mekatronik
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Erdoğan
Konuyu baştan sona okuduğunuzda 2 sayfadaki Fatih Barlas bey'in mesajını göreceksiniz. Sifonlamanın işe yaramayacağını söylüyor ve bence kesinlikle haklı. 2-3 günde bir ortalama 50-60 lt su çekerek cyano sifonladım, çektiğim o kadar maddi, manevi eziyet karşılığında sürekli yayılım devam etti. Bozulmuş olan su kalitesi veya döngüsü toparlanmadıkça düzelmez, çünkü daha öncede belirttiğim gibi zaten cyano'da yanlış giden neyse onu ortadan kaldırmaya çalışıyor.Şuan tankımda mercan yok sadece çok ufak mushroom var , t5 lambaları sıfır aldım ve sanırım 6ay geçti, aktif karbon ve biopellet kullanıyorum ps reef octopus 2000 dalga motorları tunze 6045 ve 6025 var, bugün cyano oluşan kısımları sifonladım umarım tekrar çoğalmaz yeni t5 alana kadar ışıkları yakmayı düşünmüyorum yoksa ne kadar yakmam gerek
Size bir örnek vereyim; yaklaşık 2 hafta kadar önce sps frag almıştım. Tanka ekledikten 1 hafta sonra sabah tankı incelerken frag kayasının üzerinde yaklaşık 50 kuruş büyüklüğünde kırmızı cyano oluşumu vardı.2-3 gün boyunca hiç ilerlemeden o şekilde kaldı ve sonra tamamen kayboldu. Her gün defalarca tankın her noktasını gözlemlememe rağmen başka hiç bir yerde görmedim. Bu durumdan şöyle bir sonuç çıkarttım: Tankta her zaman cyano var fakat kendine çoğalabileceği bir nokta bulamadığı için ortada görünmüyor. Yeni eklediğim frag kayası bir süre dışarıda havayla temas ettiği için üzerinde mevcut bulunan bakteri tabakası öldü ve akabinde kayadaki mevcut boşluktan faydalanan cyano kendine burada yer edinmeye çalıştı. Fakat tanka girdikten kısa süre sonra bakteri popülasyonu bu kayanın üstünü de kapladığı için sistem, herhangi bir sorun oluşmadan o bölgeye müdahale ederek yayılımı engelledi. Fikrimde hata olasılığı olabilir fakat önemli ve kesin olan bir şey var ki sistem düzgün şekilde çalıştığında çoğalmıyor. Mücadele konusunda anafikrin bu olması gerekir ve bu eksende tank sahibi kendisine soracağı sorular vasıtası ile kendine yöntem belirlemelidir.Umarım yazdıklarım çok kafa karıştırmıyordur, anlaşılamayan noktaları bilgim dahilinde ayrıca anlatabilirim.