Keşfet

Tds En Fazla Kaç Göstermeli

Kimisi tam 0 olacak diyor kimiside 5 e kadar yolu var diyor. Ben 0.05 e kadar kullaniyorum hic bir sorun yasamadim simdiye kadar.

0 olsa daha iyi.ama bir yazıda  forumdaki bir arkadaş yazmıştı. 0.04 e kadar yolu var demişti.

Teşekkür ederim lakin emin olabilmek için sanırım tds metreyi kalibrede etmekte fayda var

İçine kurt düştü biraz

Yanlış hatırlamıyorsam Zatek Zafer bey 0.3-0.5 arası idare eder diye yazmıştı. Başlığı Zafer okursa yanlışım varsa düzeltsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler abi Zatek zafer beyden almıştım Ro zafer beyin yorumlarını bekliyoruz.

Dogru Ahmt Bey 5 ppm e kadar tolerans değeri vardır. Ancak Ne kadar dusuk o kadar saglıklı 5 cıkıyor diyerekte uzun zaman aralıgında kontrol etmemek gerek anıden cıktıgında sıkıntılarla ugrasmak yerine kontrollü mudahale edılmelıdır. Daha öncekı yazılarımda yazdıgım gibide, 3 -5 dakıka suyu bosa akıtıp o sekılde olcum yapmak şarttır. Dogru değeri görebilmek için... 

Teşekkür ederim zafer bey ellerinize sağlık

Dogru Ahmt Bey 5 ppm e kadar tolerans değeri vardır. Ancak Ne kadar dusuk o kadar saglıklı 5 cıkıyor diyerekte uzun zaman aralıgında kontrol etmemek gerek anıden cıktıgında sıkıntılarla ugrasmak yerine kontrollü mudahale edılmelıdır. Daha öncekı yazılarımda yazdıgım gibide, 3 -5 dakıka suyu bosa akıtıp o sekılde olcum yapmak şarttır. Dogru değeri görebilmek için... 
zafer bey,genelde 0.00 alıyoruz .0.01 veya 0.02 oldugunda silikat reçinesini degiştiriyoruz.0.001 veya 0.002 veya yüksek çıkan rakamlarda alınan suyun zararları ne olabilir.

Tds iletkenlik yükselmesi saf su kaıtesının bozulması (1-5 ppm )zararları şu ana kadar hiç bir tankta ciddi anlamda sıkıntı yasandıgına sahıt olmadım. ancak bu değerler 10 12 ppm üzerine cıkarsa su değer düzensizliğinden diatom artısı + yosunlasma + sakal yosun + cyano vb durumlara davetiye cıkartır. 

Tds iletkenlik yükselmesi saf su kaıtesının bozulması (1-5 ppm )zararları şu ana kadar hiç bir tankta ciddi anlamda sıkıntı yasandıgına sahıt olmadım. ancak bu değerler 10 12 ppm üzerine cıkarsa su değer düzensizliğinden diatom artısı + yosunlasma + sakal yosun + cyano vb durumlara davetiye cıkartır. 
 TEŞEKKÜRLER.

Yıllardır yaptığım arıtmanın çıkışına silikat eklememekmiş yosun başlayınca aklım başıma geldi zafer bir tane gönderdi Tds sıfıra düştü.daha önce 35 te su değişimi yapıyomuşum 

Soner bugün aksam 17:30 gibi silikat recinesini degistirdim tds 17 nin altına düşmedi daha bir anormallik var.  Normalde 10 dakika sonra tds 0 olması gerekiyordu. Recineyi yeni mi aldın?

Tds 4 den sonra yosun ve cyano hemen gösteriyor kendini. Normalde 5 son değer diyorlar ama 4 olduğunda recineyi değiştirmek lazim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri