Benim 450 lt bir tankım vardı, bunu ilk taşımada suyu da taşıdım nakliyeciler bana deli Gözüyle bakmıştı
gerçekten gerek yok...
2. Taşınmada 3-4 kova balık, mercan, Kaya , kum taşımıştım, 450 lt Tankın dibinde 10cm su vardı, Balıklar yüzüyordu, mercanlar için bir 10 cm daha yükselttim, kayalar da su içine batınca, tabanda Yayılı olarak, akıntıyı çalıştırdım, aydınlatma ve ısıtıcıyı çalıştırdım, dozlama elle yapıyordum, ilk 1-2 ay böyle kaldı, evi yerleştirirken belki yerini değiştiririz diye tam doldurmadık...
sonradan ps i de arkada bir Köşeye dikip çalıştırdım, tüm sistem çalışıyordu...
su hazırladıkça seviyeyi yükselttim, hatta böyle kolay geldi sumpı iptal ettim, ps i arka köşede gizledim kayalarla, 2 yıl böyle çalıştı, dozaj pompası falan da vardı... Dolapta...
ps su seviyesinden pek etkilenmiyordu, schuran 100 vardı o zaman, sonra nazik Tür balıklara geçince oksijen seviyesi için ps in bir üst modelini aldım(schuran 120) ...
bu tankta çeşitli montiporalar, seriotoporalar, lps ler, power blue tang, power black tang, anthiaslar (square) , regal angel Türleri besliyordum...yani filtrasyon, akıntı, ve aydınlatmanızı mevcut ortama göre ayarlarsanız 1/4 dolu veya yarı dolu tankta da sorunsuz canlı bakarsınız, görsel Açıdan iyi olmaz sadece, biraz bitmemiş inşaata benziyor, şantiye alanı