Keşfet

Tunze 9420, Tunze 9210, Aquabee 2000/1, Atman Mh, Eheim Jager 300W Vs Vs Vs

h.k.n

Yeni Üye
Ad Soyad
H a k a n
Tunze 9420.040 PS motoru. 3-4 ay önce sıfır olarak aldım. Sadece 2-3 kez suya girdi ve eksiksiz durumdadır. İhtiyacım kalmadığı için satışta.

400-TL

28vwyag.jpg

Tunze 9420 PS. Motorunda ve çalışmasında sorun yok. 1000 LT'ye kadar en etkili skimmer'lardan. İki adet motor bağlanarak 2000-LT'ye kadar kullanılabilir.

850-TL

2ce2bo9.jpg

Temizledikten 15 saat kadar sonra toplaması

Tunze 9210 PS. Küçük boyutlu ve 300 - 350 LT'ye etkilidir.

250-TL

j9264x.jpg

2*150 watt MH ve 2*24 watt PL lamba özelliği olan MH armatür. Üzerinde PL lambaları bulunmuyor. MH lambaları 1-2 ay kullanılmış, 14.000 ve 20.000 K özelliğinde Çin malıdır. Ayrıca 1 adet daha MH lamba hediye olarak verilecektir.

150-TL

2cnwgm1.jpg

Aquabee 2000/1. Yanında toplama kabında sızdırmayan bir çatlağı olan ve yosun vs temizliği yapılması gereken Turboflotor 1000 hediye.

150-TL

34ep535.jpg

Wavebox modifiyeli Resun 15000

100-TL

k48bw7.jpg

Red Sea Wavemaster Pro AC dalga motoru kontrol cihazı. Toplam 4 adet bağlanabiliyor. 1 adet girişi şu an çalışmıyor ama önemli bir sorunu olduğunu sanmıyorum.

75-TL

1ze9kdz.jpg

Yeni alınan ve 1-2 hafta kullanılmış Eheim Jager 300 watt.

75-TL.

2nsm0wx.jpg

selam,

9420 için takas düşünür müsünüz?

Merhaba,

Takas düşünmüyorum.

Hakan Bey merhaba,

Red sea wavemaster pro için ac diye belirtmişsiniz ama tunze 6025 veya 6045 

gibi dur kalk çalışmayan sürekli çalışan motorlar uygun mudur?

Yoksa dur kalk mantığıyla üretilmiş motorları bağlamak mı gerek?

Birde arka taraf fiş girişleri TR uygun mu? yoksa 3 soketli yurt dışı tip mi?

Hakan Bey merhaba,

Red sea wavemaster pro için ac diye belirtmişsiniz ama tunze 6025 veya 6045 

gibi dur kalk çalışmayan sürekli çalışan motorlar uygun mudur?

Yoksa dur kalk mantığıyla üretilmiş motorları bağlamak mı gerek?

Birde arka taraf fiş girişleri TR uygun mu? yoksa 3 soketli yurt dışı tip mi?
Bunu ben de merak ediyorum, maxijet motorlarla kullanıyorlardı bu ürünü...Soft start özelliği olan bir ünite ise çat çut mıknatıs sesi yapmadan çalıştırır...

Fiş girişleri ülkemize göre...

Ben bir ara Maxi Jet'lerle kullanmıştım. Başka motorlarla tecrübem olmadı. Ama motorun dur-kalk şeklinde bir çalışmaya uygun olması gerekir ki çoğu motor buna uygun değil.

Tunze'nin bahsettiğiniz modellerinin uygun olup olmadığı konusunda fikrim yok. Maxi Jet dışında Hydor da buna uygun AC motorlar üretmişti.

Tunzenin bahsettiğim motorları dur kalk calismaya uygun değil. Dediginiz gibi bu prensiple calisan motorlar lazım Teşekkürler

Tel verırmısınız

yavaşça dur kalk yapıyorsa uygun (soft start)...

yok açma kapama şeklindeyse çat çut mıknatıs vurma sesi yapar...

gerçi onun da çaresi var tunze nanowavebox contası alıp 6045 in miline takılırsa sessiz de dur kalk yapar...

örnek: eskiden bir 6055 im vardı bunu wavebox kontrol cihazına bağladım, dur kalkta çat çut yapıyordu, wavebox contası bulup taktım wavebox gibi oldu.

waveboxta da ani dur kalk oluyor çünkü...

Güncel...

Güncel...

2*150 watt MH ve 2*24 watt PL lamba özelliği olan MH armatür. Üzerinde PL lambaları bulunmuyor. MH lambaları 1-2 ay kullanılmış, 14.000 ve 20.000 K özelliğinde Çin malıdır. Ayrıca 1 adet daha MH lamba hediye olarak verilecektir.                                                 Tarafımca alınmıştır...Üzerinde bir kaç ekleme yaptıktan sonra kendi akvaryumumda paylaşıma sunarım....Hakan Bey'e ilgi alakasindan dolayı teşekkür ederim...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar