Keşfet

Tatilde kafa motoru susuz çalışmış

attlass

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Arkadaşlar. Boyu TL 450 nano akvaryum sahibiyim. Geçen hafta tatile çıkmıştım. Sadece kum ve su ile herhangi bir bakteri girişi yapmadan start yapmış, tatildeki 1 haftadan yararlanmak istemiştim. Fakat arka sumpta yer alan devir daim kafa motorunun olduğu sumpta motorun ayarını doğru yapamadığım için suyu çok çekmiş, ve bu sumpta su seviyesi düşerek kafa motoru susuz çalışmaya başlamış. Geldiğimde çok az su vardı sumpta ve hem motordan hafif ses geliyor hem de suyu bulandırmıştı. Tepedeki su çıkışı deliklerinden sanki tuz dökülüyormuş gibi beyaz ve bulanık çıkıyodu su. Su ilavesini yapıp kontrol ettim. Motor hala çalışıyor fakat ses devam ediyor. Sizce değiştirmeli miyim? Modelini tam bilmiyorum, bakıp öyle alırım. Bir de sizce suyu komple değiştirmelimiyim. Motoru durdurunca su gayet berraklaştı. Belkide motor susuz çalışırken verdiği şeyler normal tuzdu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Sizce bu akvaryum için en ideal kafa motorları ne olabilir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende su tamamlama almadan önce bu tarz sıkıntılar ile bir kaç kez karşılaştım :)  motor hava ile suyu karıştırıp tanka verdiği için öyle bir görüntü oluyor. Su ilave edince düzeliyor suya bir zatarı olmuyor velhasıl. Yani Ps gibi çalıştığını düşünebilirsiniz. Ancak kafa motoru için üzgünüm tahminimce çok yaşamaz kendisi, ben bu sebepten dolayı Red Dragon 5000 i çöpe attım :(  maalesef. Siz siz olun su eksiltme işine çok dikkat edin.?

Akvaryumun videosu veya resmini paylaşsaydınız daha fazla yardımcı olabilirdik.Anlattıklarınıza göre sorun yok gibi görünüyor.Kafa motoru susuz çalıştığında mili zarar görmüş olabilir. İmkanınız varsa ve bulabilirseniz jebao dc 2000 veya benzeri bir motor alın.dc3000 serisi susuz ortamda 2-3 dk çalışınca kendini otomatik kapatıyordu.

Bunun nasıl bir sakıncası olabilir diye düşünebilirsiniz.Bir arkadaşın ps kafa motoru bozulmuştu ve dönmediği için su içinde ısınıp tüm akvaryumu haşlamıştı.Bu tür aksilikler olabileceği için şimdiden önlem alın.Maddiyatınız uygun değilse kafa motorunun mil ve pervanesini değiştirmeyi denemek çözüm olabilir.

Bir diğer önemli konu ise otomatik su ekleme sistemi.Bu sistemi çok basit bir şekilde siz bile evde yapabilirsiniz.Özellikle yaz aylarında ve küçük boyutlu tanklarda bu çok önemli .Altta nasıl yapıldığına dair basit bir video var.Sizde malzemeleri alıp yarım saat içinde yapabilirsiniz.Özellikle tatile çıkacaksanız su ekleme sistemi olmadan çıkmayın

14 saat önce, cengiz55 said:

Akvaryumun videosu veya resmini paylaşsaydınız daha fazla yardımcı olabilirdik.Anlattıklarınıza göre sorun yok gibi görünüyor.Kafa motoru susuz çalıştığında mili zarar görmüş olabilir. İmkanınız varsa ve bulabilirseniz jebao dc 2000 veya benzeri bir motor alın.dc3000 serisi susuz ortamda 2-3 dk çalışınca kendini otomatik kapatıyordu.

Bunun nasıl bir sakıncası olabilir diye düşünebilirsiniz.Bir arkadaşın ps kafa motoru bozulmuştu ve dönmediği için su içinde ısınıp tüm akvaryumu haşlamıştı.Bu tür aksilikler olabileceği için şimdiden önlem alın.Maddiyatınız uygun değilse kafa motorunun mil ve pervanesini değiştirmeyi denemek çözüm olabilir.

Bir diğer önemli konu ise otomatik su ekleme sistemi.Bu sistemi çok basit bir şekilde siz bile evde yapabilirsiniz.Özellikle yaz aylarında ve küçük boyutlu tanklarda bu çok önemli .Altta nasıl yapıldığına dair basit bir video var.Sizde malzemeleri alıp yarım saat içinde yapabilirsiniz.Özellikle tatile çıkacaksanız su ekleme sistemi olmadan çıkmayın

Kesinlikle haklısınız. Zaten içerisinde herhangi bir canlı olmamasına güvenmiştim. Yoksa tatilden gelince başlayacaktım. Çok teşekkürler. Şİmdilik bu motorla devam edeyim. Canlıları sokmadan önce hem motoru hem de su tamamlama sistemini dahil edeyim.

Mantıklı bir yol izlemiş olursunuz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar