Keşfet

tüketim durması

harunsofu

Yeni Üye
Ad Soyad
harun sofu
merhabalar 7 aylık 140x65x55 ebatlarında resif tankım var yaklaşık 15 gündür tüketim yok 

değerlerim 

kh.8.2

mag.1395

cal.415

potasyum.400

fosfat .0.025

nitrat .5

katkı olarak aquaforest compenanat 1,2,3 giriyordum şuan 10 gündür kapalı tüketim neden durmuş olabilir 

şimdiden teşekkürler

Hangi canlılar var akvaryumunuzda?

merhaba selim bey,

torç, hammer, candy coral, 2 adet zoa, glowe polip, ganiapora, 3 adet alvea pora, australian coral, lobo coral, hair mashrum, 

alvea poralar ve ganiapora pek keyifli değiller renklerinde biraz açılma mevcut 

aydınlatma 2 adet ecotech radion gen 4 pro mevcut 

ps.bk.supermarine 250

Tuketim durmasi strese isaret. Poliplerde kapanma var mi?

Eger canlilarda problem yoksa daha onceden bakteri koloniniz veya koralin algler tuketiyor olabilir kh ca ve mg''yi. Sicaklik, tuzluluk vs stabil mi kontrol edin. Renklerde acilma besin azligindan olabilir, lps icin nitrat fosfat degerleriniz biraz dusuk, amino asit ve yemleme yapin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu soft ve LPS canlıların yaptığı Kh, Ca, ve Mg tüketimini standart testlerle ölçemezsiniz ki zaten. Hele de tuzlu su değişimi yapıyorsanız değerleriniz hiç oynamaz... SPS lerin yaptığı tüketim ancak anlaşılır... Çok bol miktarda Coralline Alg varsa belki birazcık onlar düşürür su değerlerini başta Mg olmak üzere...

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri