Keşfet

Tomato'lar neden sürekli kumu eşeleyip dağıtıyor...

LEKOVİC

Yeni Üye
Ad Soyad
EROL
Merhaba Arkadaşlar,

15 litre pico tankım var. 2 gün önce 1 çift Tomato ekledim. Biri S diğeri M boy.

Canlılar çift olmuş durumda. Ancak büyük olan sürekli kuyruğu ile kumu kazıp kaldırıyor. Hacim küçük olduğu için ortalık baya karışıyor. Bu durum neden kaynaklanır? Şuan host edinebilecekleri bi mercan veya anemon olmadığı içinmidir diye düşünmekteyim.

Konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyorum.

/monthly_2016_11/IMG_1157.thumb.JPG.c6ca39380b9d5729f8903190128ac67b.JPG

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Süre çok kısa ama yumurta dökmek için balıklar genelde alan temizlemesi yaparlar kur vs...

Bütün palyaço balıkları erkek doğar sonra baskın balık üreyen dişiye döner bu genelde büyük olanıdır 

Tomatolar şuan eş durumda ama 2 gündür benim pico dalar. Yumurta dökmek için mi bu hareketi yapıyor dişi olan bilmiyorum ama ortalığı birbirine katıyor :)
Yarın kuzenimden bi kaç kafa hairy Mushroom ve hammer coral alıp ekleyeceğim pico ya. Şuan tek kafa hairy Mushroom var tankımda ve erkek olan host edindi Mushroom U. Ayrıca erkek olan çok heyecanlı manevralar yapıp dişinin etrafında kur yapıyor.
Host edinecekleri iyi bi ortam olmasına rağmen kum kazmaya devam ederlerse bu canlılara çok ısınıp sevmeme rağmen pico dan çıkarmam gerekebilir...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu türler kumu eşelemeleri ile tanınırlar. Kesinlikle tanktan çıkarmanız en iyi seçenek. Güvenin bana. Pico'da asla olmaz.

Bu türler kumu eşelemeleri ile tanınırlar. Kesinlikle tanktan çıkarmanız en iyi seçenek. Güvenin bana. Pico'da asla olmaz.
Aslında canlıları çok sevdim. hareketli ve şirinler. 

hairy mushroom u host edinme eğilimindeler. bi kaç adet hairy mushroom daha koyacağım kumdan yüksek bi bölüme. buna rağmen kumu dağıtmaya devam ederlerse tank tan çıkarmak kaçınılmaz son olacak sanırım...

Arkadaşlar bu konuyla ilgili Forum'un ileri gelen deneyimli,tecrübeli arkadaşlardan da görüş bekliyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan herkesin görüşü benim için önemli

Hem tanktaki gözlemlerim hemde sizin fikir ve görüşlerinizle balıkların geleceğine karar vereceğim.

Bridled clown fish veya kızıl paylaço balıkları dediğimiz pomacentrid ailesine ait bu tür aslına bakarsanız pico için uygun değil min.100 lt alan istemektedir hareketli özellikle bta anemon ile host edinen yarı agresif üremesi kolay etrafı kumu vs. karıştıran bir tür 

Bundan sonrası tutmak veya tutmamak size kalmış daha fazla bilimsel veya deneyimsel bir özelliği yok.

ama şahsi bir fikir sorarsanız ben tutmazdım onun yerine ocelaris ailesine bağlı kıymetli ve özel bir tür seçer tankımda onu barındırırdım

ör:picasso, naked .onyx.vs................

Bridled clown fish veya kızıl paylaço balıkları dediğimiz pomacentrid ailesine ait bu tür aslına bakarsanız pico için uygun değil min.100 lt alan istemektedir hareketli özellikle bta anemon ile host edinen yarı agresif üremesi kolay etrafı kumu vs. karıştıran bir tür 

Bundan sonrası tutmak veya tutmamak size kalmış daha fazla bilimsel veya deneyimsel bir özelliği yok.

ama şahsi bir fikir sorarsanız ben tutmazdım onun yerine ocelaris ailesine bağlı kıymetli ve özel bir tür seçer tankımda onu barındırırdım

ör:picasso, naked .onyx.vs................
Hakan Bey,

Paylaşmış olduğunuz bilgi ve önerilerden dolayı çok teşekkür ederim. Şuan çalışıyorum. bu akşam ve yarın gözlem yapmaya devam edeceğim. sorunun devam etmesi durumunda ocellaris ailesine bağlı türlere yada sadece goby ve eklem bacaklı ağırlıklı türlere yöneleceğim.

Zaman ayırdığınız için sağolun.

Konu görüntüleyen kullanıcılar