Keşfet

Temizlik ekibi

Kaç litrede kaç adet vardı ve salyangozların türü neydi? Nitrata sebep olmaları ilginç. Bunu nasıl tespit ettiniz merak ettim.

 
280 lt hortumlu snail ilk önce 102 adet sonra verilen hediyelerle 56 yine verilen hediyelerle 3 adet ve şu anda 1 adet.

Artı snail de bir canlıdır canlı yükü anlamına gelir.

Selim doğru söylemiş snaillerden sonra yine yüksek bulunan nitrat ro dan da kaynaklanıyordu

 
Ben bu kadar yüksek rakamda olabileceğini düşünmemiştim zaten kısa bir süre sonra yosunlar tükeneceğinden aç kalmaları muhtemelmiş. Sayı gerçekten fazlaymış.

 
Ben onları arkadaşlara yarasın diye getirmiştim tatilde topladım ve dağıttım uzun süre kalmadılar yaklaşık 20 gün kaldılar fakat çıkardıktan sonra akvaryum ve ps baya bir rahatladı.

 
Merhaba arkadaslar,

Bu temizlik ekibi hakkindaki ufak bilgi ve tecrubemi sizinle paylasmak isterim.Kum üzerinde veya kayalar üzerinde olusan yosunlama olayini ben ve bircok kisi burada(Almanyada)bildigimiz Black moli yani tatlisu akvaryumunda besledigimiz siyah olan Black moli ile giderdik.Söyleki;Akvaryumun büyüklügüne göre örnek olarak 250 litrelik bir akvaryum icin yaklasik 15-20 tane Black moliyi yaklasik 2 saat icerisinde bulunduklari kapdaki tatli suya azar azar tuzlu su akvaryumundan su ekliyoruz ve tatli su baliklari(Black moli)tuzlu suya alistiriyoruz ve tam alistirdiktan sonra hepsini tuzlu su Tankina birakiyoruz.Inanirmisiniz yaklasik 3-4 günde yosun denen hic bir sey kalmiyor.Yalniz problem burada eger Tank büyük ise tekrar Black molilerin görevi bittikden sonra yakalamak eger Tankda cok sayida kayalik varsa dahada zor ama imkansiz degil.Burada Balik yakalamak icin kapanlarda satiliyor.Yani onlarlada yakalanabilir ayrica bu balik yakalama kapanini diger Doktor baliklari veya baska tür baliklari ,baliga fazla strest yapmadan yakalamak mümkün ve kolay.

Belki bu forumda yukarida anlattigim konu hakkinda bilgi vardi.Ama forumda yeni oldugum icin malesef okuma firsatim olmadi.Benim bu konuda yazacaklarim bukadar.Insallah bazilarina yardimci olabilmisimdir.

Saygilarla Asil

 
conchcp2.jpg


Kum için tartışılmaz bir temizleyicidirler conchlar tek kusurları pek cama ve kayalara çıkmamalarıdır bana kalsa her akvaryumda bulunması gerekmektedir istiyen olursa yollama imkanın olursa yolluyabilirim yada İstanbul da bulabileceginiz bir yere yönlendirebilirim

 
ergün bey merhaba;

istanbulda nereden bulabiliriz acaba?

 
Ender bey sitede firma ismi vermek dogrumu bilmiyorum ama İstanbul da remeks akvaryumdan temin edebilrsiniz tlf:0 216 411 92 75 orada cem bey sizinle ilgilenecektir.....

 
teşekkür ederim ergün bey.

 
Güncelleme...

Önemli konu. Hepimizi yakından ilgilendiriyor.

Özellikle şu hortumlu alg yiyen conchlar çok hoşuma gitti.

Kısa zaman içinde edinmem gerekiyor.

 
merhabalar ben yeni nano kurdum. 2 tane hermitim var. bunlar atık bırakıyorlar. yani dışkıları kumda öylece duruyo. bunları yok edebilecek bir canlı varmı? yoksa dip çekimi mi yapmam lazım?

 
Onlar büyük ihtimalle balıklarınızın atıklarıdır diye tahmin ediyorum ama dışkarı yiyen canlılar var. Örneğin denizhıyarları, serpent star gibi

 
Astrea gibi snailleriniz varsa kuvvetle muhtemel gordugunuz onlarin diskilaridir.

 
Bazen bende bu tip dışkılar görüyorum. Alg eater blenny 'de alg yemekle beraber çok fazla dışkı üretiyor.

 
Tebrikler selim bey, makalenizi yeni okuma fırsatım oldu. Mumkun olsa resimde ekleyebilseydiniz keske mukemmel olurdu.

 
paylaşım için teşekkürler.

 
Bizim üstatlarda amma zor şartlarda bu hobiyle uğraşmış. Temizlik ekibi için kopya çekmek için bakmıştım. Hoş diyeceksiniz nasıl bir ekip kuracağını öğrendinmi evet öğrendim ama. counch nerden bulunur. anemonlara zarar verirmi. kum hermitleri için beyaz ve krem renkli olanları tercih edin denmiş 2006 da , şimdi bakıyorumda yok kırmızı bacaklı yok zebra yok mavi bacaklı bayağı bir çeşit getirilmiş hangisinden almam daha doğru olur. Bu eşrefi mahlukatın bacaklarına bakınca abdestim bozulurmu :) crap neye yarar temizlik üzerinde etkisi varmı gibi birkaç soruma cevap bulamadım. Bu konuda yardımcı ola bilirseniz sevinirim.

 
- Nassarius ve diğer etçik salyangozlar <br style="font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); ">Bu salyangozlar genelde kendilerini kuma gömerler ve bir leş yada yiyecek başka birşey bulduklarında hemen kumdan çıkıp hortumlarıyla yemeğe başlarlar. Tabanda kum bulunan akvaryumlar için idealdirler yalnız kesinlikle 1-2cm'den fazla büyüyen türler seçilmemelidir çünkü büyük salyangozlar diğer canlılar kolayca yakalayıp yiyebilirler. Bu salyangozlar doğada kayaların altında yada yosunların arasında da bolca bulunur. Kepçenizi yosunların arasında daldırdığınızda bu salyangozlardan gelme olasılığı oldukça yüksek. Uzun hortumlarından ve kabuk şekillerinden kolayca tanınırlar.










Merhaba arkadaşlar




Yukarıdaki canlıyı şiddetle tavsiye etmiyorum... Çünkü bundan beslemiş biri olarak tankımda yaklaşık 50 conch ve 25 kadarda turbo snail bulunuyordu bu canlılardanda yaklaşık 20 tane kadar akvaryumumun içine attım yaklaşık 2 ay içerisinde başta snailler olmak üzere tüm conch ve snaillerimi öldürdü kesinlikle tankta beslenilmemesi gereken bir canlı ışık yandığında tamamen kumun içindeler ama ışık apalıyken kumda camda kayalarda heryerde dolanıyorlar...

 
arkadaşlar ben deniz patlıcanıda denilen ( bazıları deniz hıyarı diyor) canlıdan 2 tane yakaladım denizden . ve akvaryumda her tarafı paspaslıyorlar camlar , kayalar , kumlar ne varsa her tarafı temizliyorlar. çok memnunum. isteyen arkadaşlarada tavsiye ediyorum ve hatta denize su almaya gittiğim zaman yakalayıp ücretsiz olarak verebilirim.
Ben isteyebilirim sinan bey

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst