Keşfet

Taşlaşmış Tuz Kullanmanın Sakıncası Var mı?

Komat

Yeni Üye
Ad Soyad
Tuğrul
Merhabalar, 

Geçtiğimiz günlerde tankını kapatıp askere giden bir hobici arkadaştan kovasıyla birlikte 15 kg civarı rc markalı tuz aldım. Sadece kapağı açıp üst kısmına üsülen baktım. Bir zaman sonra kullanmak için içine bardağı daldırmak istediğimde alt kısmının resmen taş olduğunu fark etmiş oldum. Daha önce rc marka tuz kullanmadım ama bu tuz ilaç gibi bir kokuya sahip notmaldede öylemidir bilmiyorum. Şimdi bu tuzu çöpe mi atmalıyım. Yoksa azar azar diğer tuzlar ile karıştırıp su değişimlerinde kullansam sıkıntı olurmu? Tecrubeli arkadaşlardan destek bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Tuğrul 3/1 oranında karıştırabilirsin.

Teşekkür ederim Metin abi tamamdır ? 

yok demek isteneni anladımda, nerden bu oranı elde etti acaba onu merak ediyorum.

Yani bozuk tuzu 1 birim katınca normal tuz bunu tolere ediyor düzeltiyor demekki, 3/1 gibi net bir oran verildiğine göre...

tuzda bozulmz yok sadece sertleşmiş suda çözülmesi geç olur okadar ilaç gibi kokmasıda normal rc tuzlarda öyle ilaçgibi bir koku vardır tuzun içindeki kimyasallardan geliyor iyi tuzlu günler

Tuz bozulmaz arkadaşlar, RC tuzdaki o kokuda amino acid ve vitaminlerin kokusudur, bozulma nedeni değil. Yeni kovada da vardır.

Taşlaşan tuzun kullanımında bir sakınca yoktur fakat çözünürken (suda çözerken) yüksek ihtimalle bazı değerleri (ca ve mg olası) düşük alacaksınız. Tek negatif yanı budur. calcium, magnesium ve chlorid iyonları oranında veya olması gereken oranda karışmayacak (bir kısmı taşlaştığı için) ama çöpe atmak yerine kullanıp düşük oranları takviye etmekte fayda var.

Verieğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Umarım bu konuda çekincesi olan arkadaşlarada faydalı bir konu başlığı olacaktır.

Herkese keyifli hobiler dilerim.

tuzun değerleri bozulacaktır, farklı topaklardan çözeltiler hazırlayıp test edin, değerlerin değişken olduğunu göreceksiniz...

Konu görüntüleyen kullanıcılar