Keşfet

Testler

aldemirgen

Yeni Üye
Ad Soyad
Cagdas
Merhaba Arkadaşlar,

Hobiye yeni başlayacağım okuyup bilgi sahibi oldum biraz ihtiyacım olan testler hakkında ama bir şeyi gözden kaçırmamak adına sizden yardım istiyorum.

Sizce başlangıçta ihtiyacım olacak testler nelerdir? nereden temin edebilirim? Kit olarak almam mümkün mü(JBL Testlab Marin Test vs gibi)?

tek tek alınması daha mı sağlıklıdır. reftraktometre ve ph ölçerim var.

Bana sorarsan nitrat, kh, ca ve mg derim başlangıç için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nitrat başlangıçta yeterli.
Sonrasında fosfat alırsınız.
İlerleyen zaman da bekleyeceğiniz mercan yüküne göre diğerlerini.
Aksi taktirde
Mg
Ca
Vs gerek yok.
Zaten tuzunuz iyi bir marka ise size onları takviye edecektir.
Tercihen tuz olarak red sea coral kullanıyorum.

Bana sorarsan nitrat, kh, ca ve mg derim başlangıç için

Teşekkürler

VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aksi taktirde
Mg
Ca
Vs gerek yok.

Teşekkürler önereceğiniz marka var mı? Genelde bu konuda sanırım Salifert öneriliyor? Sanırım Aqua forest kullanacağım tuz olarak

Salifert en bilindik ve güvenilen. Diğer markalar da olabilir, tercih meselesidir.
İlk kurulumda olabilir o tuzu kullanım ama akvaryum için canlı girmeye başladıktan sonra ilerleyen zaman da Mercanlar için özellikle o tuz yetersiz kalacaktır.

Kaya ve kum aldınız mı

Yeriniz neresi

Aksi taktirde
Mg
Ca
Vs gerek yok.

Hocam bu sistem bir tek bende çalışmıyor sanırım.
Balling + mg dozajlamama rağmen mg 1290-1300 ca 390 kh 8
Nasıl sadece tuzla yeterli değerler sağlanabiliyor şaşıyorum doğrusu. Bu arada tankımda 4-5 sps fragi var gerisi lps

Ya kardeşim dikkatli okumuyorsun. Sen mercandan bahsediyorsun, arkadaş daha tankı kurmamış. Ayrıca o değerleri yakalayıp ne olacak. Her hafta su değiştirin düzenli. Red sea coral kullanın. Değerleriniz düzgün çıkar.
Ben 3-4 yıldır Hobici yim. En son testi geçen sene yaptım oda nitrat. Sadece lps mercan bakacaksanız o bahsettiğiniz testlere lüzum yok. Düzenli su değişimi yeterli.

Hayır dikkatli okuyorum. Lps var derken tank lps dolu değil. Boş zaten tank. Bomboş iken de bu değerlerdeydi.
Düzenli su değişimi ile iyi tuz kullanıp bu ideal değerler olayı ne biliyim bana şehir efsanesi gibi geliyor

Ekli dosyayı görüntüle 50087

merhaba.  
işi bilimsel dayanaklara göre yaptığınızda içine sinen insanlardansanız, nitrat, fosfat muhakkak alın derim 

eğer maddi sorun yoksa amonyak ve nitrat de alabilirsiniz ama ilk 1 aydan sonra genelde hiç işe yaramıyor. Ama ben bu 4 tanesiyle tankı kurup test yaptım, ölçülen değerleri bir grafik haline getirince yukarıdaki durumu birebir verdi ... sadece göreceli olan kavram; gün, aşağıdaki gün skalası 1/2 olarak çalıştı bende. 2 senedir akvaryumum var, 2. Senede mg ve ca aldım, onu da bir kere kullanıp bıraktım açıkcası. 
2 senedir bitirip bitirip aldığım testler:::: fosfat, nitrat, kh. 
kesinlikle salifert alın saydığım testlerin jbl olanlarından da aldım ve salifertin yanına bile yaklaşamazlar. 
kolay gelsin :)  

C5919365-B68E-4FEF-9CB5-895907307708.gif.a7ff09ce806fb3f6556dc4c77d670a3c.gif

merhaba.  
işi bilimsel dayanaklara göre yaptığınızda içine sinen insanlardansanız, nitrat, fosfat muhakkak alın derim 
eğer maddi sorun yoksa amonyak ve nitrat de alabilirsiniz ama ilk 1 aydan sonra genelde hiç işe yaramıyor. Ama ben bu 4 tanesiyle tankı kurup test yaptım, ölçülen değerleri bir grafik haline getirince yukarıdaki durumu birebir verdi ... sadece göreceli olan kavram; gün, aşağıdaki gün skalası 1/2 olarak çalıştı bende. 2 senedir akvaryumum var, 2. Senede mg ve ca aldım, onu da bir kere kullanıp bıraktım açıkcası. 
2 senedir bitirip bitirip aldığım testler:::: fosfat, nitrat, kh. 
kesinlikle salifert alın saydığım testlerin jbl olanlarından da aldım ve salifertin yanına bile yaklaşamazlar. 
kolay gelsin [emoji4] 

Benim demek istediğim de budur.
Nitrat ve fosfat alsın.
İlerleyen zaman da sps veya daha ayrıntılı bir giriş işlemi yapacak ise diğer testleri alsın.
İlk başta lüzum yok.

Peki bu testlerin hepsini bulabileceğim önerebileceğiniz bir site var mıdır? Bazı yerlerde stok problemi var sanırım

Site adı bilmiyorum
İnternetten bakıyorum

Site adı bilmiyorum
İnternetten bakıyorum

Bende internetten bakıyorum fakat Salifert'in Nitrat testi için stokta olan biryer bulamadım akvaryum ekipmanları satan siteler,Hepsiburada,gittigidiyor,n11 dahil. Heryerde Nitrit ve diğerleri var (Salifert için konuşuyorum aksi taktirde Seachem,JBL,Prodac diye mevcut)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de ikinci el aldığım arkadaştan kalan testleri kullandım bir süre. Kendisi maşallah Potasyuma kadar hepsini almış ???? Hatta ilk kurulumda ben kalıcı amonyak testi aldım ama tamamen meraktan, alma diyen çok olmuştu. Zaten 6 ay hep sıfır gösterdi.

Enteresandır benim pH düşük çıkıyordu, Çin'den aldığım pH metre ve arkadaştan kalan testi kullanıyordum ama süresi bitti, cihaz da saçmalamaya başladı ölçerken.

O yüzden ben de ilk başta Nitrat ve daha sonra Fosfat öneriyorum. pH testi ucuz zaten suyu arada bir kontrol etmekte fayda var.

Benim kullandığım testler:

1- Nitrat, PO4,

2- Mg, Ca,

3- kH, pH

Öncelik olarak 1.numaradakilere ihtiyacınız olacaktır. Diğerleri biraz daha sizin ilginizle alakalı...

Ben Ekstrem'den alıyorum, Salifert'in Türkiye distribütörleri kendileri. Son kullanma tarihi en uzun onlarda oluyor sonuçta.

Ekstrem'de dahil olmak üzere hiçbiryerde Salifert Nitrat testi bulamadım. Siz distribütörleri olduğunu bilgisini verdikten sonra Ekstrem'e mail attım konu ile ilgili geri dönüşlerine göre başka bir marka seçmem gerekecek gibi. çünkü Nitrat testi yok piyasada Salifert'in

Yoksa çok zorlama Aquaforest al geç. Bu hobide böyle bişey var malesef. Distribütör ne getirirse afedersin seve seve alıyoruz. Başka türlüsüne herkes uğraşmıyor. Distribütörlerde bi ondan bi bundan ne eserse getiriyor. Bi bakıyorsun her taraf reef crystal tuz 1 sene sonra hiç bir yerde bulamıyorsun aksine her taraf af olmuş. Aynısı ekipman için de geçerli test içinde

merhaba
testler hakkında ufak bi bilgi vereyim
kh_ salifert 200 adet test edebiliyorsunuz ve sonuçlar net
ca ve mg_salifert ölçm3si kolay
fakat fosfat ve nitrat için salifert önermem
çünkü değerleri okumak çok zor çıkan sonuçtaki renkler birbirine çok yakın.
ben başka marka fosfat nitrat testi almadım.ama elimdeki test bittiğinde başka bi marka alıcam.
tavsiyesi olan varsa sevinirim

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bugün Ekstrem'den  Aquaforest Nitrat ve Fosfat siparişimi verdim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar