Keşfet

Tekrar Cyano :((

Yarim tablet tasirma kutusu veya sump'iniza atin 2 gun sonra diger yarim tabletide atin. 1 hafta gibi sure takip edin, azalma gordugunuz zaman bakteri kulturu girin yeter.

Ben bakteri kulturu kullaniyorum fakat cogu onerdigim kisiler kullanmiyorlar sikinti olmuyor fakat mutlaka ölen yararli bakteri oluyor onu tamamlamak adina bakteri girisi yapmaniz en sagliklisi olur.
Teşekkür ederim bu sure zarfında yani tableti attığım zaman ps yi bir müdet kapatmalıyım değil mi 

Ps'yi kapatmaniza gerek yok. Rutin isler devam ederken uygulama yapabilirsiniz.

Rica ederim. Yakin zamanda kurtulmaniz dilegiyle.

Herzaman soyluyorum esas ana temelini bulmadiktan sonra cyano'yu tetikleyen temelden bahsediyorum, devamli antibiyotik tedavisini uyguladiginiz surece sisteminiz mutlak çoker.

AUGMENTIN KULLANDIM BENDE1000 LIK 1TANE ATTIM 250LT AKVARYUMA ERTESIGUN CYANO YOKTU 2AY SANRA TEKRAR CIKMAYA BASLADI TEKRAR ATTIM  SONRA AKVARYUMA A B C N M  KATKILARI GIRMEYE BAASLADIM GROTECH GUNLUK 1ML 3SAAT ARAYLA DOZAJLAMA YAPIYORUM CYANO TAMAMEN KAYBOLDU 6AYDIR CYANO YOKTU SIMDI COK AZ VAR UMURSAMIYORUM KAYBOLMAYA BASLADI HERKESE KOLAY GELSIN

cyano candır gerisi heyecandır.

Bende dün itibariyle eczaneye gittim eşref beyin söylediği antibiyotiği almak için ama reçetesiz vermeyiz dediler. bende evde haliyle ilaç deposu var :) Klamoks Bid 1000 mg vardı. internette araştırdım aynı içerikleri yarım kırdım attım bugün baktım ciddi oranda kurutmuş yosunları akıntıda savruluyorlar yarın yarım daha yapınca zannımca hiç bişey kalmayacak. mercanlara ve balıklara hiç bir olumsuz etkisini gözlemlemedim.

Gerçekten kesin çözüm. 

Tabi insan antibiyotiğin etkisini görüyor yarım tableti 250 lt akvaryumu salladı . Ortalama bir insan 60-70 kg arası ve bir kutuda 14 tane 1000 lik antibiyotik var.insan vucuduna nekadar etki ettiği düşünmek lazım.

şu antibiyotik işine bende girdim... kırmızı alg problemim vardı... ışığı azalttım, yemlemeyi dikkatli ve kontrollü verdim ziyan olmasın kenarda köşede kalmasın diye az az verdim, akıntıyı değiştirdim, kayaları yumuşak fırça ile fırçaladım falan filan... maalesef işe yaramadı...

akvaryumumu halen kontrol ediyorum... günlük kontrol ediyorum...

170 litre akvaryumum için yapılmıştır

1.gün...Klamoks BID 1000 mg antibiyotiği ikiye böldüm ve sadece yarısını toz haline getirip attım. PS kapatıldı ve beklemeye başladık...
2.gün...Canlılarda herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Kayalarda her sabah kırmızı yosunlar ve yosunların aralarında hava kabarcıkları oluşurdu... gözle görülür yosunlarda azalma başladı. PS açtım biraz fazla köpürüyordu...

3.gün...Yosunlarda hızla azalma görülüyor doğal pembelikler kaldı kayalarda. Canlılarda sıkıntı yok. Aktif karbon ve zeolit ilave ettim.

Gelişmeleri yayınlamaya devam edeceğim

Ahmet SOLMAZ' Alıntı:

bitti gitti cok sukur bidaha da ugramadi ,ben senelerce bosa canimi sikmisim bi yosun gorsem hic umrumda olmaz basar gecerim antibiyotigi yine 
Cyano probleminde antibiyotikle bende çözüm alanlardanım.Dikkat edilmesi gereken husus yalnızca cyano sorunu için çözüm diğer alg sorunlarına pek çözüm olduğunu gözlemlemedim belkide olur fakat antıbiyotik kullanım süresini çok kısa tutmamdandır,sizede en fazla iki deneme şansı vermenizi öneririm dozaj olarakta 1000 mgram antibiyotik 300 lt tanktan aşşağı kullanmayın dhaa düşük miligramlı antibyotıkler le uygulama yapmanız daha güvenli 12 saatde bir atın ve iki tableti geçmeyin daha aonrası 1 haftaya kadar bekleyin akvaryumunuzu gözlemleyin ilacı kullandıktan sonra ps seviyesini kontrol edin açık ayarda kullanın ilqcı attıktan sonrakı iki günde bir standar %10 iki kere su değişimi yapın ben bunları yprak sonuç aldım.Kontrollü gidin 300 litrenın altında ki tanklarda düşük miligram kullanın ve en falxa 2 tablat 12 saat arayla sonuç alınmazsa antibiyotik yüklemeyin bu arada üçüncü gün su değişimin aardında. Bakteri girin hergün 1 hafta boyunca.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cyano bir yosun sorunu değildir. Cyano kötü bir akvaryumun alarm mekanizmasıdır. Cyano varsa bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur. Suyunuzu test etmeniz, yeterli akıntı olduğundan emin olmanız ve ışığınızın durumunu belirlemeniz yeterli. Benim gözlemlediğim Cyano oluşumundaki ana neden kullanılan kötü sudur. Hatta tek neden budur. Sonra ışık ardından akıntı ve diğer etkenler geliyor. Cyano nun sakal yosunu yada diğer alg türlerinden bir farkı yok. Siz oluşması için gerekli şartları sağlarsanız oluşur. O şartlar ardından cadı ilaçları geçici çözümlerdir. ''Ben yaptım oldu, bir daha çıkmadı'' da tamamen uydurma yada fark etmeden yaptıkları bir hareketten kaynaklanır. Bunu diyenlerin %90 nı aynı sorunu sürekli yaşar ve aynı yöntemle çözdüklerini sanarak devam ederler. Sadece burada söylemezler. Bir çok şeyi kimsenin söylemediği gibi.

Söylediklerimi gözlemlemek isterseniz bir gün bütün Cyano yu sifonlayın ama su değiştirmeyin. Muhtemelen ertesi gün akşam neredeyse aynı oranda Cyano aynı yerde duruyor olur. Ertesi gün aynı işlemi yeniden yapın ama sifonladığınız kadar suyu (en az %10) da 0 TDS li yeni bir tuzlu su karışımıyla değiştirin. Cyano 1 hafta kadar geri gelmeyecektir. 

Cyano bir yosun sorunu değildir. Cyano kötü bir akvaryumun alarm mekanizmasıdır. Cyano varsa bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur. Suyunuzu test etmeniz, yeterli akıntı olduğundan emin olmanız ve ışığınızın durumunu belirlemeniz yeterli. Benim gözlemlediğim Cyano oluşumundaki ana neden kullanılan kötü sudur. Hatta tek neden budur. Sonra ışık ardından akıntı ve diğer etkenler geliyor. Cyano nun sakal yosunu yada diğer alg türlerinden bir farkı yok. Siz oluşması için gerekli şartları sağlarsanız oluşur. O şartlar ardından cadı ilaçları geçici çözümlerdir. ''Ben yaptım oldu, bir daha çıkmadı'' da tamamen uydurma yada fark etmeden yaptıkları bir hareketten kaynaklanır. Bunu diyenlerin %90 nı aynı sorunu sürekli yaşar ve aynı yöntemle çözdüklerini sanarak devam ederler. Sadece burada söylemezler. Bir çok şeyi kimsenin söylemediği gibi.

Söylediklerimi gözlemlemek isterseniz bir gün bütün Cyano yu sifonlayın ama su değiştirmeyin. Muhtemelen ertesi gün akşam neredeyse aynı oranda Cyano aynı yerde duruyor olur. Ertesi gün aynı işlemi yeniden yapın ama sifonladığınız kadar suyu (en az %10) da 0 TDS li yeni bir tuzlu su karışımıyla değiştirin. Cyano 1 hafta kadar geri gelmeyecektir. 
nokta. :clap:

Tankta toksit madde arttıkça cyano çoğalır. Ve tankı temizlemeye çalışır. Su değişimi, sifon çekimi, maya kullanımı falan hikaye. Acil aktif karbon kullanıp toksit maddeleri sudan çekin 5 günde.
Bende artemia bermeye başlamıştım acaba onunla bi ilgisi olabilir mi

Bir süredir coraline alg sandığım kırmızılıkların cyano olduğunu dün fark ettim.

Tavsiye üzerine Aqua forestin Np pro ve pro bio s ürünlerini alıp 3er damla kullandım. 

Sadece cyanolu kayaları çıkarıp saf suda temiz bir fırça ile fırçaladım güzelce duruladım ve tekrar sumpa koydum.

Aydınlatmayı tamamen kapattım ve 2. ışıkta çalışan Rw 8'i bir tık arttırdım.

Bakalım gözlemlerimi burdan paylaşmaya devam edicem

Konu görüntüleyen kullanıcılar