Keşfet

Tanka Dağılan Kardinal Yavruları

Komat

Yeni Üye
Ad Soyad
Tuğrul
Gecenin saat 2 si olmuş ama hobi zaman dinlemiyor 
clear.png
 su değişimi için mesaideyim. İlk defa tankı tamamen durdurup son damacana suyu çekmek üzereyken dişi kardinalin birşeyler yemek için için saldırdığını gördüm biraz daha dikkatli baktığımda erkeğin bir sürü küçücük Cardinal yavrusunu tanka bıraktığını fark ettim. Aylardır bir türlü yavru yapmıyorlar diye kızdığım balıklarım sanırım bu işi düzenli olarak yapıyorlar. Yavrular tanka dağlıp gitti diye üzüldüm ama balıklarının yavru veriyor olmalarıda beni sevindirdi açıkcası. Birde şunu anladım tanktaki dev uzun dikenli kestanemin bu işte rolü yokmuş. Sanırım burdan anlaşılan bir yavru tankı yapmak gerekecek. Herkese iyi hobiler dilerim.

Tuğrul Bey,

Umarım o kargaşadan kaçıp, yaşamına devam edebilen bir iki yavru vardır. Ve size ertesi günlerde güzel bir süpriz yaparlar. :)

İnşaallah İsmai bey :) iyi dileğiniz için teşekkür ederim.

Darısı benim palyaço yumurtalarına, belki çıkarlar:)

İnşaallah çıkarlar şimdiden iyi günlerde büyütmeniz dileğiyle :)

Tuğrul bey, hayırlısı olsun.
Ana tanka bırakılan yavruları sifonlama ile bir kovaya toplayabilirsiniz ve daha sonra bir yavruluğa ayırabilirsiniz. Malesef yavruların ana tankta büyümeleri çok zor, hem diğer büyük balıklar yemek için saldıracak hem de yem bulmaları gün geçtikçe zorlanacak. Yavrular gördüğünüz gibi çok küçük ve savunmasız. Bence şu an ayrı bir yavru tankına ihtiyaç yok yavruluk işinizi fazlasıyla görecektir. Yavrular için artemia çıkartmaya başlayın. İnşallah büyütmek nasip olur, kolay gelsin.

Hakan bey iyi dileklerinşz için teşekkür ederim ama tankımda 10 tane Tang, 8 Cromis, 4 Cardinal vb. Canlılar mevcut yaşama şansı tanıyacaklarını çok sanmıyorum ama inşaallah süpriz yapanlar çıkar :)  Bu arada su değişimi yaptığım için elimde hortum yanımda damacana vardı sifonlamak nasıl o anda aklıma gelmedi diye başımı duvara vurasım geldi iş işten geçince :(  

Konu görüntüleyen kullanıcılar