Keşfet

Türünü Bilmediğim Soft Mercan

GKHN314

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim. Yanlış varsa uyarabilirseniz sevinirim. Aylar önce aldığım ve aylardır hiç sorun olmadan ilk resimdeki şekilde açıyordu. 2 haftadır(9-10 gün olabilir emin değilim) ikinci resimdeki şekilde açmadan duruyo. Başta ölüyor sandım ama sorunsuz devam ediyor su değerlerinde sorun yok ve su değişimlerimi yapıyorum. Adını bilsem araştırma yapacam da onuda bilmiyorum. Adını bilen yada durum hakkında yorumu olan varsa şimdiden teşekkürler. 

Ekli dosyayı görüntüle 58280

Ekli dosyayı görüntüle 58281

Merhaba,

Sahip olduğunuz mercanın türü Goniopora. Aşağıdaki videodan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Teşekkürler boş bir vakit kesinlikle izleyeceğim. 

BEN GENELDE BÖYLE SORUNLARDA İLK OLARAK MERCANLARIN YERİNİ DEĞİŞTİRİYORUM. ÇOK IŞIKLI BİR YERDE İSE DAHA AZ IŞIK ALAN BİR YERE TAŞIYABİLİRSİN. AYNI ŞEKİLDE AKINTIDA ÇOKDAN AZA. VEYA TAM TERSİ. BEN BU ŞEKİLDE YAPIYORUM  İŞE YARIYOR SU DEĞERLERİNDE SORUN YOK DİYORSAN MERCAN YERİNİ BEĞENMEMİŞ OLABİLİR.

Aynen yerini biraz daha az akıntılı bir yere aldım. Işık miktarını denedim olmadıydı. Ektra bir şerit yakmadığım led var fazla geldiği için, onuda açıp denediydim. Bir de ek bilgi olarak araştırdığım kadarıyla 1 seneden fazla yaşatabilenlerin sayı azmış. (2 sene yaşatan da varmış ama az sayıda). Şırınga ve pipet yardımıyla yemleme yapmaya başladım biraz daha canlı duruyor ama hala keyfi tam yerinde diyemem. Zaman gösterecek. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar