Keşfet

TAŞINMA

Okan Danişment

Yeni Üye
Ad Soyad
okan
Arkadaşlar Merhabalar;

Haftaya taşınıyorum ve akvaryumu bozmadan nasıl taşıya bilirim yardımcı olursanız çok sevinirim 

Akvaryum ölçüleri :55*40*55

120 LT Nano bir tank

taşıyacağım yer yaklaşık araçla 10-15 dk mesafede

bence canlıları bi kovaya koyun, 100lt kadar suyu değişik kaplarda transfer edin, akvaryumu içinde 20lt su ile taşıyabilirsiniz altına tahta destekle, ben taşınıyoken aynı akvaryumdan bi tane daha alıp, önce suyun yarısını, sonra balıklarımı götürüp tekrar suyu götürüyodum:)

bence canlıları bi kovaya koyun, 100lt kadar suyu değişik kaplarda transfer edin, akvaryumu içinde 20lt su ile taşıyabilirsiniz altına tahta destekle, ben taşınıyoken aynı akvaryumdan bi tane daha alıp, önce suyun yarısını, sonra balıklarımı götürüp tekrar suyu götürüyodum:)
çok teşekkür ederim bilgi için sanırım şimdiden boş damacana toplamaya başlıyım ben

Merhabalar ;

Gerçekten de bu konu  beni oldum olası meraklandırmış ama tamda bir çözümü bulunmuş olduğuna inanmıyorum .forumda çok büyük akvaryumları komple satıyorlar düşünüyorum amayı ama bu büyüklükte akvaryum balık su mercan  nasıl yerinden alınır başka bir yere taşınır riskler nedir yada bunun daha kolay bir yolu yok mudur .Küçük akvaryum sıkıntı değil ben taşıyorum sonuçta balık sayısı kaya sayısı az

Öncelikle hayırlısı olsun

120 lt de net litre tahmini 90-100 lt arasıdır

GEREKLİ MALZEMELR

1)50 lt lik gri çöp kovası

2)plastik damacana yeteri kadar ve 2-3 adet 15-20 lt ayrı kova

3)2 adet ısıtıcı 

4)yeni kum özellikle canlı kum olursa daha da sorunsuz oluyor

5)kepçe

6)bir avuç kadar deniz akvaryumuna uygun zeolit (bir nevi sigorta)

7)ayrı bir kapta önceden hazırlanmış (en az 8 saat önce) ısı sı uyugun yeni su yaklaşık 25-30 lt kadar

8)tuz (ne olur ne olmaz

9)elyaf

taşıma esnasında benim tavsiyem şu 1 milyoncu diye tabir ettiğimiz plastik ıvır zırvır satan yerlerde bulunan 50 lt lik gri çöp kovalarından alın içerisine akvaryumda ki su ile birlikte kayaları yerleştirin su kayaların üzerine çıkacak kadar olması yeterli  varsa bir pilli hava motoru ile destekleyin 

üstünü strec ile iyice sarın sadece kullanacaksanız hava hortumu geçecek kadar delin

kalan suları damacanalara koyun, bütün eski sular bizim için değerli !

mercan varsa yine bir kova içerisine mercanları poşet ile içerisine koyup ağızlarını kapamadan ama su içinde kalacak şekilde kovaya doldurup üzerine yine biraz su ekleyerek kovanın ağız kısmını strec leyin (ağzı açık poşet mantığı mercanların birbirine değmemesi için )

balıkları da cinslerine göre ayrı kovalara koyabilirsiniz

eski kumu atın kullanmayın diptede kalsa az suda da kalsa taşıma esnasında karışıyor sallanıyor başımıza sonradan iş açabiliyor

taşıma işlemi öncesi yeni akvaryum yerinin iyice belirlenmiş elektrik tesisatının tam olması ve evin ısı değerinin iyi olması gerekli ısı değeri düşükse burada ısıtıcıları kullanabiliriz

tankı yeni yerine koyup tesisatını yaptıktan sonra bir miktar tanka eski sudan ekleyip içerisine canlı kumu açın canlı kum kullanılmayacaksa yeni kum yine kaliteli seçilip daha önceden iyice temizlenmiş olması lazım yani her anlamda yeni kum lazım !

kumu ve biraz daha suyu ekledikten sonra kayaları yerleştirip kalan bütün eski suyumuzu yettiği kadar tanka ekleyelim bu esnada tortu kalan bidon kova içerisinde ki suyu tanka dökmeyelim

eksik kalan su kadar da yeni hazırladığımız tuzlu sudan ekleyip ısıyı kontrol edelim bu esnada su karışacağı için sump inişine elyaf koyalım ve elimizde önceden aldığımız zeolit medyasını da ekleyim

tank ta ki ısı ile mercan ve balıklarımızın beklediği suda ki ısıya dikkat edip su biraz açılınca canlıları alıştırarak transfer edebiliriz

biraz dikkat biraz sistematik olursak bir sorun yaşanacağını sanmıyorum

kazasız belasız sorunsuz transferler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba yakın zamanda yani daha bir ay dolmadı 70 70 50 tankımı 150 55 60 bir tanka taşıdım sorunsuz bir şekilde.

kısaca anlatayım.

Tankın yarısı suyu taşıyacağım tanka  aktardım 

eski kumumu attım

yeni kum aldım  yarısı canlı yarısı kuru

canlı kumu suyun içinde açtım tankın yüzeyine yaydım sonra iyice yıkadığım kuru kumu üzerine serdim

ısıyı ayarladım ps  calıştırdım

biraz su bulandı doğal olarak tatlı sudan kalma dış filtreme elyaf doldurdum suyu güzelce süzdü su kendine gelince

canlı kayaları taşıdım dizaynımı yaptım

ardıdan mercanlarımı dizdim

tankın diğer kalan yarısını da daha önceden hazırladığım aynı sıcaklıkta su ile doldurdum

ve son olarak balıkları mı koydum.

sonuç kumda hafif bir diatom oluştu canlı kaybı veya bir sorunla karşılaşmadım çok şükür şuanda da her şey süper :)  

siz de canlıları geçici bir yere koyup tankınızı taşıyıp aynı yolu uygularsanız problem yaşamassınız 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri