Keşfet

trumped corale bir hal oldu

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
Dun aksam gayet iyiydi bu aksam baktim bir deri bir kemik kalmis! Ac mi kaldi nedir problem?

qbnNnq.jpg

Diger lps ve softarda hicbir problem yok. Akvaryumda balik yok 500lt. Isik mh400w. Gunde 5 saat. 5 gun onceki su degerlerim 8.5ph, nitrit ve nitrat testte renk bile gostermedi gayet dusuk. Isi 25derece. Tuzluluk 1026ya cikmis gerci ama sorun olacagini sanmiyorum. Conchlar bogaz derdinde. Bir de volkan deniz yildizim yukari cikiyor hayra alamet degil ama belki baglantisi vardir. Dune kadar 1 aydir aktif karbon kullaniyordum dun cikardim. yarin yeni alip ekleyecegim.

Trumped coral'imin nesi olabilir tecrubenizden medet umuyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fosfat değerleri ne durumda.? Birde günlük 5 saat ışıklandırma az değil mi üstat?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fosfat değerleri ne durumda.? Birde günlük 5 saat ışıklandırma az değil mi üstat?

Su ana kadar az olduguna dair hicbir emare gormedim. Gectigim gunlerde 4gun kadar 24w t5 ile destekleyip 12 saat isiklandirdim (2 sylvania aktinik, 1 sylvania groluks, 1 eheim beyaz) lakin akvaryumda yosunlanma basladi ben de kestim. Mh 400w radium Isik cok guclu fazla kullanmak isyemiyorum. Diatom surecini bu sekilde cok saglikli gecirdim/geciriyorum

Fosfat degerine gelince; kurulum yeni, coralin olusumu basladi, yosun sorunum yok, balik yok, gorece az miktarda olan mercanlarda sorun yok, conchlar besin derdinde, mercanlar isik acildiktan yarim saat sonra dev fibi oluyorlar. Fosfatimin yuksek oldugunu dusunmuyorum. Ama yine de bu gun artik Test siparis edip yakin zamanda bu gorusumu desteklerim.

Test almadim, balik almadim, su degerlerini kurulumdan itibaren hic bilmedim, 0tds rolu su kullandim, isik gunde 5 saat actim, tatli sudan kalma akvaryumun hal dilini takip ettim, conch, deniz yildizlari ve mercanlari gozlemleyerek durum degerlendirdim. cok basarili bir baslangic oldu. Bu gun sadece trumped coralda boyle bir sorun olustu. Hic ciddi bir su degisimi yapmadim. Aksam ilk %20 su degisimimi gerceklestirecegim insaAllah

P0zV25.jpg

Sabah baktim biraz toparlanmis. Belki hiç birşey yapmasam da toparlayacaktı bilemiyorum ama dün aksam çok düşük dozda "daha sonra kullanırım" diye aldığım coral balance'dan ekledim. 2 damla iodin kattım(ilk defa).  Pek müdehale taraftarı değilim ama yaptım oldu diyelim. Bu gün de lps grow kolor ile besleyeceğim İnşaAllah

Besin alamadığından olabilir zira canlı yoksa ve fosfat girdisi yoksa bundanda olabilir. Fosfat sıfır olduğunda da besin bulamamış olabilir.

Birde bende canlı eklemeden döngünün oturmasını beklediğim bir kurulumda başarısız olmuşum. Bence balık ve canlılarında eklenmesi döngüde etkili oluyor eklemeni tavsiye ederim.

Işıklandırmayı azar azar artırmayı denesen nasıl olur diye de düşünmüyor değilim :)

Birde kesinlikle test al ve ölçümlere başla. Körebe oynuyor gibisin testsiz :)

Bende de var arada bir böyle büzüşüyor bence savunma mekanizması neticede canlı neye nasıl tepki verdiği de kendinde saklı

Bunlar kadar dayanıklı canlı görmedim ben korkmayın su değerleri düzeldiğinde bunlarda kocaman kocaman olup çoğalma eğilimine geçeceklerdir

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri