Keşfet

test yorum

cengiz17

Yeni Üye
Merhaba,

Akvaryumu kuralı yaklaşık 1 ay oldu, henüz diatom yok ancak kaya ve kumda fıstık yeşili yosunlanma oluştu. Bu yeşil yosunun oluşumu daha çok diatom sonrası olur diye bekliyordum ama nedense diatom öncesi oldu, sebep ne olabilir? Ayrıca kurulumda start up kullandım.

Dün test yaptım sonuçlar;

Amonyak: 0.02

Nitrit : 1.8

Nitrat : 100

Ph : 8.1

Kh : 7

Tuzluluk: 1025

Sicaklik : 27

Amonyak normal sınırlara gelmişken nitrit ve nitrat nasıl bukadar yüksek çıkıyor onu anlayamadım.

Kurulumda kullandığım prodibio startup ' ın içindeki Stop Ammo amonyağı bağladığı için  sanırım amonyak olması gereken düşüklüklere indi ama nitrit ve nitrata bir etkisi olmadı, Bio digest ' in içindeki bakteriler de bu nitrit ve nitrat döngünüsü içindi sanırım ama hala etkisi olmamış gibi. 

Nasıl yorumluyorsunuz sonuçları?

Kurulum 1 ay oldu ve bakteri kültürü kullandıysanız bir yerlerde terslik var. Amonyak ve nitratın bu kadar yüksek olması ya fazla bakteri kültürü girdiniz yada besin girdiniz normal süreçte hepsinin 0 olması gerekir.  sistem hakkın bilgi verirmisiniz  ve ne kadar bakteri kültürü  ve besin girdiniz.

Ölçüm hangi marka ile yapıldı ? 

Kurulum 1 ay oldu ve bakteri kültürü kullandıysanız bir yerlerde terslik var. Amonyak ve nitratın bu kadar yüksek olması ya fazla bakteri kültürü girdiniz yada besin girdiniz normal süreçte hepsinin 0 olması gerekir.  sistem hakkın bilgi verirmisiniz  ve ne kadar bakteri kültürü  ve besin girdiniz.
9 mayısta tuzladım ve dondurmeye basladım, tuzun 1023 de kaldıgını farkettim 11 mayısta tekrar tuz ekleyip 1025 yaptım, 14 mayısta start up kullandım... Kullandigim prodibio start up ta 6 tup stop ammo , 6 tup de bio digest vardı, hepsini beraber kardım.. Tank 70x60x50 sumpla beraber net 240 litre civarında su var.. 

Son birkac gundur fistik yesili yosun var kayalarda ve kumda, yosun artiyor ama diatom yok..

Start up girildigi gun su hafif bulanikti, 1 gun sonra berraklasti ogunden beri su cam gibi berrak

Ölçüm hangi marka ile yapıldı ? 
Tropic marin expert test kiti ile yaptim, ilk defa test yapıyorum ama okudum anladım dogru yaptım bence :)

6 adet bakteri ve besini fazla girmişsiniz. Yanılmıyorsam 60 lt için bir tüp kırmanız gerekir. buda 2 tüp besin ve bakteri kültürü fazlası var. Bakterilerin ömrü bünyesine aldıgı besin kadardır. 

Size tavsiyem su degişimi uygulayın kesinlikle tekrar kültür ve özellikle besin girmeyin. Diatom süreci beklerken cyona ile karşılaşmayın.

Kutu ustunde 180 litre - 360 litre yazıyordu, bildigim kadarıyla minimum 30 litre/tup, maksimum 60 litre/tup olarak kullanılıyor..

Akvaryummerkezinden aldim onlar da tek seferde kullanmamı soylediler..

Fazla olmamalı sanki?

Dalga motorunu sabit hiz kullaniyordum, bugun baktim sanki yuzey dalgam biraz az gibi geldi, motoru dalga moduna aldım, yuzey dalgalanmam epey artti, bu da etkilemis olabilir mi?

Dalga motorunu sabit hiz kullaniyordum, bugun baktim sanki yuzey dalgam biraz az gibi geldi, motoru dalga moduna aldım, yuzey dalgalanmam epey artti, bu da etkilemis olabilir mi?
Yok dalga motoruyla alakası olamaz. 

İlk kuruluma özel olarak 60 litre icin 1 tüp biodigest kirmaniz gerekmekteydi. Yanı 240 litre icin 

4 tüp kirmaniz gerekirdi. Stop ammo icin bilgim YOk çokta kullanılması önerilen bir ürün olmadığı dilden dile dolaşır. 

Ayrica bildiğim kadarıyla. Biodigest bakteridir. Ve tamamen ölü ile kurulmuş bir sistemde bakteri 2-3 gün sonra aç kalıp yeniden olecektir. Bu durum icin ise ayni markanın biodigest diye bakteri besini var onu kullanmak gerekir diye düşünüyorum. 

Deneyimliler yorum yapacaktır. 

Ha ilk kurulum icin ozel start up paketi yapmışlar onun içinde neden Yok diyeceksiniz bende bilmiyorum neden yok :)  

bioptim ise 200 litreye kadar 1 adet öneriliyor oda ilk sefer icin. 

20 gün geçmiş yaklaşık olarak desek. Yosunlaşma başlamadı normal çok takmayın kafaya. Benimki 25 günde diatoma girmişti ama af kullandım. 

Tatlı suda birkac sefer sistem cokertmisligim var, toplu bakteri ölümünde suda bulanma oluyordu, burada oyle birsey olmadi, olu kaya ve kumla kurulum yaptım, 45 litreye 1 tup kurulum icin normal gibi geliyor hala bana ama birdaha bulup okuyacagım receteyi 

Aslında yosun degil benim derdimde diatomdan once fistik yesili yosuna gecmem benim kafamda soru isareti :) diatom cok hafif gectide ben mi anlamadim diye de dusunuyorum, kayalarda cok kucuk alanlarda kahverengi olusum olur gibi olmustu ama hemen gecti gitti

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yok dalga motoruyla alakası olamaz. 

İlk kuruluma özel olarak 60 litre icin 1 tüp biodigest kirmaniz gerekmekteydi. Yanı 240 litre icin 

4 tüp kirmaniz gerekirdi. Stop ammo icin bilgim YOk çokta kullanılması önerilen bir ürün olmadığı dilden dile dolaşır. 

Ayrica bildiğim kadarıyla. Biodigest bakteridir. Ve tamamen ölü ile kurulmuş bir sistemde bakteri 2-3 gün sonra aç kalıp yeniden olecektir. Bu durum icin ise ayni markanın biodigest diye bakteri besini var onu kullanmak gerekir diye düşünüyorum. 

Deneyimliler yorum yapacaktır. 

Ha ilk kurulum icin ozel start up paketi yapmışlar onun içinde neden Yok diyeceksiniz bende bilmiyorum neden yok :)  

bioptim ise 200 litreye kadar 1 adet öneriliyor oda ilk sefer icin. 

20 gün geçmiş yaklaşık olarak desek. Yosunlaşma başlamadı normal çok takmayın kafaya. Benimki 25 günde diatoma girmişti ama af kullandım. 
Bu arada af nedir hocam?

Tatlı suda birkac sefer sistem cokertmisligim var, toplu bakteri ölümünde suda bulanma oluyordu, burada oyle birsey olmadi, olu kaya ve kumla kurulum yaptım, 45 litreye 1 tup kurulum icin normal gibi geliyor hala bana ama birdaha bulup okuyacagım receteyi 

Aslında yosun degil benim derdimde diatomdan once fistik yesili yosuna gecmem benim kafamda soru isareti :) diatom cok hafif gectide ben mi anlamadim diye de dusunuyorum, kayalarda cok kucuk alanlarda kahverengi olusum olur gibi olmustu ama hemen gecti gitti
O kahverengi oluşumla da diatom atlatmış olabilirsiniz ama ben size net miktar söylüyorum deneme yanılma değil şirket 60 icin 1 tüp diyor hem de bu ilk kurulundaki fazla rozlama icin geçerli. Bunun fazlası zarar bana kalırsa. 

Yesil yosun Işık'tan falanda kaynaklanmış olabilir. Çok takmamak gerek ama

ilerleyip devam ederse sıkıntı olabilir bişey yanlış denektir. 

Af aquaforest ürünleri demek istedim. 

Bios , Pro bio s ve np Pro 

Urun recetesine tekrar baktim, sise basına 60 litre diye bir ibare yok, bu akvaryum merkezinin urun aciklama metninde yaziyor sadece, urun iceriginde 12 kapsul 180-360 litre icindir diyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar