Merhaba;
Ben geçen sene gittim bu firmaya, başlık linkim aşağıda. Sahibi İran'lı Türk dostu iyi bir insan, adı bile İhsan zaten
Sistemi balling gibi üçlü sisteme dayanıyor ama sadece Ca, MG ve Kh değil; majör ve minör elementleri toplamda üçe bölmüş ama çökelme vb. olmuyormuş, teknik detaylarını anlatmıyor tabii. Adamın sisteminde su değişimi hiç yok, Nitrat ve Fosfat için refigium kurduruyor ve tüm elementleri dediğim gibi üçe bölmüş, sıvı olarak dozluyorsunuz.
Hangisinden ne kadar ve ne zaman, nasıl dozlayacaksınız? Bu biraz zor çünkü adama suyunuzu göndermeniz lazım. Bilmem kaç yüzbin € luk dev gibi bir analiz cihazı var, suyunuzun içindeki her şeyi milyarda bire kadar ölçüp size haftalık veya aylık gibi reçete yazıyor, buna göre dozlamayı düzenliyorsunuz. Her seferinde su göndermeniz lazım, minik tüpleri var onlara doldurup gönderiyorsunuz. Türkiye'de bir bayi istiyorlar ve bir firmayla senelerdir görüşüyorlarmış. Burada bayisi olsa üçlü katkısını oradan alırız ve bize sadece su göndermek-analiz sonucuna göre de dozlama yapmak kalır ama o da DHL kargo vb. ile her seferinde uğraşmak gerektirir ve çok da ucuz olmaz.
Bununla beraber, en ideali olarak; adam analiz sonucuna göre suyunuzda ne eksik veya fazlaysa ona göre özel hazırlıyor aslında üçlü katkıları ama bu Almanya haricinde başka ülkelerden kullanıcılar için pratik olmayacağı için biz en iyi ihtimalle buradaki bayiden standard içerikli katkıları alırız ve suyumuzu göndeririz periyodik olarak ama çok kolay değil. Burada bayisi olsa ben standard katkılardan alırım ve Kh, Ca, Mg vb. ölçerek, diğerleri de normal gidiyordur diye ümit ederek bir denemek isterim...
http://www.resifbolgesi.com/forum/index.php?showtopic=34995&hl=triton