Keşfet

Test kiti önerileriniz

gokhanornek

Yeni Üye
Ad Soyad
Gokhan
Merhaba,

Test kiti alacağım ilk etapta önemli olan test hangisidir arkadaşlar. Pek mercan yok tankta resimde gördüğünüz gibi
6116fcf34ceabe442610df3f2b39ce1b.jpg
f9e43d9b6b4922429f89c97f2e5a4f84.jpg
7c76d700119b6f0997bf8f9a1e8b3f47.jpg
018f44d3e499bd7e52548f2b306fb467.jpg
c566d6172059d885c33edc1284951cfe.jpg

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salifert en iyi ve kolay kullanılan testlerdir tavsiye ederim.

salifert en iyi ve kolay kullanılan testlerdir tavsiye ederim.
Salifert düşünüyorum ama öncelikli hangi testi almalıyım nitrat kh vs

kh ca mg birde fosfat fosfatı dijital tavsiye ederim

Nitrat in önemi yok o zaman

mercan eklediğinize göre o sorunları geçtiğinizi düşündüm,

mercan eklemeden önce ilk kurulumda gereken testlerde şöyle

nitrit nitrat amonyak ve ph bu değerleri stabil hale getirdikten sonra canlı girmeye başlamalısınız stabil olduktan sonrada diğer testleri yapıp mercan girişine başlamak en doğrusu

kolay gelsin

Moderatör tarafında düzenlendi:
kh ca mg nitrat ve fosfat.en önemlisi bunlardır.fosfatı hanna dijital,diğerleri salifert tavsiye ederim.

mercan eklediğinize göre o sorunları geçtiğinizi düşündüm,
mercan eklemeden önce ilk kurulumda gereken testlerde şöyle
nitrit nitrat amonyak ve ph bu değerleri stabil hale getirdikten sonra canlı girmeye başlamalısınız stabil olduktan sonrada diğer testleri yapıp mercan girişine başlamak en doğrusu
kolay gelsin
Ben sizi yanlış anladım sanırım teşekkür ederim

kh ca mg nitrat ve fosfat.en önemlisi bunlardır.fosfatı hanna dijital,diğerleri salifert tavsiye ederim.
Teşekkür ederim

salifert nitrat testini önermem, yanlış pozitiflik yüksek, sanırım başkalarıda şikayetçiydi forumda..

salifert nitrat testini önermem, yanlış pozitiflik yüksek, sanırım başkalarıda şikayetçiydi forumda..
Benim kafa iyice karıştı [emoji4]

Ca-Mg-kH-fosfat ve nitrat ölçmeniz gereken temel değerler, bunun yanında pH da stabil tutmanız gereken bir değer.

Bu 5 temel testten önce şunu alayım sonrada şunu alırım gibi bir yaklaşım yerine imkan dahilinde hepsini bir edinip

suyun değerlerini net olarak ölçerek ona göre hareket etmenizde fayda var.

Salifert +1 !!!!!

Ülkemizde buluna veya bulunmayan genele yayılmış test kitlerinin karşılaştırması (ALINTIDIR)

Tecrübeye bağlı olarak salifert +1

Burada bir kriter daha var özellikle söylemek istiyorum ;her test her elementi aynı ölçmez ölçemez burada ki kriter tank durumudur. Mercanlar balıklarda her şey yolunda diyelim o zaman aklımızı karıştırmadan aldığımız markaya bağlı kalarak aynı testi kullanmamız gerekli.

Örnek vermek gerekirse bu ay salifert öbür ay tropikmarin derseniz ve aralarında fark varmış bu daha iyimiş bu daha kötüymüş eksik veya fazla diye dozajı değiştirirseniz stabil bir denge kurmanız zorlaşır 

Dediğim gibi bir marka alır tankın durumuna bakar herşey yolunda ise o marka ile yola devam eder katkılarınızı ve değerleriniz ona göre korursunuz.

Biz doğayı taklit ediyoruz en iyi taklit eden en başarılı olur mercanlar da bir canlı ve birçoğu diyelim bazı özel türler hariç ortama uyum sağlarlar (tabi şartlar berbat değilse)

keyifli hobiler

a41a115b.png

044a09ed.png

f634ed8f.png

16ef9fe9.png

fe38438a.png

2293a7aa.png

a45b0910.png

99c5c6c8.png

5ab40244.png

71399df2.png

bcaef317.png