Keşfet

Temizlik Grubu(Conch.hermit Vb)Ankra

halukbass

Yeni Üye
Ad Soyad
Haluk
MERHABA ARKADAŞLAR YENİ KURDUĞUM TANKIM İÇİN TEMİZLİK GRUBU ARIYORUM UYGUN FİYATLI ELİNDE CONCH.HERMİT.SNAİL.KARİDES VE BENZERİ OLAN VARSA ALABİLİRİM ANKARADAN OLURSA ÇOK İYİ OLUR YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM.

Akvaryumunuz hayırlı olsun.

Forumda satış yapan Mersin' li arkadaşlar var ve tanesini 1 TL gibi çok uygun fiyatlarla satıyorlar. Onlardan almanızı tavsiye ederim...

Eser Bey, bugünlerde ben de temizlik için canlı bakınıyorum, bu satıcı arkadaşlarımın iyi niyetinden şüphem yok ancak son alışverişimizde aldığım 50 kadar conch'dan sadece 4'ü sağ kalabildi. İlk gelen kargonun tamamına yakını ölmüştü, ikinci partide daha fazla canlı kalan oldu, ancak onlar da geçen zaman içinde topluca öldüler. Doğrusu bir daha istemeye utandım, yoruldum.

En iyisi hobici arkadaşların bu konuda birbirine yardımcı olması diye düşünüyorum.

Anladım Serkan Bey ama piyasada son birkaç senedir pek ithal Counch yok ki. İthalleri çok pahalı diye pek getiren olmuyor, herkes bir şekilde bu yerlilerden alıyor?

Malesef haklısınız Eser Bey, çok fazla seçenek yok gerçekten.

Yerli Counch lar serin sulara alışkın olduğundan ısı 26-28C gibi olunca maalesef ölüyorlar diye biliyorum. Bende 2 senelik 10 tane var, hepsi yerli ama akvaryumcudan almıştım, hiç ölen olmadı. Belki de yolda vb. çok yıpranınca ölüyorlar ama sağlam olanları akvaryuma girip de bir süre alışınca bir daha ölmüyorlar?

teşekkürler eser bey sizin emko soğutma projenizi okumuştum ve yapmayı düşünüyorm bir ara

Evet sanırım bendekinde de bu şekilde oldu, doğal seleksiyon :) bir kısmı yolda kutu içindeki suda ölmüş (amonyak muhtemelen), kalanlar bir süre, bir kaç gün ve hafta yaşadı ancak teker teker öldüler, içlerinden bir kaç tanesi 1 yılı aşkın süredir gayet sağlıklı. Sorun sıcaklık olabilir ancak uzun kargo mesafesine dayanamıyorlar galiba.

Yeri burası değil, bu postu da meşgul etmeyeyim ama bu fan projesini Eser Beyin önerdiği gibi yapmaya çalıştım, süper oldu, herkese tavsiye ederim, Eser beyin belirttiği gibi plastik USB fanlar hepsinden daha iyi üflüyor ve çok ucuzlar, kontrol üniteleri de makul, çok ekonomik ve sağlıklı çalışan bir fan soğutmanız oluyor, fanlar 8-10 lira arası, bu vesile ile Eser Bey'e de teşekkür ediyorum.

arkadaşlae siparişi kime vericeğiz tam kişi ve adres bilen varmı eser beyin söylediği bu mersinli arkadaşlara naıl ulaşacam gerçi biraz soğudum ankara dışından almaya eğer kargoda ziyan olacaksa ankarada bakınıyım ozaman canlıllara yazık olmasın

Günaydın;

Counch, snail, hermit vb. canlıları aşağıda ilan linki olan arkadaştan alıyor herkes bildiğim kadarıyla. Bu kişinin, yanlış takip etmediysem, geçen senelerde çok canlıları kargoda öldü ama artık paketlemeyi ve kargolamayı öğrendi (çok suyla değil de, sadece nemli olarak birşeylerin arasına sararak gönderiyor bildiğim kadarıyla) ve canlıları ölmüyor diye biliyorum...

Bu arada, ben de fanlı soğutma projemi beğenen Serkan Bey' e övgülerinden ötürü teşekkür ederim. Normalde 25C benim 250lt akvaryum 2 adet USB fanla ama geçen Pazar evde sıcaklık 34C olunca akvaryum da 26.5C lere kadar yükseldi 1-2 gün, sonra normale döndü. Garanti olsun diye belki 3. bir fan takabilirim. Ama tabii ki günde min. 5lt su buharlaşıyor...

http://www.resifbolg...=1

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar