Keşfet

Temizlik ekibi

Turbo ve Astrea genelde bulunabiliyor. Benim aklım Akdeniz'de bulunuyor denilen Fighting Conchlarda kaldı. Kumu grayder gibi açıyor, her eve lazım. :wink:

Bu arada bende son gelen kayalarla beraber kulak salyangozlarında ciddi bir artış oldu. Kayalara çok sıkı tutunuyorlar. Kayada rahatsız edersen ya da almaya çalışırsan kuyruğunu bırakıp kendinide top gibi yapıp kayadan aşağıya atıyor. Geride kalan kuyruk dansöz gibi oynamaya başlıyor ve sizin ilginizi çekiyor. Bu esnada kulak salyangozu çoktan uzaklaşmış oluyor. Önceleri kuyruğu kopunca ölüyor sanıyordum ama meğerse bir savunma mekanizmasıymış. Aynen kertenkele gibi. :shock:

Turbo ve Astrea genelde bulunabiliyor.
Turbo hiç gördün mü Celalettin abi? Benim Türkiye'de bütün gördüklerim turbo diye satılan Astraea'lardı.

Selim, haklısın. Şimdi daha ciddi baktım bendekide Astrea imiş. Böyleyken şimdiye kadar orj. Turbo görmemişim demekki. :oops:

Selim bey bu listeye "Keyhole limpet" i de ekleyebiliriz zannedersem sizden aldıklarım camda gezdikleri yerler tertemiz bence çok iyi iş yapıyorlar.

Selim, haklısın. Şimdi daha ciddi baktım bendekide Astrea imiş. Böyleyken şimdiye kadar orj. Turbo görmemişim demekki.  :oops:
Selamlar Celal Bey,

Bende Astrea Tecta' yı tubo zannediyordum. Meğerse TDI' miş.
biggrin.gif
Aslına yabancı bir sitede Turbo Astrea yazıyor ama bende tam bilmiyorum.

Saygılar.

Selim bey bu listeye \"Keyhole limpet\" i de ekleyebiliriz zannedersem sizden aldıklarım camda gezdikleri yerler tertemiz bence çok iyi iş yapıyorlar.

Evet bendekiler de baya iş yapıyor. Satılmadıklarından ve bulunması zor olduğundan listeye yazmadım ama bulunabilirse kullanılabilir tabiki.

DENİZDEN TOPLADI?IMIZ KABUKLULAR Bİ SORUN YARATMAZ GALİBA

Bir çoğu bir sorun yaratmazlar fakat hepsini koyamazsınız tabikide. Bunun yanında hepsi sıcaklık farkına dayanıklı değildir. O yüzden yer ve canlı iyi seçilip toplanmalıdır.

DENİZDEN TOPLADI?IMIZ KABUKLULAR Bİ SORUN YARATMAZ GALİBA
Etçil türlerse kısa zamanda evcil türleride yiyeceklerdir.

Bu arada burda bir yeri atlamışım. Bendekiler turbo.

Turbo olduğuna emin misin Ertunç abi? Astrae olmasın? Ben Türkiye'de gerçek turbo hiç görmedim daha.

Valla Selim haklıda olabilirsin. Telefonla çekim kötü ama bir bakın isterseniz.

Bu bendeki astrealardan biri

goruntu2092vw.jpg

Buda turbo dediğim

aaa6sk.jpg

Evet alttaki turbo olabilir Ertunç abi ama emin değilim.

temizlik ekibi için Türkiye'de bulunabilecek resif uyumlu canlılar nelerdir? 600 lt. ana tank için kaç adet önerilmektedir?

karides, kaya hermiti, kum hermiti, astrea salyangoz, hortumlu snail ...

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar ben deniz patlıcanıda denilen ( bazıları deniz hıyarı diyor) canlıdan 2 tane yakaladım denizden . ve akvaryumda her tarafı paspaslıyorlar camlar , kayalar , kumlar ne varsa her tarafı temizliyorlar. çok memnunum. isteyen arkadaşlarada tavsiye ediyorum ve hatta denize su almaya gittiğim zaman yakalayıp ücretsiz olarak verebilirim.

Selam Arkadaşlar;

Kumda oluşan yosunlanmayı önlemek için turbo ya da astrea snaillerden söz ediliyor. Giray da bu canlılardan bulundurduğunu ve çok faydalı olduğunu söylemiş. Ancak Giray akvaryumundaki nitratın sebebinin bu salyangozlar olduğuun tespit etmiş ve tümünü çıkarmıştı. Bundan sonra da nitratı makul düzeylere inmişti. Forumda bu baylığı görürse bunu doğruyacaktır.

Ben kumdaki yosunlanmayı kumu kaldırmadan ama kum taneciklerini çok hafif kımıldatacak ölçüde verdiğim akıntı ile önlüyorum. Bu akıntı sayesinde hiç yosunlanma olmuyor. Çünkü kum tanecikleri akıntı ile hafifce yuvarlandığı için yosunsuz yüzeyi üste çıkıyor. Tabi doğru olan yosuna sebep olan, nitrat, silikat veya ışık gibi olumsuz etkenleri ortadan kaldırmak.

Bir dönem ben de turbo snail bulundurdum ancak bu canlılar nitrattan olumsuz etkileniyorlar, nitrat sebebiyle 5-6 ay sonra öldüler. Nitratın bu canlılara etkisi ile ilgili bir tecrübemi de paylaşmak isterim. Ertunç ve Selim'in hangisi turbo diye tartıştıkları ve resmini ekmedikleri snaillerden her ikisi de vardı ancak Ertunç'un resminde bu da turbo dediği canlının aynısını ben Ayvalıktan çıkarmıştım. Bu snail, ithal olanına göre nitrata daha dayanıklı çıktı. İthal snailler nitrata karşı yerlilerden daha dayanıksızlar. Denizlerimizdeki kirliliğinin bir başka göstergesi...

Selamlar. Kıyılarımızda kayaların üstünde bolca bulunan limpetler akvaryumda kullanılabilir mi?

Onlar maalesef sıcağa pek dayanıklı değiller ve yarı sucul canlılar daha çok yani suyun dışına da çıkmak isteyebilirler.

Selam Arkadaşlar;

Kumda oluşan yosunlanmayı önlemek için turbo ya da astrea snaillerden söz ediliyor. Giray da bu canlılardan bulundurduğunu ve çok faydalı olduğunu söylemiş. Ancak Giray akvaryumundaki nitratın sebebinin bu salyangozlar olduğuun tespit etmiş ve tümünü çıkarmıştı. Bundan sonra da nitratı makul düzeylere inmişti. Forumda bu baylığı görürse bunu doğruyacaktır.

Ben kumdaki yosunlanmayı kumu kaldırmadan ama kum taneciklerini çok hafif kımıldatacak ölçüde verdiğim akıntı ile önlüyorum. Bu akıntı sayesinde hiç yosunlanma olmuyor. Çünkü kum tanecikleri akıntı ile hafifce yuvarlandığı için yosunsuz yüzeyi üste çıkıyor. Tabi doğru olan yosuna sebep olan, nitrat, silikat veya ışık gibi olumsuz etkenleri ortadan kaldırmak.

Bir dönem ben de turbo snail bulundurdum ancak bu canlılar nitrattan olumsuz etkileniyorlar, nitrat sebebiyle 5-6 ay sonra öldüler. Nitratın bu canlılara etkisi ile ilgili bir tecrübemi de paylaşmak isterim. Ertunç ve Selim'in hangisi turbo diye tartıştıkları ve resmini ekmedikleri snaillerden her ikisi de vardı ancak Ertunç'un resminde bu da turbo dediği canlının aynısını ben Ayvalıktan çıkarmıştım. Bu snail, ithal olanına göre nitrata daha dayanıklı çıktı. İthal snailler nitrata karşı yerlilerden daha dayanıksızlar. Denizlerimizdeki kirliliğinin bir başka göstergesi...
Girayda çok sayıda conch vardı. döngü içerisinde nitrat düşmeden eklenen çok sayıdaki canlılar elbette sıkıntı yaratıyor ancak Giraydaki nitratın sebebinin daha sonra rodan gelen yüklü miktar nitrat olduğu anlaşıldı.

astrea snaillerin kabukları huni şeklinde çıkıyor, turboların ki ise bildiğimiz burgulu salyangoz kabuğu şeklinde oluyor..

turbolar gerçekten çok dayanıklı canlılar. bir arkadaşın iptal ettiği - sadece suyun olduğu akv.dan 3 ay sonra 13 dereceden 3 tane aldım.. yaşıyorlardı..

Konu görüntüleyen kullanıcılar