Keşfet

TUNZE Yeni Toz Bakteri Kültürü Çıkarmış = Care Bacter

kar_delen6

Yeni Üye
Ad Soyad
Eser
Merhaba;

Canlı bakterilerin minicik şişelerde senelerce aç susuz yaşadığına hadi inandık diyelim, bu sefer de Tunze toz bakteri çıkarmış; gel de bunların canlı olduğuna inan şimdi ;-) Her ne kadar şahsi olarak bu iş bana çok şaşırtıcı gelse de bu tip ürünleri memnuniyetle kullanan birçok kişi olduğu için "Gavur yapıyor" deyip yeni çıkan bu ürünü yurt dışından aldım...

Senelerdir haftada 1 ampul Prodibio Biodigest kullanıyorum, son dönemlerde Aqua Forest bakteri de kullandım, ikisinden de memnun kaldım. Tunze'nin bu ürünü yeni çıkmış ve toz formatında, aşağıda fotoğrafını ve ürün tanıtım linkini bulabilirsiniz.

fdulxv.jpg

Ürünün toz olması enteresan, buzdolabında vb. de saklamak gerekmiyor. Amonyak, Nitrit, Nitrat ve Fosfat ile beraber tüm atıkları bertaraf etmede çok etkilidir yazıyor. Hastalık taşıyan bakterileri yok ettiği, akvaryum camlarında oluşan toz yosunu bitirdiği vb. söylenmiş. İlk 2 hafta 4 kat doz kullanmak + sonrasında haftalık normal doza düşmek gerektiği belirtilmiş.

Birkaç hafta kullanıp yorumlarımı buradan paylaşırım...

Toz canlı bakteri mantıklı gelmiyor da , toz halinde bir çeşit maya olabilir...

hangi tür maya bizim nitratımızı, fosfatımızı düşürür ben de merak ediyorum doğrusu...

Değişik bir konu gercektende bakteri kültürü olarak kullandığımız ve satin aldigimiz urunler ne acaba ?

Sıvı olan bir çok bakteri kültürüne güvenebilirsiniz arkadaşlar, probidio bioptim ege üniversitesinin laboratuvarında incelendi çoğaltıldı ve kullandık bundna bir kaç sene önce. Mikroskop altında canlı bakteriler görüldü yani.

sıvı bakterilere neden güvenebilirsiniz diyorum peki : teco soğutucunun içinden kendi ürünleri bakteri çıkmıştı aynı mantıkla laboratuvar ortamında canlı bakteriler görülüp çoğaltılıp kullanıldı, gayet de iyi sonuçlar almıştık.

toz bakteriler de bence işe yarar... besiyeri üstünde gözlemlemek lazım bence. Akvaryum ortamında kesinlikle çoğalıyorlardır.

Bu akşam PS ve UV yi kapatıp akvaryuma uyguladim. Görüntü ve koku olarak evlerde kullandığınız toz mayaya gerçekten benziyor, aynı mantıkla yapılmış olabilir.

Az bir miktar Cyano'm ve Dino'm var aylardır, azalmıyor-artmıyor; düzenli Prodibio ve AF bakteri kullanıyorum ve sanıyorum ki bu yüzden hiç artmıyorlar. Eğer farklı bakterilerden oluştuğu söylenen Tunze bakteri kültürü ile yok olurlarsa çok sevinirim açıkçası...

Eser bey Tunze konusunda son gelişmeler nedir ?faydası oldumu?Bakteri hiç kullanmadım ancak yazılanları takip ediyorum.

Merhaba. Hatırlattığınız için teşekkürler. Ben gayet memnunum, ürün dendiği gibi camlardaki toz yosun ve Cyano'da olumlu etki gösterdi. Karşılaştırmalı fotoğraflar çektim, bilgisayar başına geçince yüklerim...

Hangi siteden aldınız Eser Bey, camdaki toz yosun sebebi ile dikkatimi çeken bir ürün oldu, denemek isterim

Almanya'dan aldım. Muhtelif yurtdışı sitelerde illa ki online satan vardır...

Bir iki sene önce Çin' de yaşayan kuzenim tatlı su kurmaya karar vermiş, bakteri kültürü olarak orada önerilen kapsül tozlar için benden fikir istemişti. Büyük ihtimalle Aliexpress ' te aratınca karşınıza çıkacaktır.

O zaman görünce şaşırmıştım ve ilgimi çekmişti. Bu sepebten Tunze ' ninkini görünce şaşırmadım ki ARGE ' leri kuvvetlidir. Gelişmeleri bekliyoruz.

Sent my SM-G925F using Tapatalk

Konu görüntüleyen kullanıcılar