.

bunun için hazır ürünler var, su üstünde şamandıralı yüze,n aşağı hortumla hava basan ama tüplü dalıştaki gibi güvenli ve derinlik kriterliri yok

5-10 mt aslında nefesle inilebilir diye dişünüyorum ama yanlız belli mt altına dalış yapmak herzaman risklidir. Yanınızda biris olduğuna emin olun. Erdekte yaşlı bir amca bu dediğiniz şekilde yapıyordu ama hortum ile ucunda birşey var mı emin değilim.

Derine indikçe 5 mt de 1 atm basınç arıyor. İnsan vicudunun içinde dolaşımdan kaynaklanan bir basınç var. Dıştan gelen basınç iç basınçtan fazla olduğu için yüzeydeki hortumdan hava çeke bilecek kadar vakum yapamayız. Kabaca ciğerlerimiz yetmez. Dalış tüplerine yüksek basınçlı hava verilmesinin temelinde bu yatıyor.  Çok bilimsel bir açıklama olmadığının farkındayım ama sanırım

anlata bilmişimdir. :)

Tek sıkıntı hortum kıbleye gelirse olur :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar