Keşfet

Tang Lerdeki Beyaz Benek

talismantiz

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre Ceylan
Arkadaslar iyi geceler diliyorum.Tankima 5-6 gun once naso, yellow ve clown tang ekledim. Isiklar acikken pen bir sikinti yok fakat, karanlikken naso tang im de beyaz benek var. baligin agzi da acik. 1dis sarmisak rendeleyip tanka eemek istiyorum bir sakincasi olurmu? Yorumlarinizi esirgemeyin lutfen.

Merhabalar iyi akşamlar diğer balıklarınızda benek yoksa emin olun naso tang de hiç yoktur. naso tang.unıcorn tang gibi balıklar akşamları ışık kapanınca üstünde alt tarafında beyaz benek gibi duran derisinden kaynaklanan beyaz benekler vardır bunlar genellikle kepçeyle yakalandıktan sonra yada ışıklar kapanınca yapar.bence öyle bir durum olabilir amam görmediğim için bilmiyorum gerçekte benek te varsa yapacagınız en güzel iş mercan ve karides yoksa ışıkları açmazsanız ve biraz da tuzlulugunuzu düşürürseniz çabuk atlatırsınız .

Peki sarmisagin bir faydasi olurmu?

Herhangi bir problem olmaz rahatlıkla verebilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için faydası olacaktır.

Armağan beyin dediği gibi Naso tang'ın genel halidir bu. Işıklar kapalı iken stresten üzerinde beyaz lekeler oluşur, benek değildir.

Yinede fotoğraf eklerseniz daha faydalı olacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sarımsak iç parazitte %100 çözüm olduğunu düşünüyorum. Dış parazit ve deri hastalıklarında pek tedavi edici olmayabilir ama öteki yandan bağışıklığı güçlendirerek hastalık riskini azaltır. Sarımsak benim tankımda su akışkanlığını sanki bozdu. Su yüzeyi çok fazla yağlanmaya başladı. Yemler batarken sütekli su yüzeyinde kaldı ve sanki pamuklandı. Eğer beyaz benekse balığıniz, prodac'ın bir beyaz benek ilacı var, tank ışıgınızı söndürün ve bu ilacı 3-4 gün kullanın. Mercanlara hiç bir zararı yoktur. Işık kapalıyken de mercanlarınızı yemlemeye devam edebilirsiniz. Daha sonra suyun 4/1 ini değiştirin. Eğer balığınız beyaz benekse eminim düzelecektir.

Konu eski tarihli ama...Acaba gece aydınlatması olsa (bazı armatürlerde ay ışığı fonksiyonu var mesela) bu balıktaki stresi almaya yeter mi?
Geceleri, akvaryumuna az miktarda ışık sağlayan ve naso besleyen varsa yorumunu iletebilir mi?

Hocam ben tankımda s boydan xl boya kadar 4 tane Nasoyu birlikte uzun süre besledim. Bu canlılar Işık'tan bağımsız olarak ara sıra kendisini karartıp üzerinde beyaz benekler varmış gibi bir görüntüye sahip olabiliyor. Bukalemun gibi düşünebilirsiniz. Bu durumun normal bir durum olduğunu balığın iştahı yerindeyse bir sorun teşkil etmeyeceğini bilmenizi isterim. Bu arada gökyüzünde ayın olmadığı dönemlerde oluyor :)  gece aydınlatmasına pek takılmayın. Ancak aydınlatmanızı da her gün aynı saat aralıklarında yanacak şekilde programlamayı unutmayın ?.

Naso Tang ışıklar kapandığında doğadaki gibi gece avcılarından korunmak amacıyla kaya rengine yakın bir renk alır. Kamuflaj amaçlı. Korkutulduğunda da koyulaştırır rengini. Ama yine savunma modundan kaynaklarınır. Kararmasının sebebi budur. Gece aydınlatması ile alakalı değildir.

naso uyurken veya stresteyken rengını sıyahlastırır ve stres beneklerı oluşabılır sızınkı gece ısıklar kapanınca benekler cıkıyorsa nasoda normal :)

Endişelendim bu yazıyı okuyunca da o yüzden sormak istemiştim. Yem yemesinde sorun yok, hatta neredeyse parmağımı koparacak arkadaş :)
Çok teşekkürler...

Konu görüntüleyen kullanıcılar