Arkadaşlar merhaba , hem tuzlu su akvaryumu hem sitede yeniyim ve tecrübesizim . 40x30h30 ölçülerinde akvaryumum var . Araştırmadan ve Bilgi edinmeden tamamen gaza gelerek sump yapma kararı aldım . Önce danışmam fikir almam gerekiyordu farkındayım ama dediğim gibi bir anlık gaz ve heyecan ile gittim tankımı arka cam dan deldirdim . Bu arada ölçüsü , yüksekliği konumu vs gibi önemli konuları düşünmeden , neyse resimden görüleceğim üzere sol üst arka camdan deldirdim ( 3.5 cm olsa gerek ) .resimde 90derecelik boru yu bilerek yukarı baktırdım / su şimdilik su akmasın diye / işlem bitiminde 90 derecelik boru aşağı yönde bakacak ) . Tekli delik akışı olacak / akrilik malzemeden su aşırma işlemi için Üstü taraklı / dişli küçük kutu lazer kesimi yaptım ve silikon ile kutu hazırladım şimdi gelelim beni bu noktada endişelendiren hususlara delik konumu ve yeri doğru noktada mı ?, tahliye konusunda su sesini nasıl keseceğim ? , düzenli bir tahliye olabilecek mi , vana koymalımıyım ? , dirseğin üstüne kimisi küçük delik açmış kimisi içine hortum takmış , kimisi check-valfe koymuş ....,yapmalımıyım , tanktan veya sump dan taşmanın önüne nasıl geçerim ?? Kısaca bundan sonra basıl bir işlem yapmalıyım ????
bu noktada görüş tavsiye fikirlerinizi istiyorum
Ekli dosyayı görüntüle 52578
Ekli dosyayı görüntüle 52579
Ekli dosyayı görüntüle 52580
bu noktada görüş tavsiye fikirlerinizi istiyorum
Ekli dosyayı görüntüle 52578
Ekli dosyayı görüntüle 52579
Ekli dosyayı görüntüle 52580
Moderatör tarafında düzenlendi: