Haluk365
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Haluk
Merhaba,
Akvaryumu kurarken hem ekonomik olması hemde mercan bakmaya çok hevesli olmamam sebebiyle Hopar marka 4x14w flo larıyla birlikte armatür satın almıştım.
Lakin fikrim çabucak değişti tabi
Yakın zamanda soft mercanlar bakabilmek için
2x sylvania coralstar ve
2x sylvania marinestar (15.000k ) T5 flo
2x 24w Balast ile armatürün içini yeniledim.
Bakmak istediğim mercan türleri Zoa, Pulsing Zenia, Star Polyp, Torch, ve belki anemon.
Sorum şu, mercan almaya gittiğimde lokal akvaryumcu sylvania marka flolarla sonuç alamazsın dedi.
Sylvania Coralstar ve Marinestar kullanıp sonuç alan varmı ?
yoksa mercanda iyi büyüme oranları görebilmek için Ati , Giesman gibi markalardan satın almamız mecburimi ?
mercandaki büyümenin tamamen ışığa dayalı olmadığını iyi biliyorum fakat ışık kısmında yeterli seviyede olup olmadığımı merak ediyorum.
Akvaryum 108 LT + 40 LT sump yükseklik 45cm.
Akvaryumu kurarken hem ekonomik olması hemde mercan bakmaya çok hevesli olmamam sebebiyle Hopar marka 4x14w flo larıyla birlikte armatür satın almıştım.
Lakin fikrim çabucak değişti tabi
Yakın zamanda soft mercanlar bakabilmek için
2x sylvania coralstar ve
2x sylvania marinestar (15.000k ) T5 flo
2x 24w Balast ile armatürün içini yeniledim.
Bakmak istediğim mercan türleri Zoa, Pulsing Zenia, Star Polyp, Torch, ve belki anemon.
Sorum şu, mercan almaya gittiğimde lokal akvaryumcu sylvania marka flolarla sonuç alamazsın dedi.
Sylvania Coralstar ve Marinestar kullanıp sonuç alan varmı ?
yoksa mercanda iyi büyüme oranları görebilmek için Ati , Giesman gibi markalardan satın almamız mecburimi ?
mercandaki büyümenin tamamen ışığa dayalı olmadığını iyi biliyorum fakat ışık kısmında yeterli seviyede olup olmadığımı merak ediyorum.
Akvaryum 108 LT + 40 LT sump yükseklik 45cm.