Keşfet

TECRÜBENİZE İHTİYACIM VAR

Hasan Terzioglu06

Yeni Üye
Ad Soyad
Hasan Terzioglu
Arkadaşlar ben hobiye başlayalı 5 ay civarı oldu tankım boyu 550tl arkadan sumplı aydınlatma olarak 2 adet pl 35w mavi beyaz florasan var balık olarak 2 adet percula var mercan olarak 50 kafa civarı zoa 6kafa star polyp 2 kafa green mushroom 3 adet coach var tuzluluk 1.020 ve 1.019 arsında sıcaklık 23 ve 24 arasında değişiyor su değişimi ayda 20lt yapıyorum ayrıca ayda 5lt azalan suyu ekliyorum damacana su kullanıyorum. Test olarak resimdeki jbl var test çubuğundaki sonuçlar ise yaklaşık 1 saat öncesine ait. Bu test sonucuna göre değerlerim sizce nasıl? Son zamanlarda da 3.resimdeki gibi camda ve kumda morluklar oluşmaya başladı. 2.resimdeki yosunun rengi patlıcan moru her tarafı sarmaya başladılar. 5.resimdeki kayadan yoldum. Bunlar neden oluşuyor acaba. Nasıl engelleyebilirim? Son 1 aydada yumruk büyüklüğünde xenia ve 1 adet turbo snail öldü. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 39169

Ekli dosyayı görüntüle 39168

Ekli dosyayı görüntüle 39170

Ekli dosyayı görüntüle 39171

Ekli dosyayı görüntüle 39172

İlk olarak bu hacme tang koymadığınız için tebrikler, çoğu hobici koyar ve sorun yaşar.

İkinci olarak kullandığınız test kiti tatlı su içindir, tuzlusuda bir işe yaramaz. Fosfat hariç salifert öneririm. Fosfat için hanna checker tabi ki.

Sorunlarınızın ana kaynağı damacana su kullanmanız olarak görünüyor. En kısa zamanda ro filtre cihazı edinip su değişimlerinizi 0 tds su ile yapmanızı öneririm. Kayalardaki morluklar coralyn alg gibi görünüyor, coralyn ise sorun değil, sadece sudaki elementlere ortak olur. Kumdaki kırmızılık ise cyano gibi görünüyor, damacana su kullanımı ve karbon giriyorsanız vede ışığınız uygun değilse olabilir, zararlıdır. Siz dediğim gibi ro cihaza geçiş yapın, zamanla kaybolma olasılığı var. Olmazsa çözüm için tekrar yazarsınız, yardımcı oluruz. Tuzluluğu da 1023 civarlarına yavaş yavaş çekmenizi ayrıca öneririm.

Kolay gelsin

Sent my iPhone using Tapatalk

Bilgi için teşekkürler tang koymamamin sebebi bu akvaryumu ikinci el aldım tecrübe kazanıp ro ps gibi temel gereklileri yavaş yavaş alip seneye 70x70x55h gibi ortalama 250lt ana tang kurmayı planliyorum. Suandaki aydinlatmam 2 adet 10000k pl florasan hiçbir katkı kullanmadım. Tavsiye edebileceğiniz ro marka varmı acaba

Forum sponsorlarından Zatek Zafer beyden uygun fiyata temin edebilirsiniz. Eğer bitik değilse 10000k pl lambaların sorun çıkaracağını sanmıyorum. Ps için 2. elde olsa almanızı tavsiye ederim, akvaryum büyüttüğünüzde satar yada takasta kullanabilirsiniz. Tang yok diye ps ihtiyacı olmadığını düşünmeyin. Ps ayrıca suyunuza oksijen kazandırır.

Sent my iPhone using Tapatalk

Şuanda akvaryumun kendi küçük ps var. Canlı yükümün fazla olmamasından dolayı yeter diye düşünüyorum. Düşünmemin sebebi balıklarda şuana kadar beyaz benek veye yem yememe gibi hiç sıkıntı yasamamalari. Yanlış düşünüyorda olabilirim. Zaten yeni akvaryum kurarken malzemeleri ikinci el alaçam o zamanda yardımınıza ihtiyacım olacak çünkü ankarada malzemeler pahali. Her ay 1 parça alabilirim ancak.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri