Keşfet

Test kiti olmadan amonyak ilk tespiti.

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba. 

Akvaryumumda oturmayan dengeden amonyagi sorumlu tutmaya başladım. Birkaç balık öldu geçtiğimiz günlerde. Bunların amonyaktan olmuş olabileceğini düşünüyorum. Suda kısmı hafif bulanıklık olmustu. Koku yok. Pek bir katkı kullanmadım. Suan sadece perculalar kaldı. 

2-3 gün içinde ölçüm yapabileceğim. 

Zaten Mercan açmıyordu. Sizce amonyak midir yoksa başka birşey nitrit falan mi. Yoksa hiçbirşeyi değil de yeni eklenmiş balıkların alışamamışi mi ? 

Genel belirti ne olur acaba amonyakta. 

Teswkkurler. 

Merhaba. 
Akvaryumumda oturmayan dengeden amonyagi sorumlu tutmaya başladım. Birkaç balık öldu geçtiğimiz günlerde. Bunların amonyaktan olmuş olabileceğini düşünüyorum. Suda kısmı hafif bulanıklık olmustu. Koku yok. Pek bir katkı kullanmadım. Suan sadece perculalar kaldı. 
Zaten Mercan açmıyordu. Sizce amonyak midir yoksa başka birşey nitrit falan mi. Yoksa hiçbirşeyi değil de yeni eklenmiş balıkların alışamamışi mi ? 
Teswkkurler. 
amonyak fosfat nitrat bunlarin hepsi sikinti yapar birde baliklari damlatma sistemiylemi alistirdiniz tankiniza

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba. 

Teswkkurler. 
Kullandığınız tuz nedir? Oceantech olabilir mi?

Alıştırarak koydum balıkları ama zatwn 1 aylık balık da öldü. 

Oceantech ile bir kez su değişimi yapmıştım. Yaklaşık 2 ay kadar önce. 

Sonra çoral Pro ya dönüş yaptım. Devam ettim. 

Ama zatwn nitrat Yok , sistem sürekli tazelenmesin diye 20 günden falan obce su değişimi yapmamıştım. 

Simdi nitrifikasyon bakterisi eklemesi yapıyorum azot döngüsünü sağlamlaştırmak icin. 

Bahsi geçen tuzla kurulum yaptım diatom sonrası eklediğim tüm kabuklular öldü..Aynı marka tuzla su değişimi yaptığım tanktaki snaillerde öldü.

Şuan 500 lt su boşaltıp tüm kumu atıp tekrar doğru düzgün tuzla kurmakla uğraşıyorum.

kullandigim tuzlar
Reeflowers Caledonia Reef Salt
reef crystal
aquaforest probiotic ilk kurulum bununla yaptim
aquaforest reef salt bundan muthis derece memnunum tavsiye ederim

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zaten bugün işi sağlama alıp af Reef aldım :)

Bahsi geçen tuz oceantech mi ? 

Bende eski kurulumda af probiyotik kullanmıştım. Kh tavanlara çıkmıştı kovanın üzerindeki değerin çok daha üzerinde olurdu. 12 nin altına 1 kez inebilmişdi. Üstelik mercan boldu hatta az da olsa milka falan da vardı . Bu durumda yavaş yavaş da olsa kh azalması beklenir. 

Oyle olunca kullanmama kararı aldım bende. 

Duruma gelirsek suan bio s kullanıyorum 3 gündür. 2 gün içinde amonyak testi yapicam. 

Zayen nitrat aylardır 0 çıkıyordu. Demekki döngü bir yerde takılıp kalmış gibiydi. Nitrat artmaya başlayınca canlı eklemesi yapmaya başlarım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar