Keşfet

Tekrar Cyano :((

Şuan tankımda mercan yok sadece çok ufak mushroom var , t5 lambaları sıfır aldım ve sanırım 6ay geçti, aktif karbon ve biopellet kullanıyorum ps reef octopus 2000 dalga motorları tunze 6045 ve 6025 var, bugün cyano oluşan kısımları sifonladım umarım tekrar çoğalmaz yeni t5 alana kadar ışıkları yakmayı düşünmüyorum yoksa ne kadar yakmam gerek
Konuyu baştan sona okuduğunuzda 2 sayfadaki Fatih Barlas bey'in mesajını göreceksiniz. Sifonlamanın işe yaramayacağını söylüyor ve bence kesinlikle haklı. 2-3 günde bir ortalama 50-60 lt su çekerek cyano sifonladım, çektiğim o kadar maddi, manevi eziyet karşılığında sürekli yayılım devam etti. Bozulmuş olan su kalitesi veya döngüsü toparlanmadıkça düzelmez, çünkü daha öncede belirttiğim gibi zaten cyano'da yanlış giden neyse onu ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Size bir örnek vereyim; yaklaşık 2 hafta kadar önce sps frag almıştım. Tanka ekledikten 1 hafta sonra sabah tankı incelerken frag kayasının üzerinde yaklaşık 50 kuruş büyüklüğünde kırmızı cyano oluşumu vardı.2-3 gün boyunca hiç ilerlemeden o şekilde kaldı ve sonra tamamen kayboldu. Her gün defalarca tankın her noktasını gözlemlememe rağmen başka hiç bir yerde görmedim. Bu durumdan şöyle bir sonuç çıkarttım: Tankta her zaman cyano var fakat kendine çoğalabileceği bir nokta bulamadığı için ortada görünmüyor. Yeni eklediğim frag kayası bir süre dışarıda havayla temas ettiği için üzerinde mevcut bulunan bakteri tabakası öldü ve akabinde kayadaki mevcut boşluktan faydalanan cyano kendine burada yer edinmeye çalıştı. Fakat tanka girdikten kısa süre sonra bakteri popülasyonu bu kayanın üstünü de kapladığı için sistem, herhangi bir sorun oluşmadan o bölgeye müdahale ederek yayılımı engelledi. Fikrimde hata olasılığı olabilir fakat önemli ve kesin olan bir şey var ki sistem düzgün şekilde çalıştığında çoğalmıyor. Mücadele konusunda anafikrin bu olması gerekir ve bu eksende tank sahibi kendisine soracağı sorular vasıtası ile kendine yöntem belirlemelidir.Umarım yazdıklarım çok kafa karıştırmıyordur, anlaşılamayan noktaları bilgim dahilinde ayrıca anlatabilirim.  

Tankta her zaman cyano var fakat kendine çoğalabileceği bir nokta bulamadığı için ortada görünmüyor.
Kesinlikle doğru. Aynı şekilde;

- Beyaz beneğe sebep olan Cryptocaryon irritans adlı parazitin suda bulunması ve balığın bağışıklık sistemi çöktüğünde hastalığa sebep olması

- Soğuk algınlığına sebep olan bakterilerin boğazımızda hali hazırda bulunması ve bağışıklık sistemimiz çöktüğünde hastalığa sebep olması

gibi. :)

Kolay anlaşılabilir ve açıklayıcı örnekler olmuş '7/24 online Mod' Ömer bey. Arada bir istirahat edin, takatten kesilmeniz hepimiz için üzücü olur.  ;)
Boş vakitlerim azaldığı anda otomatik olarak performansım düşecek, şimdiden söyleyebilirim. :) Ama yarışmaları ve canlı/tür araştırmalarını bırakacağımı sanmıyorum.

Bu işin ulaşabileceği en güzel nokta iş bölümü. Yurtdışındaki forumlarda bırakın bölümler arası iş bölümünü, adamlar yarışma türlerini dahi kişiler arasında paylaştırmışlar. Eskiden bizim forumlarımızda da bu şekilde bir iş bölümü vardı diye hatırlıyorum. Neyse kısmet diyelim. :)

Absolutely Bro. :thumbsup:
Sağolun sizler de öylesiniz. :)

Agumentini çaktım dün vallahi bugün cynodan eser yok . Herkese cok tesekkür ederim

Sent my iPhone using Tapatalk by Manisalı

Agumentini çaktım dün vallahi bugün cynodan eser yok . Herkese cok tesekkür ederim
Nasıl kullandığınızı ve ileride tankınızın durumunu buraya yazabilirseniz. Çok güzel bir kaynak olacak forum için. Umarım sorunsuz bir şekilde atlatırsınız.

Kullanma şekli olarak forum üyesi mekatronik beyin yazdıklarını bire bir uyguladım. Sadece antibiyotiğin adı başka . Birde dün aksam üzeri 18:00 civarı ps i kapatıp akvaryuma katmıştım. Aksam 23:30 sularında ps i çalıltırdım baktım ki taşma yok birdaha kapatmadım. Safahatle ilgili bilgilendirme ayrıca burdan paylaşıcam.

Kullanma şekli olarak forum üyesi mekatronik beyin yazdıklarını bire bir uyguladım. Sadece antibiyotiğin adı başka . Birde dün aksam üzeri 18:00 civarı ps i kapatıp akvaryuma katmıştım. Aksam 23:30 sularında ps i çalıltırdım baktım ki taşma yok birdaha kapatmadım. Safahatle ilgili bilgilendirme ayrıca burdan paylaşıcam.

Ali bey cyano bendede başladı.önceden yoktu seviniyordum fakat şimdi her kayamda para büyüklüğünde cyanolar mevcut.Ben sebebini düzensiz ışıklandırmaya bağlıyorum.şu sıralar aquareef nano2xmi telefondan çok oynuyodum değişlk renkler yakalıyodum ve farkına vardımda cyanolar coğalıyor.Nasıl yok ederim bende bilemedim bakalım şimdilik sabitler arada bir fırcayla kazıyorum suda.

Sefa bey kardesim mekatronik beyin yazdıklarını uyguluyarak çözüme ulaştım. Ancak yazının tamamını dikkatlice okumanızı tavsiye ederim ve antibiyotikte doz aşımı yapmayın. Doz aşımı Yapıp 5 tangini kaybedrn arkadasımız var malesef.

biopellet kullanmak cyanonun beslenmesine yardımcı olmaz mı? Tankımda biopellet reaktörü kullanıyorum. Sizce çıkarıp denemek gerekir mi? 

Cyano için deniz kestanesi deneyen varmı, cyano yediğini söylüyorlar

Cyano probleminde antibiyotikle bende çözüm alanlardanım.Dikkat edilmesi gereken husus yalnızca cyano sorunu için çözüm diğer alg sorunlarına pek çözüm olduğunu gözlemlemedim belkide olur fakat antıbiyotik kullanım süresini çok kısa tutmamdandır,sizede en fazla iki deneme şansı vermenizi öneririm dozaj olarakta 1000 mgram antibiyotik 300 lt tanktan aşşağı kullanmayın dhaa düşük miligramlı antibyotıkler le uygulama yapmanız daha güvenli 12 saatde bir atın ve iki tableti geçmeyin daha aonrası 1 haftaya kadar bekleyin akvaryumunuzu gözlemleyin ilacı kullandıktan sonra ps seviyesini kontrol edin açık ayarda kullanın ilqcı attıktan sonrakı iki günde bir standar %10 iki kere su değişimi yapın ben bunları yprak sonuç aldım.Kontrollü gidin 300 litrenın altında ki tanklarda düşük miligram kullanın ve en falxa 2 tablat 12 saat arayla sonuç alınmazsa antibiyotik yüklemeyin bu arada üçüncü gün su değişimin aardında. Bakteri girin hergün 1 hafta boyunca.

antibiyotikle çözüm alan arkadaşlar tankınıza tekrar cyano uğradımı acaba bende sanırım antibiyotiği vurucam, Ne yaptıysam geçmedi.

Kac litre tankiniz ?

Yarim tablet tasirma kutusu veya sump'iniza atin 2 gun sonra diger yarim tabletide atin. 1 hafta gibi sure takip edin, azalma gordugunuz zaman bakteri kulturu girin yeter.

Ben bakteri kulturu kullaniyorum fakat cogu onerdigim kisiler kullanmiyorlar sikinti olmuyor fakat mutlaka ölen yararli bakteri oluyor onu tamamlamak adina bakteri girisi yapmaniz en sagliklisi olur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar