Keşfet

Tavsiyelere ihtiyacım var.

yasin2016

Yeni Üye
Ad Soyad
yasin
Arkadaşlar forumlardan biraz akvaryumlara bakındım. Bir çok satılık tank mevcut. 

Kurmak istediğim sistem 1 2 balık normal hafif mercanlı bir sistem. Ps kullanmayacağım için tank seçiminde kararsız kaldım. 

yayvan bir tank mı 100*50*40 yada 40*40*40 lık bir küp tank mı kurayımın kafa karışıklığı içindeyim. Ps kullanmayacağım. Daha öncede kullanmamıştım.  

Bulduğum tanlar şu şekilde

90*33*33 sadece extra clear tank

40*40*40 aydınlatmalı mobilyalı extra clear camlı tank full set. 

120*60*40 komple set tank normal camlı. ayd 6x54 w 

a mı diyim b mi diyim c mi diyim ne diyim.. :)

Yasin Bey merhaba,

Bakmayı düşündüğünüz balık türleri hangileri?

Eğer "2 palyaço bana yeter, yanına da karides-yengeç" ya da birkaç küçük goby olur yanına da karides-yengeç" diyorsanız, 40x40x40 işinizi görür. 

Ama tang-kelebek vs diye düşünüyorsanız 120x60x40 olmalı. Tang-kelebek vs olacaksa PS olmadan zor olur. 

Her iki akvaryum için de "full set" demişsiniz, dolayısı ile hazneleri de vardır muhakkak ve PS de mevcuttur diye düşünüyorum. Sık su değişimi ile uğraşmamak için en azından PS kullanmanızı tavsiye ederim. 

İyi günler. 

Arkadaşlar forumlardan biraz akvaryumlara bakındım. Bir çok satılık tank mevcut. 

Kurmak istediğim sistem 1 2 balık normal hafif mercanlı bir sistem. Ps kullanmayacağım için tank seçiminde kararsız kaldım. 

yayvan bir tank mı 100*50*40 yada 40*40*40 lık bir küp tank mı kurayımın kafa karışıklığı içindeyim. Ps kullanmayacağım. Daha öncede kullanmamıştım.  

Bulduğum tanlar şu şekilde

90*33*33 sadece extra clear tank

40*40*40 aydınlatmalı mobilyalı extra clear camlı tank full set. 

120*60*40 komple set tank normal camlı. ayd 6x54 w 

a mı diyim b mi diyim c mi diyim ne diyim.. :)
Merhaba öncelikle. Aslında bu Seçim tamamen size ait koyacağınız mekan doğrultusunda karar verebilirsiniz. Biraz da estetik meselesi küpler bana hacmini göstermiyor gibi geliyor ve Kaya dizaynında cok farklı ihtimal kalmıyor. Bu nedenle dikdörtgen klasik bir model yaptırdım. Bu benim zevkim ve koyacağım yere yönelik oldu. Sizde ona göre karar vermelisiniz bence. Ayrıca gerçekten sadece 1-2 balık ve az mercan olacaksa büyük tankı doldurup göze hitap ettirmek de zor olur o yüzden şık bir nano size yeterli olacaktır diye düşünüyorum. 40 litre civarı. Koyacağınız yerdeki açıya bağlı olarak eger yandan da bakma imkanı varsa küp düşünülebilir ama duvar önüne koyacaksanız, dikdörtgen ve uzun olan daha estetik olabilir diye düşünüyorum. Yatağının yanına koyup hem karşıdan göreyim, yatınca da yandan bakabileyim diye küp tercih edenler var. :)  

Tamamen sizin kararınız, hayırlı olsun şimdiden :)  

Yorum için tesekkurler icini doldurma konusunda cok cok haklisin.

Küp tanka +1

Selamlar.

Bugün70*35*35 extra clear 10mm tank, bunun yanında dolap ve hopar 4x29w armatür alındı.

Atc özellikli refraktometre ok.

300w eheim ısıtıcı ok.

Tuz olarak red sea coral pro ok. 

Dalga motoru için tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Kum için pembe renkli en incesinden aragonit kum tavsiyelerinizi bekliyorum. 

Armatür için floular daha sonra alıcam. 

Şuan için bu kadarlık. 

Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hayırlı olsun listede ps göremedim? Dalga motoru jebao rw4 yeterli olur bence. Malzemeleri tamam ettikten sonra yavaş yavaş ilerlersiniz.

SM-C111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar.

Bugün70*35*35 extra clear 10mm tank, bunun yanında dolap ve hopar 4x29w armatür alındı.

Atc özellikli refraktometre ok.

300w eheim ısıtıcı ok.

Tuz olarak red sea coral pro ok. 

Dalga motoru için tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Kum için pembe renkli en incesinden aragonit kum tavsiyelerinizi bekliyorum. 

Armatür için floular daha sonra alıcam. 

Şuan için bu kadarlık. 

Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sanırım sump yok o yüzden iyi çevirmesi gerekir rw4 bence de yeterli gelir hatta tam ayarda kullanamazsınız bile bence. 

Ayni fiyata 2 tane kucuk bişeyde olur koralia nun 1600 lük olandan 2 tane olabilir mesela. Fiyat olarak 200 lira civarına denk gelir onun yerine 1 rw4 mantıklı gibi. Oda 250-300 arasında birseydi yanlış hatırlamıyorsam. 

Kumda zevk isi zaten her zaman hepsi bulunmuyor benim aldığım donemde herkesin kullandigi caribsea yoktu. Two little fishes canlı argonit aldım memnunum hemde baya ince. Daha incesi zaten toz olur oda basa bela. 

Zaten diatom falan gelince kum görünmeyecek bile sonra geçse bile yosun olsun alg olsun ister istemez rengi koyulaşıyor o yüzden cok renk kalmıyor ama yine içinize sineni alın tabiki. 

Hayirli olsun :)  

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler. 

Bu ayın kotasını doldurdum. Diğer malzemeride önümüzdeki aya inşallah. 

Birde 4* hopar armaür için sizin flo öneriniz nedir ve sıralaması nasıl olmalı. 

Şimdiden tesşekkürler.

Hayırlı olsun listede ps göremedim? Dalga motoru jebao rw4 yeterli olur bence. Malzemeleri tamam ettikten sonra yavaş yavaş ilerlersiniz.

SM-C111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ps yok. O şekilde bir tank kurmak istiyorum. Yoksa yedekte nac7 mevcut. tamirinden sonra kullanıma hazır olacak inş. 

Selamlar. Dalga motoru konusunda "rw4" kısmını görünce müdahale etmek istedim. Kullanıcılar fark etmese de rw4' ün bir süre sonra gücünün ciddi derecede düştüğünü hatırlatmak isterim. Çok uzun değil. 6 ay gibi bir sürede nanay..

Selamlar. Dalga motoru konusunda "rw4" kısmını görünce müdahale etmek istedim. Kullanıcılar fark etmese de rw4' ün bir süre sonra gücünün ciddi derecede düştüğünü hatırlatmak isterim. Çok uzun değil. 6 ay gibi bir sürede nanay..
Gücü düşse yine iyi, düzenli bakımla önüne geçilir ama cihazın ya kumandası ya motor bloğu ya başka bir yeri bozuluyor. 2. ellerde bu risk daha da büyük.

Bence ps siz akvaryum olur cok ta basarili alternatif sistemler var ama bunlarin yani sira sump mutlaka var. Ps siz sistem olurda sumpsiz olmaz. Hedef bir damsel bi palyaco bir kac ufak canli ise sıklıkla su degisimiyle de tabiki yapilir. Palyacoyu kavanozda bile aylarca besleyen gordum.. 

Gücü düşse yine iyi, düzenli bakımla önüne geçilir ama cihazın ya kumandası ya motor bloğu ya başka bir yeri bozuluyor. 2. ellerde bu risk daha da büyük.
Evet gücü zamanla düşüyor. Fakat dönem dönem (4-5 ayda bir) çıkarılıp pervanesi, ön ızgarası falan bi su tutukup temizlenirse tekrar eski performansta devam ediyor. Ses desen her daim sıfır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri