Keşfet

T5 Markası önemli mi ?

Haluk365

Yeni Üye
Ad Soyad
Haluk
Merhaba,

Akvaryumu kurarken hem ekonomik olması hemde mercan bakmaya çok hevesli olmamam sebebiyle Hopar marka 4x14w flo larıyla birlikte armatür satın almıştım.

Lakin fikrim çabucak değişti tabi :)
Yakın zamanda soft mercanlar bakabilmek için

2x sylvania coralstar ve
2x sylvania marinestar (15.000k ) T5 flo
2x 24w Balast ile armatürün içini yeniledim.

Bakmak istediğim mercan türleri Zoa, Pulsing Zenia, Star Polyp, Torch, ve belki anemon.

Sorum şu, mercan almaya gittiğimde lokal akvaryumcu sylvania marka flolarla sonuç alamazsın dedi.

Sylvania Coralstar ve Marinestar kullanıp sonuç alan varmı ? 
yoksa mercanda iyi büyüme oranları görebilmek için Ati , Giesman gibi markalardan satın almamız mecburimi ?

mercandaki büyümenin tamamen ışığa dayalı olmadığını iyi biliyorum fakat ışık kısmında yeterli seviyede olup olmadığımı merak ediyorum.

Akvaryum 108 LT + 40 LT sump yükseklik 45cm.

Güzel soru sormuşsunuz, benimde flolar 1 yıldan fazla oldu değiştirmeyi düşünüyorum ama 8*54 = nerdeyse yeni armatür :)  üstatlardan gelecek cevapları inşallah sizide benide mutlu eder.

sylvania firması ati ve giesman na florasan yapıyor florasanların üçüde aynı florasan sadece isimleri farklı

Evet üreticileri aynı. 

özellikle almadan önce specturm grafiklerini karşılaştırdım.
Ati True Actinic = Sylvania Coralstar
Ati Aquablue Special = Sylvania Marinestar
Spectrumları bire bir aynı değiller ama oldukça benzeşiyor.

sylvania performansını deneyen bilen mutlaka vardır zira fiyatı gerçekten çok uygun bir flo.

Haluk Bey selamlar,

Senelerdir Sylvania marka t5 kullanıyorum hem tatlı suda hem tuzlu suda. Lokal akvaryumcunuzu hiç dikkate almayın çok boş konuşmuş. Saydığınız mercanların hepsine baktım bunlara ek olarak bakımı kolay olan spsler de var( monti plate, setosa, pavona, milka, bird nest) spsler bile sağlık bir şekilde büyüyor. 

florasana para verin üzerinde ki markaya boşa 3 katı para vermeyin

Cevaplar için çok teşekkür ederim. 

Aynı firma tarafından üretilse de slyvania'nın açıklamasına göre farklı markalara farklı spectrum değerlerinde ürünler ürettikleri. 

Konu uzun yıllar önce burda da tartışılmıştı ama yinede linki verelim. 

Dünyada bir çok resif hobicisi de aynı fikirde birbirlerine benzese de aynı lambalar değiller.

Yumuşak mercanlar, kolay lps'ler bir yana dünyanın parasına alınıp büyütülen sps'ler emanet edilir mi bilemem.

Konu görüntüleyen kullanıcılar