Keşfet

Tam Takım Kurulu 1 Senelik Oturmuş Reef Akvaryumu

KralMurat

Yeni Üye
Ad Soyad
Tayfun Murat İpek
Fiyatı: 1600 tl

Akvaryum : 100x40x60 (h)

İli/Semti: İstnbul-Kadıköy

İrtibat bilgileri öm veya 0554 901 33 33

Bu akvaryumun el değmeden önceki hali :)

20090612115137dsc00742.jpg

Kafa motorlarını artık kullanmıyorum

sdc10018.jpg

2378.jpg

2375.jpg

30328344.jpg

2397.jpg

16118061.jpg

Diğer Ek Bilgiler: Sistemim geçen sene bu zamanlardan beri çalışan, bir yıllık oturmuş sistemdir,

Detaylara inecek olursak

Akvaryum - 100x40x60(h) boyutlarında, çiziksiz temiz, sol köşesinden delikli durso boru sistemi döşeli, Mobilyalı DC Akvaryumdur.

Alt kısımda 70x35x30 boyutlarında 2 gözlü sump mevcuttur

Sump içi - 1. bölmede Ati Bm 250 taklidi diy ps (CNC de kesilip yapıştırılmış, çift motorla 1500 lt'ye kadar rahatlıkla kaldırabilecek, tek motorla da 500-750 litre arasını rahatlıkla kaldırabilicek bir ps), atık kabı sabit, üstten temizlemesi kolay ve dolduğunda tahliyesi için küçük bir deliği mevcut. Ps'te aquabee 2000/1 çırpıcılı motor kullanıyorum. İstenildiği taktirde satıştaki OR3500 Motoru aquabee yerine dahil edebilirim ikisi ile de canavar gibi topluyor :) İkinci bölmede de Atman 106 4000 lt dönüş motoru kullanıyorum

Aydınlatma - Kendi yaptığım 100x50 boyutlarında yüksekliği ayarlanabilir, akvaryumun üzerine tam oturan armatürüm var. İçinde ise 4 adet Ati (2 x aquablue special 1 x blueplus 1 x procolor) 39W T5 floresan kullanmaktayım. İsteğe göre armatür içine 10 taneye kadar floresan ve 2 veya 3 tane de Metal halide eklenebilir. Genişletilebilir şekilde diy olduğu için kullanımı rahat.

Akvaryum içi - Tabanda yaklaşık 20 kg canlı aragonit kum (mercan kırığı falan yoktur sadece aragonit kum) 40-50 kg arası canlı kaya, bir adet otomatik yemleme makinesi, ve bir adet te Hydor Koralia 4 dalga motoru mevcuttur.

Canlılar - 1 x Domino Damsel S-M Boy

1 x 4 Çizgili Damsel S Boy

1 x Maroon Clown XXL Boy

1 x Percula Clown S-M Boy

1 x Foxface XL Boy

2-3 x Sulcata Anemon (önyargıların aksine aylardır tankımda hiçbir zararları ziyanları yok bakımı kolay, seyri güzel ve sağlıklı anemonlar)

2-3 x Domates Anemon (kırmızı ve yeşil renkte)

Akvaryumun sağlıklı ve oturmuş olduğunun kanıtı yüzlerce Amfipod :)

1 x Deniz Hıyarı (kum karıştırmak için çok elverişli deniz hıyarı)

1 x Kestane (diatomlari afiyetle yer)

5-6 x Conch

10-15 Snail

Bol miktarda Xenia

2-3 tane de Mushroom (mavi yeşil kırmızı)

Extralar - 4-5 çeşit yem, 4-5 çeşit katlı, seramik frag taşları,armatür ve dalma motoru için timer prizler, elektriği dağıtmak için 3'lü prizler, nitrat, pH, kH testleri ve katkıları vs.vs. Tam bir reef akvaryum, suyu 1 senelik oturmuş güzel bir sistem. İlan 10-15 hazirana kadar günceldir, yurtdışı seyahatim nedeniyle satıyorum, Kurmaya kalksanız sadece ps'e bu fiyatı verirsiniz unutmayın. Eğer satılmazsa birisine emanet edilip burda bırakılacaktır.

Not : Kaliteli bir foroğraf makinem olmadığı için resimler çok net değil sanırım, gelip yerinde görülebilir, eklemeyi unuttuğum şeyler olabilir, yazdıklarımdan fazlası olur eksiği olmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güncel

Konu görüntüleyen kullanıcılar