Keşfet

Suyun oturması

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Herkese merhaba,akvaryum almadım henüz,elimde sadece tuz ve refraktometre var.Akvaryumu yaptırıcam ama sistemi kurmam 5-6 ayı bulucak.Sizce akvaryumu şimdi alıp suyun iyice oturması için başlayayimmi yoksa 6 ay suyun oturması için fazlamı ? Birde ps almamış olucam sadece kafa motoru ile dönücek sistem.

6 ay gibi bir süre kesin yoktur. 6 ay genellikle mercanların sağlıkla konulup riske atılmaması icin tahmini yazılan çizilen bir rakamdır. 35. Günde mercan koyup sağlıkla açtıran da olur 3. Ayda koyup olduren de. Test sonuçlarıyla takip etmek lazım ama ben o kadar uzun süreceğini sanmıyorum popülasyon oturmasının. Tabiki zaman lazim ama bakteri kültürleri ve gereken desteklerle cok daha kısa sürede başlayabilirsiniz. Ne kadar erken kurarsanız tabiki iyi bende bi kurayım donedursun diye düşünerek başlamıştım. Ama 6 ay bos döndürmek biraz zor zaten sabirsizlanacaksiniz. Yanlış hatırlamıyorsam küçük bir tank istemiyorsunuz ps olmadan zorlanırsınız bence dolarda artıyorken stoklara tam anlamıyla yansımadan edinin derim. 

Nano olucak akvaryumum, bütçem şimdilik buna yetti mecbur,ozaman döndürmem bir işe yaramazmı diyorsun.Katkıyla kısa sürede oluyorsa madem..

Herşey tamamlansın öyle başlayın suyun oturması demek boş dönmesi anlamına gelmiyor 

Ps aydınlatma kum kayalar vs... Herşey eş zamanlı konulup sistem gerekli doğal yada hazır destekle döndürülmesi gerekir yoksa boşa elektirik harcamasından başka birşey elde edemessiniz 

Herşey tamamlansın öyle başlayın suyun oturması demek boş dönmesi anlamına gelmiyor 

Ps aydınlatma kum kayalar vs... Herşey eş zamanlı konulup sistem gerekli doğal yada hazır destekle döndürülmesi gerekir yoksa boşa elektirik harcamasından başka birşey elde edemessiniz 
Ps nin işe yaraması için sistemde yem atılıyor sanırım dimi ? 

Hayır. Ps sadece yemi değil suyu genel olarak temizler. Hiç bir şey atmasanızda ps çalışır ve toplayacak atık bulur. Ancak yoshii arkadaşın da söylediği gibi, tuzu ve suyu basıp beklemek bir işinize yaramaz. Aksine ters tepki yapar, su bozulur. Söylendiği gibi herşeyiyle hazır çalıştırmanız gerekir.

Evet herşeyi söylemişler. Ama bütçenizi zorlayıp suyu tuzu koyup azda olsa canlı Kaya bulup çevirmeye başlarsanız o zaman belkı sizin hayal ettiğiniz gibi olur. Canlılar zaten başlı başına maliyet kaynagi olacak 1 balık beğeneceksiniz fiyat soracaksınız adam size ps fiyatından daha cok fiyat söyleyecek :)  

bu nedenle canlı ısını zamana yayabilirsiniz.

Denileni yaparsınız içine de en azından 25 liraya 1 percula alır izlemeye başlarsınız iste o zaman git gide ne kadar beklerseniz o kadar daha da oturur diye düşünüyorum. Ps siz cok sağlıklı güzel idare edilen tanklar var olmaz demek biraz yanlış geliyor bana ama elbet alacaksanız bastan alırsanız kafanız rahat olur soğumazsınız. 

Suyun içine can girmedikçe hiçbir zaman hazır olmaz su.

Şimdiden hayırlı olsun ilk adımı atmışsınız sayılır , Arkadaşlar gerekli şeyleri yazmışlar. 
Hobi günden güne pahalanıyor yanlışa yer yok .

Balık yükü olarak 2 adet çift snowflake clownfish olucak,yelloe watchman goby olucak.S boy veya XS boy bir blue tang çok çok sonra düşünüyorum,tabiki büyürse L boya gelirse daha büyük akvaryma sahip birine vereceğim, canlı yüküm şimdilik bunlar 

mercanını su çok oturunca koyucam oda ilk olarak frogspawn coral olucak.

Konu görüntüleyen kullanıcılar