Keşfet

Tekli Dozaj Pompası yapımı

yoshii

Paylaşımcı Üye
Ad Soyad
hakan
Merhaba sevgili dostlar,

bir kaç zamandır üzerinde planladığım nano tek çıkış dozaj pompasını tasarlayıp test ettikten sonra sizlerle paylaşmak istedim.

kullanılan malzemeler

1-uygun bir kutu

2-6-12 v peristaltik pompa

3-çift zaman ayarlı dijital zaman rölesi

4-havalı dursun diye etiket  ;)

kurulum : Elimde ki zaman rölesi çift zamanlı olup bekleme ve tetikleme özellikli şöyle ki : ör ; 180 dk da bir 2 sn çalış 

çalışma süresinin saniye cinsinden ayarı vereceğimiz sıvının ml sini belirliyor yaptığım ölçümlerde benim kullandığım pompa ile 1,7 sn 2 ml sıvı dozluyor bu ayarlar zaman rölesinin üzerinde 0-9999 dk veya 0-9999 sn olarak geniş bir oynama aralığına sahip.

cihazın kendi üzerinde dahili 12 v çıkışı ve 2 adet devreye alınabilen rölesi mevcut  bu modelle bir adet pompa çalıştırılabiliyor farklı model ve özellikleri olan 2-3 adet pompa çalıştırabilecek gerçek zamanlı modelleri de bulunmakta .

denemelerimde 180 dk da bir 1,7 sn ile 12 ml sıvıyı 24 saate yayarak gayet başarılı bir şekilde çalıştı

Dediğim gibi saniyelik zaman röleleri bir çok marka ve modelleri ile avyaryum otomasyon sisteminde bir çok konuda bize yardımcı olabilir

saygılarımla  

Ekli dosyayı görüntüle 39334Ekli dosyayı görüntüle 39335

Ekli dosyayı görüntüle 39336

micom liquid feeder in biraz irisi olmuş :)

elinize sağlık...

bende 1 adet var, su tamamlamada kullanıyorum...

su tamamlama + kh sıvısı da aynı tanktan verilebilir (kaç günde kaç lt tamamlıyorsa ona göre kh sıvısı içine gömülür)

veya sudan sonra kapalı bir içi kalkwasser dolu kutudan geçirilebilir (bakınız tunze kalkwasser dispenser)

çok işe yarar çook :)

micom liquid feeder in biraz irisi olmuş :)

elinize sağlık...

bende 1 adet var, su tamamlamada kullanıyorum...

su tamamlama + kh sıvısı da aynı tanktan verilebilir (kaç günde kaç lt tamamlıyorsa ona göre kh sıvısı içine gömülür)

veya sudan sonra kapalı bir içi kalkwasser dolu kutudan geçirilebilir (bakınız tunze kalkwasser dispenser)

çok işe yarar çook :)
Teşekürler.

su tamamlama + kh olayını yapıyordum fakat yaz kış farkı için uğraşmam gerekiyordu veya ısı farklılıklarında biraz tabir- i caizse sapıtıyor birde söyle bir şey fark ettim tabi tamamen hüsnü kuruntu da olabilir su tamamlamanın içine kh sıvısı eklediğim zaman bende sadece camlarda biraz yoğunlaşan bir alg tabakası oluşuyor tabi dediğim  gibi tamamen bir tesadüf de olabilir.

tunze kalk dispanser mutlaka bakacağım

teşekkürler

Bende de hafif paranoya var su tamamlama konusunda, geçmişte 1-2 arkadaşın tankı, su tamamlama yüzünden canlılar haşat oldu manyetik şamandıra takıldı, tuzluluk düştü...

bu yüzden direk bununla yaptım, hata riski düştü bana göre, hata derken felaket...

yoksa top of kadar hassas değil ama 0,5 cm den fazla sapmıyor su seviyesi...yazın birkaç digit arttırıyorum ( soğutucu olarak büyük boy pc fanı var, Aerocool Shark model) , kışın düşürüyorum...yaz kış arası %10 fark var ayarda...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gerçek hobici böyle olmalı bence herşeyi kendi çözmeli 1lt fazla su bassa ne olur ki gayet güzel olmus

Bende de hafif paranoya var su tamamlama konusunda, geçmişte 1-2 arkadaşın tankı, su tamamlama yüzünden canlılar haşat oldu manyetik şamandıra takıldı, tuzluluk düştü...

bu yüzden direk bununla yaptım, hata riski düştü bana göre, hata derken felaket...

yoksa top of kadar hassas değil ama 0,5 cm den fazla sapmıyor su seviyesi...yazın birkaç digit arttırıyorum ( soğutucu olarak büyük boy pc fanı var, Aerocool Shark model) , kışın düşürüyorum...yaz kış arası %10 fark var ayarda...
kendimce önlem aldım;

2 adet şamandıra birbirleri ile ters çalışıyorlar alt bozulunca yukarıdaki şamandıra durdurup o seviyeden devam ettiriyor.Ekli dosyayı görüntüle 39338

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri