Keşfet

Tekrar Cyano :((

peki antibiyotik kullanımı ile komple yok edilemezmi 

Dinoflagellates hakkında bilgim yok, o yüzden antibiyotik kullanımı için yorum yapmam doğru olmaz. Öncelikle organizmanın yapısı, olası sebepleri,muhtelif tedavi yöntemleri üzerine araştırmanızı tavsiye ederim. Antibiyotik, tedavi yöntemlerinin arasında en son sırada olmalıdır bana göre.   

dıno için sabırlı olmak beyazları kapatın 1ay kadar sadece mavıler yansın mercanlara zararı olmaz sonuç tertemız akvaryum

açıkçası antibiyotik aldım ancak kullanmadım henüz durum stabil gibi çoğalmıolar gibi bakteri kültürü ekleyip dengeyi sağlamlaştırmaya çalışıcam... bu sürede de beyaz tamamen yok etmesemde az miktarda beyaz çok miktarda mavi ile aydınlatmaya devam edicem 

İlaç kullanımı sonrası yaklaşık 1 aya yakın süre geçti. Hala cyano oluşumu ortaya çıkmadı ve bununla birlikte canlıların renklenme ve büyümeleri oldukça iyi şekilde ilerliyor. Kh tüketimi sürekli artıyor, günlük yaptığım testler sonucu birkaç günün değerlendirmesini yaparak dozajı artırıp stabiliteyi bozmamaya çalışıyorum. Acro,Milka,Digitata,Hystrix,Plate v.s. tamamında gelişim var,haricinde Duncan oldukça irileşti, Torch alt kısmından bir kafa çıkarmaya başlamış. Tank genelinde kullandığım dondurulmuş yemlerin miktarını artırdım. bunun haricinde 15 gün kadar önce tekrar grotech katkılara, tankı çorba yapmadan düşük dozajla başladım. Aslında önümde aşmam gereken cyanodan daha sıkıntılı bir istilacı var, Aiptasia. Besin miktarı arttıkça ve cyano da olmadığı için hızlı yayılım göstermeye başladı. Aiptasia yediğini bilerek aldığım 2 adet peppermint 4 gün içinde 2 tane ancak yedi. Büyük ihtimalle tankta bulunan izbandut gibi olmuş cleaner shrimplerden korkuyorlar, onları yakalamayı denedim ama sadece 3 tanesini tanktan çıkarabildim,5 tane daha var Kayaların iç tarafına kaçtıkları için yakalama ihtimali olmuyor. Aiptasia yediği konusunda tereddüt yaşamayacağım canlılardan ilave ederek biyolojik anlamda mücadele edeceğim.

Erdoğan Bey detaylı paylaşımınız için gerçekten çok teşekkürler. Eğer kaynağı bulunamıyorsa, çok çoğalmışsa ve bilinen yöntemler fayda etmiyorsa antibiyotik kullanılabilir diyebilir miyiz?

Sorunuzu çok beğendim Ömer bey, eğer yeterli katılım sağlanırsa başlık çok daha verimli bir hale gelebilir. Geçen 1 aylık süreçle ilgili gözlemlerimi paylaşmıştım, artık test sonuçlarının da verdiği değerler doğrultusunda şahsi fikirlerimi paylaşabilirim sanırım. Olabilecek en kısa zamanda detaylı bir yazı paylaşmaya çalışacağım.

Konuyu güncellemek ve net sonucu belirtmek adına yazıyorum arkadaşlar. Tankımda cyano tekrarlamadı ve bu saatten sonrada çıkacağını düşünmüyorum artık. Tankımda ilaçtan kaynaklı hiçbir kayıp yaşamadım ve genel durum pozitif yönde seyrediyor.Önceki yazdığım mesajlarda dozaj miktar ve uygulama şeklini yazmamıştım. İlaç ismi Azitro 250 mg. Tank net su hacmi yaklaşık 700 lt. Sabah 3 adet tablet ezilip tamamen toz haline getirildi ve direkt tanka uygulandı. PS kapalı vaziyete getirildi. Akşam üstü ilave 2 tablet daha ezilip toz haline getirilerek tanka uygulandı.Parçalanan ve kopan cyano sumpa elyaf takılarak ve hortumla çekilerek toplandı.1 gün sonra PS tekrar kontrollü şekilde çalıştırıldı. İlave işlemler zaten önceki mesajlarda yazıyor. 

Ayrıca aynı yöntemin tartışıldığı ve faydalı olabilecek bir başlığı ekliyorum: 

http://www.resifbolgesi.com/forum/index.php?showtopic=41526&page=3

Konuyu güncellemek ve net sonucu belirtmek adına yazıyorum arkadaşlar. Tankımda cyano tekrarlamadı ve bu saatten sonrada çıkacağını düşünmüyorum artık. Tankımda ilaçtan kaynaklı hiçbir kayıp yaşamadım ve genel durum pozitif yönde seyrediyor.Önceki yazdığım mesajlarda dozaj miktar ve uygulama şeklini yazmamıştım. İlaç ismi Azitro 250 mg. Tank net su hacmi yaklaşık 700 lt. Sabah 3 adet tablet ezilip tamamen toz haline getirildi ve direkt tanka uygulandı. PS kapalı vaziyete getirildi. Akşam üstü ilave 2 tablet daha ezilip toz haline getirilerek tanka uygulandı.Parçalanan ve kopan cyano sumpa elyaf takılarak ve hortumla çekilerek toplandı.1 gün sonra PS tekrar kontrollü şekilde çalıştırıldı. İlave işlemler zaten önceki mesajlarda yazıyor. 

Ayrıca aynı yöntemin tartışıldığı ve faydalı olabilecek bir başlığı ekliyorum: 

http://www.resifbolgesi.com/forum/index.php?showtopic=41526&page=3
Güzel haber. :)

Benimki düzenli su değişimi ile kendinden kayboldu hatta ilacı almıştım acabada kaldığım için konuyu takip ettim. Süreç malum uzun sürdü bendeki cyano kayboldu tekrarıda olmadı şükür. Süper bilgi paylaşımı süper deneyim paylaşmışsınız umarım mücadele eden arkadaşlar dener ve fayda görürler.

Doğaya saygı duyalım....

Bende cyno ile mücadele halindeyim ve acil kısmında sordupum soruya cevap olarak sagolsun arkadasların attığı bir linkle yazınızı ve basarınızı okuma sansı buldum. Benim tankım sump dahil 350 lt. Buna göre sabah 1,5 ve aksam 1.5 luk ilaç girişi yeterli mi yoksa sadece sabah 1.5 kuk giriş yapıp böylelikle ps i de aksam acma sansını yakalamış oluurum diye düşündüm. Tabi burda ilaç dozlaması kafaya göre anladığım kadarıyla yani 1 tane de belki aynı sonucu verebilir. Siz ne tavsiye edersiniz?

Sent my iPhone using Tapatalk by Manisalı

Merhaba Ali Rıza bey;

Kullandığım ilaç ve doz durumu için herhangi bir kaynak yok çünkü herhalde ilk denemeyi ben yaptım. Haliyle eczaneye girip önüme çıkan ilk antibiyotiği almadım, içeriğindeki etken madde durumuna göre kullandım. Doz durumu tamamen kendi insiyatifimle uygulandı, dolayısıyla elbetteki farklı denemeler yapabilirsiniz. Eğer şahsi fikrimi soracak olursanız ben şu şekilde hareket ederdim;

Sabah PS kapatıp 2 tablet tamamen ezilip toz halinde bir bardak RO/DI suda eritilecek ve tanka tatbik edilecek.Akşam 1 tablet daha aynı yöntemle tatbik edilecek. Ertesi gün eğer uygulama işe yaramışsa parçalanıp kopan cyano öbeklerini görmüş olmanız gerekiyor. Devamında yapılması bence elzem olan uygulamaları önceki mesajlarımda belirttim.

Yöntem ve ilaç yaklaşık 20 gün önce forum dışından bir tankta daha uygulandı, ortak bir tanıdık vasıtası ile bana telefon ile ulaşıldı.Aynı ilaç, aynı doz miktarı ve diğer yöntemlerle  beraber tank, düzene girdi. Bilgi açısından söylüyorum: toplamda 5 tank oldu ve hiçbirinde sıkıntı çıkmadı.

Sizin sorularınızın cevabı;

PS akşam açılırmı?  :  Bilmiyorum. Bu sizin sisteminiz ve özellikle PS'niz ile alakalı. Gözlem yapmanız gerekiyor. Ne kadar erken çalıştırabilirsiniz o kadar iyi. Ayrıca eğer sump sisteminizde şaşırtma yoksa su yeterince havalanmaz. PS kapalıyken bu durumda hava motoru kullanılması bence her ihtimale karşı iyi olur.

Dozaj miktarı ne olmalıdır?  Yukarıda yazdığım haricinde tabiki daha az miktarda da kullanabilirsiniz, ben tavsiye etmesemde.Fakat daha fazla kullanmayın,ne olur ne olmaz.

Madem konu güncellendi bir son not ekleyeyim: tanklardan hiçbirisinde hala tekrarlama durumu yok. 

Benim kafam antibiyotikte ki etken madde neye göre belirlendi. Evde agumentin 1000mglik var onu ezip eritip koysam olmaz mı mesela. Yada hazır tecrube edilmişi var deyip birebir uygulayıp geceyim mi?

Sent my iPhone using Tapatalk by Manisalı

Cyano kötü ışık yani ömrü biten T5 Lambalardan da kaynaklanıyor olabilir mi? Ömrü biten T5 lambalar nasıl anlaşılır.  

Cyano kötü ışık yani ömrü biten T5 Lambalardan da kaynaklanıyor olabilir mi? Ömrü biten T5 lambalar nasıl anlaşılır.  
Olabilir. T5 lambaların ömürleri ortalama 10-12 ay civarında. Ömrü dolan (yani performansı düşen) lambaları canlıların tepkilerinden anlayabilirsiniz veya tüpün iki ucundaki kararmanın çok artmasından çok kullanıdığı sonucunu çıkarabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Resimden anlaşılıyor mu alalı 6ay geçti

73b0087ddce097390143b9b30e3c8834.jpg

Kararma olayını daha çok ikinci el bilmediğimiz lambalar için söyledim. T5leri sıfır mı aldınız? Tanktaki mercan türleri nelerdir?

Etken madde konusunda yerli ve yabancı kaynakları araştırmıştım. Bilindiği üzere macrolid grubu antibiyotiklerinden olan eritro ve türevleri cyano konusunda etkili oluyor. Yalnız bu ilacın şu anda temini mümkün olmadığından aynı gruba ait ve etki mekanizması benzer şekilde olan bu ilacı kullandım. Augmentin içinse yukarıda yazdığım mesajımın altına eklediğim linke bakmanızı tavsiye ederim. Sorunuzun cevabı orada var. Ben kullanmadığım için bilemem fakat Augmentin ile sonuç almış olan arkadaşlarda mevcut. Cyano bir şekilde bitecektir fakat ilaç kullanımından sonraki aşama bilhassa dikkat edilmesi gereken husustur. Ayrıca olası sebepleri üzerine de eğilmeniz gerekiyor, diğer türlü tekrarlama ihtimali olasılığı her zaman mümkündür.

Şuan tankımda mercan yok sadece çok ufak mushroom var , t5 lambaları sıfır aldım ve sanırım 6ay geçti, aktif karbon ve biopellet kullanıyorum ps reef octopus 2000 dalga motorları tunze 6045 ve 6025 var, bugün cyano oluşan kısımları sifonladım umarım tekrar çoğalmaz yeni t5 alana kadar ışıkları yakmayı düşünmüyorum yoksa ne kadar yakmam gerek

Şuan tankımda mercan yok sadece çok ufak mushroom var , t5 lambaları sıfır aldım ve sanırım 6ay geçti, aktif karbon ve biopellet kullanıyorum ps reef octopus 2000 dalga motorları tunze 6045 ve 6025 var, bugün cyano oluşan kısımları sifonladım umarım tekrar çoğalmaz yeni t5 alana kadar ışıkları yakmayı düşünmüyorum yoksa ne kadar yakmam gerek
Mercan da yoksa T5leri rahatlıkla 6 ay daha kullanabilirsiniz. Balık ve omurgasızlar varsa en azından günde 4-5 saat aydınlatmanızı öneririm.

Konu görüntüleyen kullanıcılar