Keşfet

Tunze Protein skimmer bozuldu

sinantek

Yeni Üye
Ad Soyad
sinan tek
Selam tunze 9001 DC protein skimmerim calismiyor.

Sanirim elektrik arizasi. Mavi isik surekli yanip sonuyor.

Kabloları oynayınca arada motor çalışıyor ama sonra tekrar duruyor. Adaptörden de cıyır cıyır tarzı ses geliyor.

Sorun ne olabilir?

Ekli dosyayı görüntüle 49882

Tesekkurler

Moderatör tarafında düzenlendi:
açıp bakmak lazım. lehimleri vs yenilense test edilse iyi olur.

ilk kez tunze ve bozuk kelimeleri aynı cümle içinde ilginç. Geçmiş olsun, umarım düzelir...

Hava kontrol düğmesi yanıyor. Belki hava borusunda bir tıkanıklık söz konusudur.

Görüşleriniz için teşekkürler.

Düğme arada yanıyor sönüyor. Elektrik sanki az geliyor gibi oluyor.

Kontrol ünitesini açtım malesef içi baya oksitlenmiş. Ayrıca daha 3 aylık Skimmer.

Resimdeki kablolar lehimlenirse bir ihtimal düzelebilir. Fakt gezdiğim elektronikçi ve televizyon tamircileri yapamayacaklarını söyledi.

İstanbul anadolu yakasında elektronikten anlayan varsa bana özelden ulaşabilirse sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 49910

Garanti süresi içerisinde olsa da bu durumlar garantiye girmez :(  Sadece kablo başlarında oksit varsa sıkıntı giderilir, kolay. Elektronikçiler nasıl yapamam dedi hayret. 

Ya oksitli kısımlar kesilerek atılacak. Başka bir sorunu yoksa tabi. 

Kablo su ile temas etti ve su damlaları kablo üzerinden yürüyerek (akarak) kontrol ünitesine ulaştı demek ki. Böyle durumlara dikkat etmek gerekiyor. Bir kaç su damlası bile kablo üzerinden aşağı doğru akabiliyor. 

Evet garanti kapsamına girmiyor. Ayrıca ben baya kurcaladım artık giriyorsa da girmez :)

Sanırım dediğiniz gibi su damlası yürümüş.

Bulunduğum yer ümraniye burdaki çoğu elektrik elektronikçi lehim yapmıyor. Sanırım sadece avize takmayı biliyorlar.

Kadıköy'de yazıcıoğlunda bir yer tavsiye ettiler oraya götürceğim.

Şimdilik balık ve mercanlarda bir sıkıntı yok. Günlük az bir miktar su değişimi yapıyorum, yemlemeyi de biraz azalttım.

Evet garanti kapsamına girmiyor. Ayrıca ben baya kurcaladım artık giriyorsa da girmez :)

Sanırım dediğiniz gibi su damlası yürümüş.

Bulunduğum yer ümraniye burdaki çoğu elektrik elektronikçi lehim yapmıyor. Sanırım sadece avize takmayı biliyorlar.

Kadıköy'de yazıcıoğlunda bir yer tavsiye ettiler oraya götürceğim.

Şimdilik balık ve mercanlarda bir sıkıntı yok. Günlük az bir miktar su değişimi yapıyorum, yemlemeyi de biraz azalttım.
Sadece lehim işi ise ben yardımcı olurum. Ama gayrettepedeyim. Aslında sizde yapabilirsiniz. Kablo pabuçlarındaki oksit nedeniyle temassızlık yapıyorsa yankeski, pense, falçata vs. kesip deneyebilirsiniz. Yada kesmeden temizleme yolunu seçebilirsiniz. Selülozik tiner işinizi görecektir. 

Hiç yapamam derseniz yolunuz düşerse işyerime beklerim. Yada kargo ile de gönderirsiniz. 

Alttaki linkten bilgi alabilirsiniz...

Maalesef skimmer'ı kurtaramadık. her şeyi denedik olmadı.

En son ben kontrol cihazını by pass ederek kabloları kesip birleştirme fantezisi denedim. Onda da motor patladı sanırım :)  

Bu da bir tecrübe oldu. Yeni skimmerla yola devam ediyorum.

Görüşleriniz için teşekkürler.

Geçmiş olsun keşke adaptörün voltajına bakıp uygun bir adaptörle deneseydiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar