Keşfet

Tunze ps için atık toplama kabı yardım

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
1 hafta sonra 8 gün kadar bir tatile gideceğim ,bu süre içinde elimdeki tunze 9001 ps çalışacak.Akvaryumda frag şeklinde yumuşak mercanlar ,1 adet M-L boy percula ,1 adet S-M boy percula ,2 conch 1 snail var.Ps nin toplama kabı dolunca taşıyor ve bunu engellemek için alttan delik açıp boruyla 4-5 litrelik bir pet şişeye dökülmesini sağlamak istiyorum.Bunun için toplama kabını neyle nasıl delmeliyim ? Toplama kabı akrilikten malzemesi ,çiviyi ısıtarak delebilirmiyim ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Efe Bey geçen yıl bende düşünmüştüm epeyce 9004 toplama kabımın arkasından delip bahce malzemeleri satan bir yerden damlama sistemi boru ekleri alarak uygun bir hortum takıp sorunu cözmüstüm ,inceden kalına her nevi matkap ucu civi tel vs kullandım düzgün ve istediğim boyutta delik açana kadar eliniz alışınca baya düzgün deliyorsunuz zaten epeyce de kullanıslı insanın gözü en azından ps için arkada kalmıyor,ince bir hortum kullanmamanızı oneririm köpüklerde tıkanma yapmasın ben yoğusmalı kombilerin seffaf tahliye borusundan kullandım ne ince ne kalın tam istedigim gibi oldu.

Efe Bey geçen yıl bende düşünmüştüm epeyce 9004 toplama kabımın arkasından delip bahce malzemeleri satan bir yerden damlama sistemi boru ekleri alarak uygun bir hortum takıp sorunu cözmüstüm ,inceden kalına her nevi matkap ucu civi tel vs kullandım düzgün ve istediğim boyutta delik açana kadar eliniz alışınca baya düzgün deliyorsunuz zaten epeyce de kullanıslı insanın gözü en azından ps için arkada kalmıyor,ince bir hortum kullanmamanızı oneririm köpüklerde tıkanma yapmasın ben yoğusmalı kombilerin seffaf tahliye borusundan kullandım ne ince ne kalın tam istedigim gibi oldu.
Yorumunuz için çok teşekkürler öncelikle.Toplama kabını delerken çatlamasından korkuyorum açıkcası.Çiviyi ısıtıpmı kullandınız yoksa normal ısıtmadanmı yardınız kabı ? Bir diğer sorum ise ,bağladığımız boru kalın olursa asıl tıkanma önlenmiş olmazmı ? Çünkü ince olursa bu sefer tortulae daha fazla ve daha hızlı birikmezmi ? 

ben önce anten kablosu kullandım içinde tek bakır kablo vardır bilirsiniz onu ısıtarak önce kendime bir klavuz deliği açtım sonra sırasıyla inceden kalına matkap ucları ısıtarak istediğim ölcüye getirdim deliğin çapını kombilerin tahliye boruları bildiğimiz bahçe hortumlarından daha dar çaplı ama tortularıda tahliye edebiliyor 5 lt lik pet siseye salladım ucunu kafam rahat bugüne kadar taşma problemi yasamadım zaten baya sulu toplatıyorum köpükleride sıvıyla tahliye edebiliyor.

Kullanılan tahliye borularıyla ilgili link veya fotoğraf verebilecek misiniz acaba ? 

Bende düşünmüştüm ama tıkanma sorunu falan olur diye düşündüm sonra bozmamaya karar verdim. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar