İlaç kullanımı sonrası yaklaşık 1 aya yakın süre geçti. Hala cyano oluşumu ortaya çıkmadı ve bununla birlikte canlıların renklenme ve büyümeleri oldukça iyi şekilde ilerliyor. Kh tüketimi sürekli artıyor, günlük yaptığım testler sonucu birkaç günün değerlendirmesini yaparak dozajı artırıp stabiliteyi bozmamaya çalışıyorum. Acro,Milka,Digitata,Hystrix,Plate v.s. tamamında gelişim var,haricinde Duncan oldukça irileşti, Torch alt kısmından bir kafa çıkarmaya başlamış. Tank genelinde kullandığım dondurulmuş yemlerin miktarını artırdım. bunun haricinde 15 gün kadar önce tekrar grotech katkılara, tankı çorba yapmadan düşük dozajla başladım. Aslında önümde aşmam gereken cyanodan daha sıkıntılı bir istilacı var, Aiptasia. Besin miktarı arttıkça ve cyano da olmadığı için hızlı yayılım göstermeye başladı. Aiptasia yediğini bilerek aldığım 2 adet peppermint 4 gün içinde 2 tane ancak yedi. Büyük ihtimalle tankta bulunan izbandut gibi olmuş cleaner shrimplerden korkuyorlar, onları yakalamayı denedim ama sadece 3 tanesini tanktan çıkarabildim,5 tane daha var Kayaların iç tarafına kaçtıkları için yakalama ihtimali olmuyor. Aiptasia yediği konusunda tereddüt yaşamayacağım canlılardan ilave ederek biyolojik anlamda mücadele edeceğim.