Keşfet

Taşınma

nuwanda

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat
Merhabalar, bir kaç aya taşınma durumu var. Bir çok kişi taşınma sırasında alvaryumunu bozuyor gibi ama ben bozmayı düşünmüyorum. Ne yapmam lazım. Yıllarca tatlı su baktığımız için iş çok kolaydı ama şimdi farklı.

Kafamızda şöyle bir düşünce vardı bizim akvaryum eski sistem onu yenilemeyi düşünüyorduk ama buna bütçe ayıramayabiliriz şimdilik. 

akcaryumunu balıklarını yeni eve götüren varsa tavsiyelerini bekliyorum.

Buyuk strafor kutulara suyu doldurup baliklari ve mercanlari koyabilirsiniz.motor calistirmayi unutmayin.kalan suyuda bidonlara doldurup tasiyabilirsiniz.ben bir sefer bu sekilde yapmistim.

Ben çok defa taşıdım,

balıklar kovada , elektrik olan yerlerde hava motoru bağlı, mevsim durumuna göre ısıtıcı bağlı...

mercanlar ayrı bir kutu/kovada su içinde, bunlara birşey bağlamaya pek gerek yok...

kayalar , ayrı kovada su içinde, artan kırılmayacak mercanlar da bunlara ilave olur...belki ufak bir akıntı motor Gittiği yerde beklerken iş görür...

kumunuz çok yeni değilse ( 1-2 yıllık falansa) taşımayın, birine verin, yenisini koyun çok daha temiz başlangıç olur...

suyu taşımaya gerek yok, suda Yüzen bakteri pek yok, Lazım olanlar kayalarda yapışık olanlar...

gittiğiniz yerde, eldeki suyu tanka koyup, Kaya, mercan ve Balıkları da atarsınız, sonra ısıtıcı, dalga motoru eklersiniz...

ps çalışması ilk başta mümkün olmayabilir (su seviyesi) 

eğer acil ise tank içi bir Köşeye koyup çalıştırırsınız...

eğer değilse tuzlu su yapıp ekledikçe ps de sump da devreye girer...

bu aşamada oluşacak kirlilik ve kayalarda sudan çıkıp kovaya girerken oluşacak bakteri kayıplarına karşı bir miktar kaliteli bakteri kültürü işi çok kolaylaştıracaktır...biodigest, zeobak veya yeni kurulum tipi bakteri kültürleri...

bunları yaparsanız kayıpsız atlatabileceğinizi düşünüyorum...

mercanlar 1-2 gün ışıksız dayanır, sonra toparlanır, bunlar için önemli olan su Değerlerini çok değiştirmeden (tuzluluk gibi) yeni suyu tamamlamak...

balıklarda ise, uzun yol gidecekse hava motoru pilli iyi olur, bir de suda oluşacak amonyak için kovadaki suyu gittiğiniz yerde yarım veya 1/3 oranda kullansanız, mercan ve Kaya kovasındaki suyu kullansanız daha iyi...

Balıklar için en büyük Düşmanlar, yetersiz oksijen, amonyak, ısı değişimi...

yani taşınmanın, akvaryumu Taşıma süresi önemli, boşalt, sök, Taşı, tak, Doldur, ne kadar Sürer bütün mesele bu...

4 defa evden eve, 4-5 defa da ev içinde boşaltarak taşımışımdır, en çok kayıbı,1 defa  taşınacağım diye Balıkları Arkadaşlara dağıtınca yaşadım, mercanlarda pek kayıp olmadı ama Balıklar başka tanklarda hastalık vs ile telef oldu...

taşısaydım belki yaşıyor olurlardı...

genelde evi taşıyıp, akvaryumu bırakıp, 1-2 gün içinde ayrı bir operasyonla taşımışımdır...

bol şans şimdiden, aklınıza takılanı sorun, iyi planlayın, ufak tefek aksilikler çıksa da geneli sorunsuz olursa yine de kayıp olmuyor...

bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

taşınmanın bir acileyeti yok 1-2 ay diyelim ve yakın yere olacak max 1 km mesafe. tam 1 sene oldu akvaryumu kuralı başlarda acemilik balık kayıplarımız oldu (ama hala ilk aldığım balık yaşıyor neyse ki) bu saaten sonra bir zarar gelsin istemiyorum.

hiç mercanım yok sadece balık ve kayalar.

isteğim yeni eve yeni akvaryum bunu yapabilirsek bile siz suyu götürmeyin diyorsunuz. sıkıntı çıkmaz mı hiç. biz şey düşünüyoruz en azından sucudan 10tane damacana alalım suyun yarısını götürelim. akvaryum sumpla birlikte yaklaşık 400litre.

evi taşımaktan daha korkutuyor bu akvaryum işi.

Benim 450 lt bir tankım vardı, bunu ilk taşımada suyu da taşıdım nakliyeciler bana deli Gözüyle bakmıştı :)

gerçekten gerek yok...

2. Taşınmada 3-4 kova balık, mercan, Kaya , kum taşımıştım, 450 lt Tankın dibinde 10cm su vardı, Balıklar yüzüyordu, mercanlar için bir 10 cm daha yükselttim, kayalar da su içine batınca, tabanda Yayılı olarak, akıntıyı çalıştırdım, aydınlatma ve ısıtıcıyı çalıştırdım, dozlama elle yapıyordum, ilk 1-2 ay böyle kaldı, evi yerleştirirken belki yerini değiştiririz diye tam doldurmadık...

sonradan ps i de arkada bir Köşeye dikip çalıştırdım, tüm sistem çalışıyordu...

su hazırladıkça seviyeyi yükselttim, hatta böyle kolay geldi sumpı iptal ettim, ps i arka köşede gizledim kayalarla, 2 yıl böyle çalıştı,  dozaj pompası falan da vardı... Dolapta...

ps su seviyesinden pek etkilenmiyordu, schuran 100 vardı o zaman, sonra nazik Tür balıklara geçince oksijen seviyesi için ps in bir üst modelini aldım(schuran 120) ...

bu tankta çeşitli montiporalar, seriotoporalar, lps ler, power blue tang, power black tang, anthiaslar (square) , regal angel Türleri besliyordum...yani filtrasyon, akıntı,  ve aydınlatmanızı mevcut ortama göre ayarlarsanız 1/4 dolu veya yarı dolu tankta da sorunsuz canlı bakarsınız, görsel Açıdan iyi olmaz sadece, biraz bitmemiş inşaata benziyor, şantiye alanı :)

Ben de tam aynı dertten muzdariptim bu konu başlığı çok iyi oldu. Suyun taşınması nasıl olacak diye merak ediyordum, demek ki gerek yokmuş Allah razı olsun büyük bi dertten kurtuldum :)  Benim bir avantajım mevcut tankım arkadan sumplı olduğu için biraz geniş duruyor, o nedenle hem 80 cm'lik biraz daha küçük hem de alttan sumplı bir akvaryum alacağım. Yeni evim 15 dk'lık mesafede. Benim fazla balığım yok, mercanlarımı daha çok seviyorum. Onlara birşey olmasın yeter.

Akvaryumu kuralı 6 ay oldu, o yüzden kumu da götürmeyi düşünüyorum. Kayalarımda ise çok fazla Cyano var, güneşe karşı mevcut konumunda. Artık gittiğim yerde tedavisine başlıyacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri