Keşfet

Tavsiyelerinizi ve kurulumda neler yapmam lazim

denizcanbaran

Yeni Üye
Ad Soyad
deniz can baran
Su ana kadar olan malzeme listem asagidaki gibi ve alacaklarim sizce eksik olan yada sisteme artisi eksisi olacaklar hakkinda bilgi verirseniz sevinirim.Elimde bulunanlar1. 75x45x30 akvaryum delik delinerek sump sistemi yapilacak2. 60x40x40 sump bolmeleri yapilacak (4 bolme yapmayi düşünüyorum )3. Jebo 180 aski tipi protein skimmer (sumpta kullancam kullanim klavuzinda sump kullanimi vardir yaziyor)4. 2 tane dalga motoru var markalarini bilmiyorum arkadasimdan gelecek5. 14 kilo 2 ay once akvaryumdan çıkmış kuru carebsea kayasi ve 2 kilo fiji kuru kaya6. 5 kilo reef cyrstal tuz7. Refraktometre8. Hediye gelen reaktör icin fosfat tutucu9. 4x24 watt t5 armatur 1 tanesi 865 kodlu philips t51 tanesi actinic blue 1 Marinestar 1 tane aquastar ve 10 x 1 watt edison beyaz powerled ve 10 x 3 watt blue powerled similasyon icin kullanilicak10. Diy yaptigim termostat sistemine bagli +-0.3 derece hassasiyetli isitma ve sogutma sistemi çift fanli 300 watt isiticili11. Çevremdeki deniz akvaryumu kurulu arkadaslarin akvaryumlarindan suAlmak istediklerim1. Rw4 dalga motoru2. Ro cihazi3. Canli kum veya aragonit kumSimdiden teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun,

su tamamlama sitemi göremedim listede bu da önemli bir ekipman

sump 4 bölme olması bence fazla yarın bir gün ps değişimi yapacağınız zaman fazladan yer kaplayan bölmeler olacaktır 

ps olarak alternatif bulabilirseniz curve 7 vb. benzeri gibi daha iyi verim alacağınızı düşünüyorum.

t 5 lerin ömürleri konusunda dikkatli olunuz 8 ayı geçmiş olması veya daha fazla kullanılmışsa  sizde yosun sorun yaratabilir

sump iniş bölümüne filtre  çorabı kullanbilirsiniz özellikle ilk kurulumda bağa bir tortu pislik toplayıp bulanıklık sorununuzu bir nebze düzeltecektir fakat 3-5 gün içerisinde çıkarılıp temizlenmesi gerekmektedir.

kurulum başlamasına mütakip akvaryum günlükleri bölümünde kendiniz tankınız ve gelişmeleri yazacapınız bir bölüm oluşturmanız kendi açınızdan ve bizler açısından konu takibi ve geçmişe dönük bir hatıra olacaktır

Şimdiden hayırlı olsun ve sorunsuz uzun soluklu bir tank olmasını temenni ederim

saygılarımla

Su tamamlama kendim yapcam samandiralarin teminini yaptım birleştirmesi kaldi sadece t5lerim yeni 8 ayda bir degisim yapcam kullanima başladığım zamanda sumpta 4 bolmeden birini su tamamlama icin kullancam ustadim 

Sizin sump'ın ölçüleri küçük 60 cm'i 4'e böldüğünde bölme başına 15 cm bile düşmüyor ki PS için çok daha geniş alana ihtiyacın olacak Sump'ı tatlı su bölümü dahil 3 bölme yapabilirsin: Bölmelerin genişliği ne kadar iyi olursa o kdar efektif olacaktır. Onun dışında bol bol kurulum konularını okumanı tavsiye ederim

Sumpta su tamamlamaya on tarafa 5 cm genisliginde bir su tamamlama yapcam yani sumpim 60 x 30 kalacak kalan kismida 3 bölme yapmaya karar verdim 1 su gelis 2 ps bolumu 3 kafa motoru bolumu

üstadlar kum kalınlıgı ne kadar olmalı kaç kg yeterli olur acaba

Sumpta su tamamlamaya on tarafa 5 cm genisliginde bir su tamamlama yapcam yani sumpim 60 x 30 kalacak kalan kismida 3 bölme yapmaya karar verdim 1 su gelis 2 ps bolumu 3 kafa motoru bolumu
5 cm genişliğindeki tatlı su bölümüne; her gün bölmeye su takviyesi yapman anlamına gelir ki aynı zamanda 5cm genişliğinde bir bölmeye sokacak kafa motoru bulamayacaksın muhtemelen.

su tamamlama dahil 3 bölme yeter. 1 bölme su iniş ve skimmer 2. bölme geri dönüş aynı zamanda buraya kaya ve alg ve mangrov kökleri koyabilirsin. 3.bölme su tamamla....

Israrla tavsiyem bu yönde yapman.. Sumpın küçük söylediğin şekliyle çok uğraşırsın başarısız bir sump olur elinde

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ustadim sumpimi o sekilde dizayna basliyorum tavsiyeniz icin teşekkür ederim 

Skımmer olarak  alternatif tercih yapmanızı tavsıye ederim sıkıntı yasamayacagınız  baska ürünlere yonelin. Sump konusundada kesınlıkle azaltmanız gerekir Bugune kadar hep sasırmalı kullanmıstım. Su ankı sıstemde sasırtma hıc yok acayip rahatım su eklemesinde ozellıkle buyuk kolaylık 

Ustadim sumpi dediginiz sekilde dizayna yarin başlıyorum ps mercan koycam zaman curve 7 olarak degistircem sasirmalimi yapim yoksa normalmi

bugun sumpımı yaptım 70x40x40 3 bölme ve 10 cm genişliginde bir su tamamlama bölmesi yaptık ve sumpın resmi yükledim kum kalınlıgı ne kadar yapmam dogru olur sizce 

Ekli dosyayı görüntüle 39716

Cok sukur bugun sumpimizi yerlestirdik akvaryumun camini deldik ve sump akış borularinin montajini yaptık bugun resim yuklemeye çalışıyorum ama yuklenmiyor son halini en kisa zamanda atcam

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri