Keşfet

t5 hakkında öneri/tavsiye

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhabalar herkese ,65x50x45h akvaryumumda aquareef x50 led armatur kullanıyorum. Tankımda soft mercanlar bulunmakta ve öyle de kalacak , sps ye geçiş düşünmüyorum. Şu aralar t5 armature geçmeyi düşünüyorum.- 4x24 w gücünde bir armatur, mercanlarımın sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için yeterli olur mu?- Farklı markalarda floresanlar mevcut , 24w için 60 tl ye varan fiyatlar var. Slyvania marka floresan nispeten daha ucuz , bu markanın tuzlu su için olanları da mevcut. Kullanmış olanlar tavsiye eder mi acaba?- Bu floresanların soft türler için kullanım süresi ortalama ne kadardır? Markaya göre değişim olur mu yoksa standardı varmıdır?Tavsiye / önerilerinize göre geçiş yapacağım. LED e göre maliyeti ve verimi illaki fazladır ama hesap yapmadan da olmuyor maalesef. Okuyan , yorum paylaşan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

T5 destek verirseniz güzel gelişim alırsınız bence. 

Bende 10 gün önce x30 a t5 eklemesi yaptım. 

4x24 fazla bile gelir bence. Elinizdeki armatürü tamamen bırakacaksanız da tam anlamıyla yeter bence. 

Ama modifiye degil direk sistem değişimi düşünüyorsunuz sanırım siz ? 

Bende slyvania aldım. Giesmann vs gibi  bazı markalar 2.000 saat önerirken. 

Slyvania 4.000 saat kullanım ömrü veriyor. 2 sene kullanan gördüm sorunsuzca bu marka flolari. 

Bence alabilirsiniz güzel bir marka. 

Kolay gelsin. Bu arada fosfordan vaz geçeceksiniz sanırım ? 

T5 destek verirseniz güzel gelişim alırsınız bence. 

Bende 10 gün önce x30 a t5 eklemesi yaptım. 

4x24 fazla bile gelir bence. Elinizdeki armatürü tamamen bırakacaksanız da tam anlamıyla yeter bence. 

Ama modifiye degil direk sistem değişimi düşünüyorsunuz sanırım siz ? 

Bende slyvania aldım. Giesmann vs gibi  bazı markalar 2.000 saat önerirken. 

Slyvania 4.000 saat kullanım ömrü veriyor. 2 sene kullanan gördüm sorunsuzca bu marka flolari. 

Bence alabilirsiniz güzel bir marka. 

Kolay gelsin. Bu arada fosfordan vaz geçeceksiniz sanırım ? 
Hayırlı geceler Berk Bey,

Düşündüğüm led , t5 kombinasyonu değil tamamen t5 e geçmek. Slyvania yı 2 sene kullanım ile başka kaliteli bir markayı 8-9 ay kullanmak arasında ciddi bir maliyet farkı var. Bu marka için yosun problemi olur diyende var memnun olanda var. Araştırmaya devam edeceğim , Kapasiteye göre 4x24w yerine daha düşük veya daha fazla yüksek wattlı bir armaturde olabilir. Dediğim gibi soft mercanlar için düşünüyorum. Siz tavsiye ediyorsunuz teşekkür ederim , bu başlık altında bir kaç yorum daha gelir inşallah.

Selamlar;

Bahsettiğiniz gibi markaları araba markaları gibi düşünün. Fiat marka araçta sizi taşıyor Mercedes te. Aralarındaki fark performans ve kalite.

Benim şahsi düşüncem Silvania da iş görür ama bu işin profesyonel boyutu Ati Giesemann gibi markalar. Sadece soft demişsiniz. Soft mercanda led de iş görür T5 derseniz Silvania da iş görecektir. SPS deseydiniz silvania dan uzak durun derdim.

slyvania markası dünyanın en önde gelen florasan üretim fabrikalarından biridir sizin giesman ati dediğiniz florasanlarıda slyvania yapmaktadır sadece üzerindeki ismi değişiktir  yosa florasanların üçüde aynıdar sizflorasanın üstündeki markaya para vermeyin florasana para verin benim tercihim bu yüzden slyvania dır

slyvania markası dünyanın en önde gelen florasan üretim fabrikalarından biridir sizin giesman ati dediğiniz florasanlarıda slyvania yapmaktadır sadece üzerindeki ismi değişiktir  yosa florasanların üçüde aynıdar sizflorasanın üstündeki markaya para vermeyin florasana para verin benim tercihim bu yüzden slyvania dır
Slyvania marka ile mercanlarınızda yeterince büyüme gözlemliyor musunuz?

tabiki

kombinasyonunuzu iyi yaparsanız siz bana göre 6*24 yapın

Mercedes ve Fiat ornegi tamamen alakasız bir örnek olmuş. Bilmeyenler yanılmasın. Hoparin içinde gelen flodan tutun diğer hemen hemen tüm flo markalarını slyvania üretir. İçine biraz daha fazla beya az gaz basar marka değiştirir. 

Sonra adam alır marka basar 2 kat fiyata satar bide 6 ayda bir yenisini al der. 

Slyvania da yaptığı ürünün arkasında durur. 2 sene kullan der. 

Zaten yabancı olarak yazın. Karşınıza ampul şirketi çıkacak dünyanın en büyük ampul vs üreten şirketlerindendir. 

Her ışık zaten acık olduğu sürece yosun yapar. 

Kimisi çok beyaz sever kimisi çok mavi. 

Led icin de ayni şey geçerli. Yosun sorunu olunca hemen beyaz kısılır. Sorun geçer. 

Ben beyazı x30 da azalltim, camları silme günum geriye gitti. 

Coral star gibi versiyonları zaten sönük actinic olduğu icin belli belirsiz var. 

Bi aqua bir coral taktum. Coral Aqua’nın beyaz ve sarımsı rengini bastıramıyor bile. Led olmasa fazla beyazdan rahatsız olurum. Leddeki maviyi açarak dengeliyorum. 

Sps' lerden 

hystrix coral, milka, bird nest coral, montipora plate, montipora digitata, setosa, povona bu marka t5 altında gayette hızlı büyüyor. Senelerdir aynı markayı kullanırım. Tecrübe ile sabit. Daha zor spsleri bilmiyorum tecrübem yok ama sps diye genellemek yanlış olur. Saydığım spsler gayette hızlı büyüyor. Softlar da hızlı büyüyor.

Aldığım t5 leri senelerce de kullanıyorum yosun derdim yok. Pahalı olan iyidir mantığı bana göre değil. Giesemann belki daha iyidir mercanlar için ama gerek var mı derseniz bana göre para tuzağı ama renk elde etmek için elbette alıp kullanılabilir Slyvania bu konuda dezavantajlı.

Sps' lerden 

hystrix coral, milka, bird nest coral, montipora plate, montipora digitata, setosa, povona bu marka t5 altında gayette hızlı büyüyor. Senelerdir aynı markayı kullanırım. Tecrübe ile sabit. Daha zor spsleri bilmiyorum tecrübem yok ama sps diye genellemek yanlış olur. Saydığım spsler gayette hızlı büyüyor. Softlar da hızlı büyüyor.

Aldığım t5 leri senelerce de kullanıyorum yosun derdim yok. Pahalı olan iyidir mantığı bana göre değil. Giesemann belki daha iyidir mercanlar için ama gerek var mı derseniz bana göre para tuzağı ama renk elde etmek için elbette alıp kullanılabilir Slyvania bu konuda dezavantajlı.
Siz bu işi iyi biliyor gibisiniz  B)

:fish:

Konu biraz eski ama şu an benim tanklarımda kullandığım led armatürlerde büyüme oldukça yavaş,açıkçası bende t5 e geçmeyi düşünmüyor değilim ve araştırıyorum,marka belli Slyvania ,çünki yıllar önce kullanmıştım ,evdeki tank 60x60x60 ve aklımda 4x24 var ve görsellikten ziyade canlılar için nasıl bir kombinasyon yapmalıyım? Mavi power led ile destek vermelimi?

Selamlar;

Bahsettiğiniz gibi markaları araba markaları gibi düşünün. Fiat marka araçta sizi taşıyor Mercedes te. Aralarındaki fark performans ve kalite.

Benim şahsi düşüncem Silvania da iş görür ama bu işin profesyonel boyutu Ati Giesemann gibi markalar. Sadece soft demişsiniz. Soft mercanda led de iş görür T5 derseniz Silvania da iş görecektir. SPS deseydiniz silvania dan uzak durun derdim.
işim gereği ampül konusunda biraz bilgiye sahibim.ati gisman vs akvaryum markaları slviana osram gibi firmalara ampül üretiyolar bu kurumsal firmalar onlara iyisini yapıp kendilerine kötü ürün yapma şansı zaten imkansız,işin özü tamamen etiket olunca fiyatta ona göre artıyor.ben yıllardır slviana kullanıyorum hiç bir farkını görmedim diğerleriyle.ne diye 20 liralık bir ürünü beş katı fiyata alıyım üstelik slviananın ömrü diğerlerine göre daha uzun.tamamen satış politikası benim 

Selamlar;

Olay etiket değil, spektrum...

Spektrum tasarımını akvaryum markası yapıyor, üretim anlaşması yapıp "kendine özel" spektrum ile üretim yaptırıyor...

Mercan gelişimi ve renk güzelliğini spektrum belirliyor...

Ona bakarsanız Türkiyede üretilen dünyanın en iyi marka t-shirtleri , en ucuz marka t-shirtlerin fabrikalarında seri üretim olarak yapılıyor ama kumaş, desen ve üretim kalite standardını ürettiren firma belirliyor...Öyle düz mantık olmuyor yani...

Floresanda üretici zaten ev, ofis, depo aydınlatması yapar, akvaryum ise işin minicik bir kısmıdır, iyi modeller ise bu işi tasarlayanlar tarafından ürettirilir, kendine hastır kopyalanamaz ve bu yazdıklarımı bütün dünya hobicileri bilir, tecrübe etmiştir...

Sylvania, Osram, Narva , ana üreticilerdir ama kendi adına ürettikleri modeller nerdeyse deniz akvaryumunda en düşük pazar payına sahiptir, sebep marka takıntısı değil, genel kullanım sonucu oluşan tecrübe ve paylaşımlardır...

Ha size sylvania yetiyordur, sorun yok mutluysanız kullanın tabi, performansı yakındır, ama renk , mercanda renk, toplam renk güzelliği, bunlara önem verenler bu işi çok didikleyip ona göre seçimini yapmışlardır...

Ati vs giesemann derseniz, kalite olarak ikisi de çok iyidir, ati nin bazı renkleri çok tercih edilir ama ömür olarak 6-9 ay performanslı çalışır desek yalan olmaz, giesemann ise bir tık daha uzun gider, 9-12 ay arası denebilir, bu da yıllarca kullanım ile tecrübe edilmiş değerlerdir, yenisini takınca mercanlardan aldığınız tepkiden anlaşılır zaten...

Kısaca isteyen baştan kendi denemelerini yapar paylaşır, isteyen geçmişteki paylaşılanlar ve araştırmaları bulur okur, uygular...

Kolay gelsin...

Konu görüntüleyen kullanıcılar